Kombinace léků na horečku. Poradíte, prosím?

17. dub 2023

Ahoj, chci se dopředu optat na případnou kombinaci léků proti horečce. Dcera 8,5m a 8,5kg najednou z ničeho nic horečka 38,2 .. nic jiného jí není, žádná rýma, žádný kašel. Směje je, jí normálně 🤷🏼‍♀️ možná konečně zuby? :D zatím je to bezzubka, tak moc nevím, jak se to u ní bude projevovat. Dala jsem jí před chvílí paralen čípek a teď malá spí, tak uvidím jak na tom bude po probuzení.. kdyby to náhodou nekleslo, můžu dát třeba na noc ibuprofen sirup (dr. max), dávkování si přečtu, zajímají mě rozestupy. Další čípek totiž můžu dát až za 6h podle letáku a to už malá dávno bude spát (doufám :D).. je to její první horečka (ani po žádném očkování neměla), a moje první dítě, takže vůbec nevím, co teď s ní :D díky za rady🙂

normalnimatka
17. dub 2023

a proč bys srážela teplotu 38,2? když už, tak "horečka" je teda až od 38,5...některý pediatři doporučujou srážet až od 39, nicméně když to dítě dobře snáší, tak to lze nechat bejt taky... teplota je jen reakce těla, aby se nemoc co nejdřívy vyřešila. 38,2 bych fakt nesrážela, a když už, jsou i jiný způsoby...zábaly, čaj z černýho bezu atd atd.

normalnimatka
17. dub 2023

horečka vadí jen když trvá dlouho, třeba víc jak 3 dny vysokejch teplot (čímž nemyslim 38,2...) a taky když je fakt urputná, třeba přes 40 už to asi není nic moc pro srdce...
http://www.azrodina.cz/1471-o-lecive-sile-horecky

normalnimatka
17. dub 2023

a jinak na lécích proti horečce se kromě dávkování dočteš i to, po jak dlouhý době můžeš dát další dávku. takže stačí se kouknout, a nemusíš psát na koně;)

autor
17. dub 2023

ty jsi teda příjemná 🤦🏼‍♀️ normálně se ptám, protože jsem prostě vyplašená. žádné čaje ani zábaly mě nezajímají, ptám se na PŘÍPADNOU KOMBINACI dvou různých léčivých látek. Ano, v letáku je napsáno kolik a kdy, ale opravdu jsem se tam teda nedočetla (pochopitelně), jak to případně kombinovat. Poučování co je horečka a co je teplota si taky můžeš odpustit, píšu kolik měla, tak je snad fuk jak to nazvu, panebože. Já neteplotuju nikdy a když už, tak je mi fakt mizerně už při 37,5 a beru si prášek. Dcera se v tomto jeví dosti po mně, byť se zdála celkem ok, takže prostě 38,2 je dle mého uvážení na čípek. Ty si děti napájej čím chceš a bal podle libosti, já u dcery nestojím o fibrilní křeče, takže to budu řešit čípkama a sirupama. kor u takového prcka, který mi asi neřekne jak se cítí.

normalnimatka
17. dub 2023

tak píšeš, že jí nic není, má chuť k jídlu, směje se...tak je asi v pohodě, žejo...
a o tom, že tvoje tělo neumí vytvářet horečku si popovídej se svou mamkou. jak od mala nejspíš srážela jakoukoliv teplotu, o kterou se tělo snažilo. tak je na tom skoro každej dospělej dneska, že se tělo neumí bránit, zdravě imunitně reagovat.

febrilní křeče nesouvisej s vysokou teplotou, jde spíš o rychlej nárůst nebo dokonce i POKLES, kterej k tomu přispívá, takže to teda ty slavný brufeny atd klidně můžou způsobit🙂 takže když už se chceš bát, tak se boj informovaně.

u takhle malýho dítěte taky dobře poznáš, že se mu přitíží... je apatický, nehraje si atd, můžou se přidad bolesti hlavy apodobně, což nejspíš i probrečí. fakt se neboj, že bys to nepoznala.

