Jak prosím řešíte vyzvedávání dítěte ze školky, když máte ještě miminko? Myslím teď “fyzicky”. Máme třídu v prvním patře, takže mě napadlo nosítko, ale zatím s tím nemám zkušenost a neumím si představit, jak pak staršímu pomáhám s obouváním a oblékáním s mimčem na břiše. Druhá varianta je samozřejmě autosedačka, ale představa tahat ji dvakrát denně do patra se mi moc nezamlouvá 😀 Je ještě nějaké jiné řešení? Nebo se dá s nosítkem dělat vše? 🙂
@veru181 Já s nosítkem dělala všechno krom vaření. Ne, že by to nešlo, ale měla jsem strach že malou opařím nebo spálím. Dítě mám sice jedno, ale dopomoc s oblékáním u dětí kamarádek nebyl problém. I boty s nosítkem zavážeš.
@veru181 Dokud byl syn miminko, nechávala jsem ho pod schody v kočárku. Starší jsem ale nikdy moc nepomáhala, takže to bylo jen popohánění, že brácha čeká. Jak syn porostl, brala jsem ho nahoru spolu s takovou jako dekou sešitou z džín, aby nebyl přímo na zemi. Teď už chodí s námi a nakukuje do třídy 😁 Radila bych ale hodně podporovat samostatné oblékání, ať máš méně starostí.
Nejdriv jsem chodila s vajickem, pak s malym na ruce. Starsi se musel oblect sam nebo jsem prcka posadila na zem kdyz uz seděl. Obcas se postestilo, ze jsem sla s kocarem a on spal, tak to riskla a nechala ho spat v kocaru pred skolkou (na zahrade)
@veru181
Nechala bych kocar v prizemi ve vestibulu a sla normalne pro dite do satny.
Když malá spala, zůstávala venku v kočárku. Když byla vzhůru, tak jsem nosila nahoru do šatny na rukách. Dcery se brzo oblékaly samy, sice jsem tam seděla déle, ale zvládly všechno, a co nezvládly, to neměly na oblečení (knoflíky, tkaničky).
Taky máme třídu v patře (šatnu taky) a mám v plánu mimino nechat v kočárku dole na chodbě a zajít pro dceru nahoru, případně až bude sedět, tak ho budu brát nahoru na rukách, kočár nechám dole. Dál se uvidí 🙂 venku bych ho nenechala, protože bych se fakt bála, naše školka nemá areál (že je budova školky jakoby v zahradě a okolo plot), jen hlavní dveře do ulice 😀, ale některé školky to tak mívají a tam bych se nebála nechat kočár i venku.
Nosila jsem normalne v ruce a nahoře v šatně jsem ho buď položila na lavičku nebo na zem kde se platil když byl mladší úplně miminko tal jsem ho držela v ruce.Staršímu jsem jen pomohla se zipem na bundě jinak se převlékal sám
Když jsem jela autem byl malej vzhůru tak s vajíčkem normálně nahoru .Nebo jsem ho nechala v šatně a vyletěla nahoru pro něj .Když někdy zaplakal byl vždy někdo kdo na něj promluvil .Když jsem šla s kočárkem tak nechala před školkou a buď spal a když ne tak jsem ho vzala do náruče a pak posadila na lavičku a pomohla druhýmu .Když byla šílená noc a tudíž mi ráno usnul nechala jsem ho spinkat a rychle zajela do školky .Věděla jsem že dřív jak v 9 nevstane .Vše se dá zvládnout .
Pokial mimco spi tak by som ho nechala vo vestibule a rychlo to vybavila a keby nespalo tak ho vezmem na rukach 🤷🏼♀️ Ja som prvy pol rok pouzivala len nosic lebo dcera nechcela byt v kociku tak som to mala jednoduchsie.
