Spánek ve školce. Máte zkušenost?

martik169
15. dub 2023

Ahojte, zajímají mě jiné zkušenosti maminek s dětmi ohledně spánku ve školce. Syn zacne od června chodit do školky, bude mu 2,5 roku ..určitě nemám v plánu ho tam nechávat spat hned ze začátku, bude to chtít čas než si zvykne, ale dělá mi starost to, že je zvyklý spát se mnou . Zajímá mě, jestli se tu najde maminka ,která spala s dítětem společně a jak probíhalo spani ve školce. Děkuji 😊

krtikkrtovaty
15. dub 2023

@martik169 dcera taky cca v těch 2 a půl a úplně v pohodě, přečtou pohádku a ono jak jdou všichni, usne taky. V té školce je jiný režim a ty děti se přizpůsobí. U nás teda i učitelka klidně držela za ruku pokud dítě chtělo, mohla si přinést plyšáka, muchláčka, klidně i polštářek, dečku.

mollyweasley
15. dub 2023

@krtikkrtovaty jj, max dvě děti za ruku držet jdou, pak už je to trochu boj 🙂
Ve školce se počítá s tím, že u nejmenších dětí je prvních pár týdnů adaptace, že je to období těžké nejen pro děti, ale i pro ty učitelky. Nicméně možná bych pomalu učila dítě třeba na přítomnost nějakého plyšáčka místo sebe. Času je dost.

martik169
autor
15. dub 2023

@mollyweasley o to se snazim už snad rok..plysaky ,deky .. nic než mě a ruku na mých prsou nechce 🤦‍♀️😅třeba se ještě zastesti 🙏

krtikkrtovaty
15. dub 2023

@martik169 Dcera taky usínala s rukou pod mým trikem (co se přestala kojit) a v tý školce fakt v pohodě, prvně nespala - chodila po obědě a až pak začala a jen poprvé, že brečela, když se vzbudila, ale to asi spíš jak nevěděla "kde se vzbudila", ale jak se rozkoukala tak dobrý.

mollyweasley
15. dub 2023

@martik169 U mě pak pomohlo, když jsem řekla, že musím na záchod. První den krátce, za dva týdny čtvrť hodina. Tak to radši usnula sama, než aby čekala, že 😊

fouskovi
15. dub 2023

@mollyweasley úplně v pohodě syn šli s námi a ve školce spaní zvládá na jedničku přítuli si plyšáka a během chvilky spinká

andelka
15. dub 2023

Spím s malým dodnes, je mu 4 a čtvrt. Od září chodí do školky, po obědě jsme ho mohli brát jen prvních asi 8 dní. Spí tam normálně.