Mrtvý zub po pádu dítěte - co teď?

ferda1992
28. bře 2019

Ahoj. Máte někdo zkušenosti co se dělá. Když dítěti začne šedivé zub po pádu? Zub se stává mrtvým..
Ale co dál?
Nějaké kliniky? Oddělení kam se obrátit?

Dekuji ☺️

fifina86
28. bře 2019

@ferda1992 nechava se zub na miste a sleduje se, co se deje dal (normalne u zubare, kam dite dochazi). Resi se to az pokud si zacne dite stezovat na bolest.

xxx3d
28. bře 2019

Ahoj,
tento dotaz je dle mého přímo vhodný na zdejší poradnu, kde ti kvalifikovaně poradí odborník.
https://www.modrykonik.cz/forum/counselling/new...
navíc je to anonymní, takže taky fajn plus 🙂

misicka1988
28. bře 2019

@ferda1992 Je to zub ještě mléčný, nebo už stálý ? Dcera měla úraz v 7 letech - po nárazu do pusy se jí odlomila půlka předního zubu. Bohužel to byl už zub druhý - stálý. Okamžitě jsme jeli na pohotovost, teklo hodně krve. Zbytek zubů co jí tam zůstal se trochu kýval, někdy prý se ještě zakotví a zůstane k použití. V to jsme doufali, ale bohužel po týdnu dcerce šíleně natekla pusinka, a zbytek zubu musel jít ven. Takže se začalo řešit že do budoucna bude inplantát. Bohužel po více jak 10 letech jsme se dozvěděli že implantát možný nejspíše nebude - dcera má málo kosti na uchycení. + plus má ještě další komplikace. Takže řešíme dál...... 😔

ferda1992
autor
28. bře 2019

@fifina86 dneska jsem byla právě u mého dr. Mám tam přihlášenou i malou. A vůbec mi k tomu nic neřekl. Tak. Právě hledám info. Zda se stím něco dělá nebo jen čeká a sleduje. Děkuju ☺️

ferda1992
autor
28. bře 2019

@xxx3d děkuji za tip, napíšu tam ☺️👍

ferda1992
autor
28. bře 2019

@misicka1988 dcera má 2 roky a 3 měsíce.
Jee tak držím palečky at to dobře dopadne 🙄😣

misicka1988
28. bře 2019

@ferda1992 Aha, tak to bude dobré 😊 Průser je když je to stály zub.. V nejhorším vytrhnou, a naroste pak rovnou stálý 😊

fifina86
28. bře 2019

@ferda1992 moje dite ma za sebou 2pady, obe jednicky :( Tato info je od 2zubaru.

editkaromana
29. bře 2019

Mám dcerku, která má přední zuby už trošku zhnilé a jeden zub mrtvý a zubař to vyřešil tak že nás objednal do nemocnice Na vytržení, hlavně z toho důvodu, protože ji tam uspi a nebude o ničem vědět, takle by mela pak už trauma že zubaře a už by nikdy nešla k zubaři na křeslo. Nic ji zatím nebolí ale zubař říkal že takhle je to lepší než dokud ji to začne bolet protože kdyby ano stejně by ji je nevytrhnul poslal by nás na do nemocnice a tam se dlouho čeká... a ona by se trápila, natekla by ji pusa a bylo by to všechno složitější, já bych se se zubařem normálně domluvila ať vás objedná na specializované oddělení aby ji ho vytrhli dřív než začne bolet.. je to lepší řešení.

fifina86
29. bře 2019

@editkaromana ten zub ma v pusince svoji funkci ;) Takze trhani je krajni moznost.

editkaromana
31. bře 2019

@fifina86 to ano ale člověk nikdy neví kdy to dítě začne bolet. To je pak pozdě shánět kliniku nebo oddělení aby mu pak na rychlo ten zub vytrhli. Dcerku nebolel ani jeden zub, jsme objednání a při čištění zubů mi říká že ji bolí moc zub, tak uz ji to začalo z ničeho nic bolet a to musíme ještě čekat. Já jen doufám zr to nebude horší, já to myslím prostě tak aby se předešlo hlavně te bolesti.

zelenaesmolda
7. dub 2019

@ferda1992 ja mam jeden zub mrtvy uz nekolik let,nemam s nim zadne problemy,neboli me a ani mi nejak vyrazne nezesedivel