Holky, ale ne vsechny skolky maji vestibul. Starsi chodili do skolky - vestibul tam nebyl - bud jsem musela nechat venku na zahrade- nastesti aspon uzavreny prostor, nebo jsem mela holt satek, manducu - v zime opruz. Nejmladsi chodila do jine skoly a ta mela hlavni vchod normalne na ulici, vnitrni prostory velmi male - takze bud mohly maminky nechat kocar na ulici, nebo se domluvily s pi ucitelkami a nechavaly na skolkove zahrade, ale musely obchazet.
Nechala jsem stát miminko v kočárku ve vstupním vestibulu v přízemí a sla normálně pro dítě. Těch 5-10min jsem neřešila.
My máme sice školku v přízemí, ale kočárek nesmí dovnitř, takže pokud mladší spal, zůstal v kočárku před školkou, pokud byl vzhůru brala jsem ho s sebou, měl 8 měsíců když starší začal chodit do školky a než začal sedět,tak jim tam prostě"vytíral" šatnu než jsem staršímu pomohla anebo jsem ho neměla v náručí a druhou rukou pomáhala. Ale jsme menší vesnice, takže jsem neměla strach ho tam takhle nechat , i když to není ani oplocené .
@veru181 Nepíšeš jak je starší dítko staré. Ale mému staršímu synovi byli 4 roky když se mladší narodil. Buď jsem ho nechávala v kočárku prede dveřmi, když spal. Nebo jsem si ho brala na ruku a starší se " musel" snažit oblékat a obouvat sám. Maximálně jsem mu jednou rukou něco pridrzela. Čím byl mladší starší tím to bylo lepší.
Jj, u nás vše taky v prvním patře. Dcera měla 3,5, když začala chodit do školy, syn měl pět měsíců. Nositko fakt nemusím, ale jinak to nešlo. Nikdy bych ho nenechala dole samotného. Takže buď v nositku nebo jsem ho vezla v kočárku a nahoru ho vynesla v náručí. Já tedy nepatřím k těm, které v nositku zvládnou dělat cokoliv, spíš nic. Tak jsem dceru učila, aby byla maximálně samostatná a pomáhala, jen když to bylo nutné. Je to opruz, no, ale nedá se nic dělat.
Nosila jsme v šátku. S dobře uvázaným dítětem fakt uděláš prakticky cokoliv. Ale pro mě byl hlavně pohodlenější, než na těch 500 m tahat kočár dvě patra dolů a nahoru v baráku.
Ale spoustu maminek běžně nechává sourozence venku v kočárku - školka stojí na samostatném, oploceném pozemku a z šaten je přes "prosklenou stěnu" před ten vchod vidět. Takže bez vizuální kontroly je dítko fakt tu dobu, než mama vyběhne do patra a odloví dítě ve třídě (a když se za tu dobu vzbudí a má tendenci z kočárku utíkat, tak ho obvykle jiná máma minutku pohlídá).
Podle potřeby jsem kombinovala náruč, spaní dole v kočárku, nosítko.
Já nosila ring Sling. Jak je miminko do boku, tak mi přišlo takové praktičtější s tím třeba převlékat nebo zavazovat ty boty a tak 🙂
Já se od března smýkám s vajíčkem v ruce a to malá přibírá jako o život...ale zvykla jsem si. Kolikrát běžím dvakrát když zapomeneme třeba v autě pyžamo 🙂
S miminkem v šátku se dá dělat úplně všechno. Volila bych šátek , zejména pokud je školka v docházkové vzdálenosti, tak chodit pěšky a mimi v šátku už z domova.
@biciklissie myslím, že je docela rozdíl nosítko a dobře utažený šátek. I ten šátek , když není dotažený, tak se blbě můžeš předklonit apod. , ale dobře dotažený fakt miminko drží úplně super. S nesitkem teda nemám zkušenost, ale na pohled mi vždy přišly takový vrtkavý...
