Změna trvalého bydliště a školka. Je to problém?

13. zář 2021

Dobry den,

mam specificky dotaz. Syn mi ted zacal chodit do skolky, kam byl v cervnu radne prijat. My jsme se mezitim rozhodli, ze budeme chtit prodat byt, na kterem mame trvale bydliste a postavit si dum, prestehovat se do jineho mesta. Na soucasne adrese stale bydlime, ale aby byl prodej co nwjrychlejsi, jiz ted jsme si do budouciho noveho bydliste prehlasili trvaly pobyt.

Syna ve skolce chci nechat, moc se mu tam libi a rada bych, aby tento rok v dane skolce dochodil.

No ale uz ma jine trvale bydliste. Myslite, ze je to problem?

Dekuji.

adula000
13. zář 2021

pokud už je přijatý, tak to nikoho nezajímá, že jste změnili TP

autor
13. zář 2021

@adula000 a to myslis i v pripade, ze bych ho tam chtela nechat i pristi rok?

adula000
13. zář 2021

ano, už je přijatý a znovu se nic nezkoumá, další roky už nepodáváš znovu přihlášku.

jeyre
13. zář 2021

Řešíme to samé, jen nahlasíš ve školce změnu, ale chodit vás tam nechají. Jenom teda nechápu, jaký má trvalé bydliště vliv na prodej bytu...

j.a.n.i
13. zář 2021

@jeyre Třeba ten, že je bonus pro kupce, že má jistotu, že nebude muset řešit odhlašování někoho, kdo se mu neodhlásí

adula000
13. zář 2021

@jeyre tak logicky, ty by sis koupila byt, kde by bylo nahlášeno dalších 20 osob, aby ti tam pak chodili třeba exekutoři apod.?

novina
13. zář 2021

Pokud je dítě již přijato do školky, tak změna TP nemá absolutně na nic vliv a může tam dítě chodit po celou dobu, tzn. i další roky.

jeyre
13. zář 2021

@adula000 Zakladatelka tam snad nemá dalších dvacet osob s exekucema... Pro mě jako kupce teda určitě není překážka, když tam má ve chvíli prodeje trvalé bydliště původní majitel. Ale tak každý má jiné kritéria.

adula000
13. zář 2021

@jeyre já neříkám, že zakladatelka, ale obecně, ano chvíli, ale jsou lidi, kteří se pak cukají

marimanta
13. zář 2021

@jeyre @adula000 my si užili s policií, exekutory, vymahači dluhů a dalšími... A to tam ten člověk už ani TP neměl, takže byt s nahlášenou rodinkou vážně není výhra...
K tématu, školka si může přijmout koho chce, bez ohledu na bydliště. Naše to má taky v kritériích, a bez potíží přijali dítě s bydlištěm na druhé straně kraje.

adula000
13. zář 2021

@marimanta ano, školka si může přijdou opravdu koho chce, ale pokud máš TP v místě školky, tak máš větší šanci na přijetí, když se hlásí hodně dětí, než když bydlíš v jiném městě.

autor
13. zář 2021

@jeyre kdyz prodas byt, nemuzes tam mit trvale bydliste, respektive nedovedu si predstavit, ze si nekdo koupi nas byt a necha si tam trvale prihlasene, pro nej uplne cizi, osoby...

pribylovapetra
13. zář 2021

Není to problém a pokud na té adrese pořád bydlíte, tak bych to školce ani nehlásila. Aby se třeba nestalo, že školka pošle nějaký oficiální dopis (zrovna mě nenapadá jaký) na adresu, kde nikdo nebude.

jeyre
13. zář 2021

Já vím. My to třeba máme ošetřené tak, že původní majitel tam aktuálně bydliště má a je ve smlouvě, že si ho přepíše, než předá byt nám, a až na základě toho dostane poslední peníze z úschovy. Reagovala jsem na to, že já jako kupující nemám problém s tím, když PŘED prodejem tam ještě to trvalé bydliště je.
Ale to už tu fakt plevelím, na školku to vliv mít určitě nebude.

autor
13. zář 2021

@jeyre v pohode chapu. My jsme se s muzem brali, takze jsme rovnou menili i bydliste, abychom si v nejblizsi dobe nemuseli 2x menit doklady. Na nove adrese mam rodice, takze ani s pripadnou postou problem nebude a je to navic 20 min od stavajiciho bydliste. Jen me ted napadla ta skolka, zdali pro ne to nebude problem. Kazdopadne vsem dekuji.