Stálý pláč ve školce. Měl to někdo podobně?

9. čer 2024

Ahoj, syn bude mít v červenci 3 roky, od února chodí do státní školky, první týden to bylo všelijaké, ve třídě jich je 19 děti, 2 učitelky a jedna asistentka, a vlastně stále slyším jak nic neumí ( obout papuče/boty, oblict se ( snaží se), a pod.. , no, od toho února je stále nemocný, takže je třeba 3 dny ve školce a pak 14 dní doma. V dubnu tam vydržel v kuse 14 dní a bylo to super , ráno vstal smál se, těšil se, byl ve školce dle slov učitelek šikovný, po obědě šel vysmátý domu.
No a po těch 14 dnech onemocněl, byl doma týden a pak šel do školky a od toho dne co tam šel, je jak vyměněny, ráno celé dny říká že do školky nechce, pláče, dělá tam scény, prý nenechá učitelky ani vyčůrat, neposlouchá, nechce tam jíst ani pít, ráno v autě pláče že tam nechce, snažim se ho motivovat že když bude hodný a nebude plakát, tak že koupíme třeba bonbonky, zajdeme na zmrlinu.. já už jsem z toho nešťastná. Teď je doma 7 dní, v úterý by měl jít do školky, a zase stále dokola mluví že nikam nejde. Dle učitelek se tam nic nestalo, třeba že by ho někdo bouchl.
Mám brigádu kde mi vyjdou vstříc skrz hlídání když je syn nemocný a není ve školce. Na prázdniny je přihlášený do 2 různých školek, abych mohla chodit na brigádu.
V září jdeme na operací nosních mandlí, pokud nebude dřívější termín.
Měl to někdo podobně? Nějaká rada jak udělat aby nechodil s pláčem do školky? Zrušili by jste ty letní školky?U babiček je milionový.

.
.

zmrzlinka
9. čer 2024

Někdo to tak má....moje dcera brečí i teď v 1. třídě ,že do školy nechce.Přitom se jí tam nic neděje....
Ale u syna jsme měnili školku kvůli přístupu učitelek.Taky brečel každé ráno a v momentě kdy nastoupil jinam ,tak přestal.

ivkasolavova
9. čer 2024

Je to normálně některé děti jsou otrkané někomu to trvá ta adaptace dýl . U mě oba kluci to samé co u vás když si zvykly onemocněly a začlo se znovu se řvaním a pořád dokola . CCa půl roku to tak trvalo , pak si zvykly a už chodily bez problémů . Prostě to chce vydržet . Ale jestli máte možnost hlídání tak o prázdninách bych školky nestřídala je malej na to at si zvyká na jednu

janule0123
9. čer 2024

U nás bylytaky krize když pravé delší dobu nebyla(nemocná) .. a měla jít zas … pak se to najednou zlomilo… a byla krize když byla nemocná a nemohla jít do školky 🤣 dala bych tomu čas …

mollyweasley
9. čer 2024

Některým tříletým dětem trvá klidně až do listopadu, než si na školku zvyknou. Tvůj syn ještě ani tři roky nemá, přišel do zajetého kolektivu v době, kdy každé dítě ví, co dělat, jak se obléct, co se děje při obědě, jak reagovat na kterého kamaráda... kvůli časté absenci neměl ani tři týdny v kuse na adaptaci. Za mě tady není nic, čemu bych se divila, navíc ještě za pár týdnů dostane bonus v podobě prázdninového provozu ve dvou cizích školkách.
Od září by se to mohlo posunout, ta atmosféra začátku školního roku je důležitá. Nicméně slibování materiálních věcí za to, že "bude hodný", je to nejhorší, co můžeš udělat. On nezlobí, on je smutný. To je obří rozdíl, nemůže za své pocity.

marketa1218
9. čer 2024

Je malinký, chtěl by být ještě s maminkou , ale rozumím, že tomu kolikrát situace nepřeje, je to těžký. Dcera šla na 3 letech a také po nemoci plakala, že tam nechce být. Potom se to najednou zlomilo 🙂

veroniqess
9. čer 2024

Očividně na školku ještě připravený nebyl a není, ale někdy to z existenčnich důvodu nejde jinak, to je jasné. Pokusila bych se ho uchránit aspon tomu prázdninovému provozu, to mu ještě nanda. Jinak trpělivost, empatie a komunikovat.