@veru181 přesně vsemi zpusoby, jak popisujete- a dle aktualni situace. Dcera třeba prostě nesnesla nositko/šátek, plus také než bych to uvazala, tak už jsem s ní v ruce byla nahoře (jedno patro, kde byla synova třída, šatna dole). Největší problém bylo dostávat se dovnitř (musí se zazvonit na zvonek a zatlačit do dveří- potřeba 2 rukou 🙂. Někdy jsem jí nesla v ruce, někdy ve vajíčku (to když spala), někdy nechávala v kočárku spát venku. Nejhorší bylo, když právě tak trošku spala a já nevěděla, jestli už jsou po obědě 🙈. No bylo to občas dobrodružné... když začala chodit, bylo to lepší, ale zase začalo období rvani, kdyz nebylo po jejím, takže pro mě možná ještě větší výzva 😁
@konidana když ne každé miminko ten šátek snese...dcera je třeba takový příklad.🙈 a to nejsem vůbec proti nošení- strašně jsem chtěla nosit, vyzkoušela x nositek i šátku a nic. Plus teda já než bych to uvazala, byla jsem nahoře... tam jsem syna jen vyzvedla a díle v šatně se sám obliknul, to musel zvládat už i ve školce, asistovat jsem případně mohla, nebo jsme něco doupravili venku
Mimino v ruce a školkove dítě se oblika samo.
já nosila v šátku/nosítku, třída sice v přízemí a kočárek bylo možné nechat v chodbě před šatnou, ale musela bych v paneláku do sklepa pro kočárek, vytáhnout po schodech, do školky,když by malá ječela, vytáhnout ji z kočárku, domů zase s kočárkem po schodech do sklepa a s dítětem na ruce do 2. patra.. takhle kolikrát po cestě usnula, doma jsem ji jen vyklopila do postele a spala dál
Tak ono moc možností není…
Vstup naší školky je tak malý, že se tam kočár ani nevejde, takže jsem syna nechávala spát venku. Jako malé miminko to samozřejmě vždy prospal a tahat ho z teplého fusaku do nosítka mi nedávalo smysl (být v něm nechtěl, takže jít s nosítkem rovnou z domu nešlo). Když byl vzhůru brala jsem ho v roce s sebou a starší se oblékal sám.
Jen jednou se stalo že se mladší mezitím probudil a řval, uklidňovala ho cizí paní 🙈
Já nechávám kočár venku a dítě nesu dovnitř v ruce. Syn se ve školce oblece sam, max s něčím menším pomůžu jednou rukou u nás je v šatně lavička, tak sem si dítě kdyžtak odložila :D
Taky jsem řešila ten samý problém a nakonec pořídila nosítko, mimčo bych nikdy nenechala někde čekat..jako jo, pomáhání starší se obout s nosítkem byl mazec, ale časem se to vychytá a půjde vše raz dva 🙂 nosila jsem do roka a pak už šla po svých 💪 a to pokládání na zem u nás teda nešlo, jak lezla předtím, tak by rukama vytřela celou šatnu, na místě fakt nevydržela 🙈 takže za mě nosítko 🙂
Buď byl v kočárku ve vestibulu, nebo jsme si s maminkami navzájem hlídali a druhá vyzvedla starší děti. Ale mladší měl už skoro rok, když jsem ho vzala nahoru, ani jsem se neotočila a už byl ve třídě. Nevadilo mi, že lozením vytřel celou šatnu, všichni se přezouvali ve vestibulu a v šatně bylo čisto.
Nosítko je dle mě na toto nejlepší. Dokud je mimčo malé, na břiše ti nebude překážet u ničeho a pak ho můžeš hodit na záda až povyroste 😊
Satna je dole ?
Ja se domluvila ze mimino stalo pred dverma satny v kocarku a nahoru jsem jen houkla syn prisel dolu a tam uz jsme byli i s kocarkem...
Jinak s takovym pidikem jde v nositku vse..
V podstate jde vse ...drepnes a delas...