Dobrý den, potřebovala bych radu. Malou přijali do školky, nastupuje v září do jedné městské části v Praze. Nečekaně budeme nuceni se stěhovat do vedlejší městské části cca během prosince. A dotaz zní, budu muset malou přehlašovat do jiné školky nebo ji mohu nechat v této současné (trvalé bydliště nám zatím zůstane na původním místě). Radši bych jí nepřesunovala, ale nevím, zda je to v pořádku. Děkuji. M.
Děkuji za odpověd, tak snad to bude ok. Ještě se zeptám ve školce, ale chtěla jsem slyšet zkušenosti dopředu 😉
@prezdivkos No ak budete mat TP v starom byte, tak moze kludne ostat v povodnej skolke.. Dokonca mam pocit, ze vam ju nemozu vyhodit, ak uz bola raz prijata a vy ste sa prestahopvali, pokial ju tam budete vozit.. Aspon u nas v skolke to tak je, ked sa rodicia stahovali, tak dieta vozili do starej skolky a menili pripadne od zari..
Moje zkušenost je také taková, trvalý pobyt se zjišťuje pouze při přijetí dítěte do školky. Stěhovali jsme se do jiné městské části a dcerku ještě několik měsíců vozili do školky původní.
A ještě jedna věc - "přehlásit" do jiné školky by bylo určitě při dnešním převisu poptávky komplikované, místa nejsou a školky zpravidla nemají v průběhu roku volné kapacity.
Podle mne, pokud mate trvale bydliste porad stejne, neni co resit 😉
Pokud vám to nevadí, tak bych to neřešila a rok nechala dítě ve stejné škole, pokud se mění trvalý pobyt, tak v rámci dalších zápisů bych se pokusila dostat do školky v místě bydliště. něco jako přepsat jinam asi momentálně moc nefunguje, místa prostě nejsou. pochybuju, že v nové školce budou volná místa pro nové přistěhovalce.
Jo, teď čtu, že trvalý pobyt zůstane, tak to si myslím, že je dost nereálné, aspoň na Praze 4 chtěli potvrzení trvalého pobytu v městské části 😒
Děkuji za odpovědi. Já si spíš říkala, zda to ve školce nebudou považovat pak jako podvod nebo tak něco, když budeme bydlet jinde než chodit do školky a malá to tam určitě řekne. Tak snad to nikdo řešit nebude a napřesrok uvidíme.
@prezdivkos Jsem z jiného města, ale u nás je dítě ve školce podle trvalého bydliště. Kamarádka bydlí nedaleko, ale bydliště mají u rodičů, a tak vozí dcerku do školky skoro hodinu přes půl města. Takže myslím, že u vás je to ok.