obvykle se kombinuje dryják na bázi brufenu a dryják na bázi paracetamolu. já bych paracetamol v životě nepozřela ani pro sebe, natož pro dítě. jinak se to střídá po 4 hodinách, pokud vim. viz. https://www.drmax.cz/zeptejte-se-lekarnika/komb... nebo https://www.ulekare.cz/clanek/stridani-paraceta...

martt
17. dub 2023

Pokud jsou vysoké horečky a myslím přes 39 stupňů můžeš střídat paralen/panadol s nurofenem/ibalginem po 4 hodinách. Pokud bude mít do tech 39 nebude apaticka, brečet apod.. tak stačí dávat po těch 6/8 hodinách.

lv
17. dub 2023

Nesrazitelnou horečku, tedy třeba z 39, 2 srazis na 38.4 dite je schvacene, vyčerpané horečkou po 4h můžeš dát lek s druhou účinnou látkou. Tedy paracetamol a ibuprofenum. U běžných horeček, kdy je dítě v kondici, nebo v noci spí to střídat nemusíš. Otázka je běžná, objevuje se několikrát do týdne, nevidím v tom nic špatného.

kristyn86
17. dub 2023

Pani nademnou se asi spatne vyspala...Neboj,teplota neni moc vysoka. Deti mivaji a prozivaji ty teploty jinak nez my dospelaci. Zatim co ja uz pri 38 umiram,deti mi doma vetsinou normalne funguji. Teplotu do 38,4 neni treba srazet,telo bojuje s infekci a teplota tu infekci nici. Ja srazim vetsinou kdyz to je nad 38,5. Predtim jedine tehdy,jsou li deti celkove v nepohode a je videt,ze je neco trapi,boli. Napr.zuby,hlava,v krku atd...To pak dam i pri nizsi teplote. Stridat muzes ParalenxNurofen po 4 hodinach,ale dela se to,kdyz jsou horecky vysoke,treba kolem tech 39. Jinak davam po 6 hodinach a v noci teplotu kontroluji a popripade dam lek v noci. A zase se ridim tim,jestli dite spi v klidu nebo ne. No a samozrejme je fajn,kdyz to casove vyjde tak,ze das lek pred spanim,abyste se oba vyspaly. I kdyz,stejne tak hlidam. Obklady a zabaly delam detem,kdyz nam nezabiraji leky a teplota je vysoka.

michaela666
17. dub 2023

Z křečí mám taky strach, viděla jsem je u sestry ve 3 letech a je to moje noční můra. Takže tě chápu, chceš být připravená.
Dělám to stejně jako @kristyn86, nad 38,5 začínám srážet teplotu. Do té doby se snažím o klidový režim, tekutiny a ležíme spolu v posteli nebo nosím v nosítku.
Když si nebudeš jistá správnou kombinací, klidně zavolej o radu na dětskou pohotovost.

autor
17. dub 2023

diky za rady, holky🙂 hodku a pul po cipku byla bez teploty (36,6) a ted to budou 4h po cipku a zas to trochu roste, 37,6. nechavam byt, jde spat, uvidime co v noci, no.

zmrzlinka
17. dub 2023

Já sražim od 38 stupňů.Ono to nezabere hned a leze to ještě nějakou dobu nahoru....A střídej Nurofen s Panadolem po 4 hodinách.Bud čípek nebo sirup.Drzim palce.

somalicats
17. dub 2023

Zrovna letos v lednu měla moje rok a půl stará dcera horečky přes 40, kombinace paracetamolu a ibuprofenu si ani neškrtly (a to dávám dávky spočítané na váhu, ne podle tabulky), zabraly až zábaly. To je jen reakce na to Tvoje "zábaly mě nezajímají". Ta horečka může vyletět během chvíle hodně vysoko a je dobré si poradit i jinak 😉
Jinak já teda do těch cca 38,5-38,8 nesrážím, respektive řeším dle celkového stavu - ona ta vyšší teplota tam není jen tak z plezíru, ten imunitní systém ji potřebuje.

neomenia
17. dub 2023

@somalicats moje řeč, doporučuju srážet, když jde.k 39, nebo moc rychle, nebo pokud jsou děti úplně k.o. , apatie, boli hlava, atd.