Zdravím maminky, mám ve školce chlapečka, má 3 a půl roku. Ještě se sám moc neumí obléct.
Řeším, zda mu koupit spíš kombinézu nebo kalhoty a zimní bundu. Co dáváte vy? A pokud kalhoty, tak jaké? Oteplováky nebo třeba zateplené softshell a pod ně punčochy?
Děkuji moc.
Dávám punčošky (v těch je pak ve třídě) a na to softshellové kalhoty + bundu. Kombinézy teda ve školce snad vůbec nevídám.
Softselky a pod to merino leginy do třídy. Kombinezu nedavam kvůli curani.
Softshelky a bundu, kdyz bude snih tak oteplovaky. Dceri jsem koupila i kombinezu, ale tu ji dam spis do soukrome skolky, kde maji prostor ji s oblikanim pomoct. Mala je hodne zimomriva, tak ta kombineza mi prijde lepsi.
Kombinézu do školky ne.
@nita1984 Za mě je pro čůrání lepší kombinéza, než oteplovačky s kšandama a na nich bunda 🙂
Do školky dcera nosila softshell kalhoty,nebo gumové zateplené z Lidlu,když byl sníh tak oteplovacky,pod to legíny v kterých byla ve školce. Kombinézu nosila někdy taky,tříletým s oblékáním pomáhaly učitelky.
@jasminek2012 Zeptej se ve školce. Naše učitelky mi říkaly, že je lepší pro syna kombinéza. Taky se sám ještě neoblekne, tak jsem se ptala😉
@mollyweasley asi jak pro koho. Než sunda kombinezu, je mokrej. Oteplovacky umí rozepnout a sundat rychleji. Oblict už pak potřebuje pomoc, ale není mokrej.
@nita1984 A bundu předtím, než sundá oteplovačky, rozepínat a sundávat nemusí? Holky vždycky, u kluků stačí vyšší pas a musí sundat taky.
@mollyweasley rozepnout bundu umí, nesundava. Jen rozcvakne ksandy a stáhne. Teď už se mu i povedlo, ze ksandy nechal (u gumovych kalhot) a jen vylovil pindika.
U nás ve školce mají všichni kombinézu, je to rychlejší na oblečení, všechny děti do nich umí vyklouznout a se zipem může pomoct paní učitelka.
Mám tři děti a venku na sněhu nikdy nečurali, všichni jdou hromadně na záchod před odchodem ven.
Zateplené softky, pod nimi leginy a zimni bunda 👍 když napadne sníh tak oteplovaky a bunda, kombinézu jsem u žádného dítěte v šatně doposud neviděla...
@jasminek2012 mě přijde kombinéza strašně neprakticky, když se chxe čůrat teda..
Legíny, softshell s beránkem, velmi teplý a vydržel hodně sáňkování 🙂 Bundy kupují vždy hodně dlouhé či kabáty. Kombinézu nedávám, protože ji nechci celou venku svlékat, když by potřebovala na záchod. Kluci to mají možná jednodušší, závisí na střihu a zipu.
Pro všechny 3 děti jsem vzdycky mela kombinézu. Učitelky si to chválí-úplně mě dostalo, jak je naučili si ji oblékat-rozloží jí na zem a zalezou do ní jak do spacáku 😅 prej to je úplně nejlepší, nikde jim nic neleze a je to praktické...
Kombinézu děcka nesnášely. Takže nejmladší má zimní oblečení po starších. Zateplené nebo soft kalhoty, zimní bunda. Pod kalhoty užší tepláky nebo leginy ( koupila jsem v Decathlonu). Punčocháče ani náhodou.
Našim dětem vyhovovala kombinéza. Bylo to jednoduché oblíkání jedné věci a hotovo. Normálně to natáhly na školkové tenké tepláky. Jeden zip bez nutnosti zasouvat jezdec, v pohodě zapnuly. Rozhodně líp než bundu, a neměly holý záda
Mám ve školce synka 2,5 roku, přes zimu budu do školky střídat kombinezu a oteplovaky se zimní bundou, podle toho, co bude zrovna suché 🙂.