Ahoj, prosím o normální odpovědi a žádné hejty. Syn poprvé ve školce a mě zajímá, jak to probíhá, když má být deštivo? Mám v plánu s sebou vzít holínky a pláštěnku, ale co když už ráno prší? Berete odpoledne dětem náhradní boty? Pláštěnku nechají učitelky někde okapat?
A s oblečením ve školce.. Převlečete dítě v šatně do kraťasů a učitelky na ven převléknou? Máte normální tepláky nebo dáváte i pogumované kalhoty?
Omlouvám se za hloupé dotazy, ale je to pro mě nové, tak ať jsem připravena. Děkuji.
Holínky a pláštěnku má v šatně celoročně ( mají na to speciální věšák, kam to dávají i schnout) stejně tak jako oblečení na ven. Většinu času má v batůžku ve skříňce i softshellky, aby nebyla promočená protože ráda skáče v kalužích.
Učitelky koukají na radar před vycházku a když má pršet, děti se oblečou rovnou do pláštěnek.
Taky nás zítra čeká premiéra, v dětské skupině za deště ven nechodili 🫣
Ráno jede výjimečně s manželem autem, takže na sobě bude mít věci do třídy + bundu, boty normální (domů pojede taky nejspíš autem, ale i kdyby šli pěšky, má kožené boty). Pláštěnku mu manžel nechá v poličce i věcmi na ven, místo tepláků nachystám softshellky. Holínky bude mít v botníku, učitelky jim řeknou, co si mají obout.
@emillyhk Jaké softshellky máte? Mně na ně v těch 20° přijde, že je moc teplo. A i v kožených botech by se mu noha pěkně zapotila. 😅
Ráno plánuji určitě mikinu a pláštěnku. Jen nevím, co ten spodek. 😄
Ráno půjde v gumakach a bundě nebo pláštěnce. V šatně to otru a dám na věšák. V dešti myslím ven nechodí. Dvoje boty mu dávat nebudu. Má pršet většinu dne.
Tak u nás nakonec softky nebudou, právě jsem zjistila, že mu budou krátké 🙈😆 Máme Kugo, ty nezateplené. Jako ve 20° by se v nich uvařil, ale u nás má být dopoledne kolem 16°, to by zvládnul. No nic, dostane tepláky a kdyžtak budou promáčené. Jdu objednat větší kalhoty, ať nás příští déšť nezaskočí 🙈😂😂
Plastenku nechavam celorocne, gumovky podzim a jaro. Na ven v desti softshelky ( mame i bez zatepleni tenke a pruzne), ty si navlecou na leginy. V desti ven nechodi, po desti jo, zahrada mokra, tak se mi soft osvedcily nejvic.Pogumovane kalhoty nekupuju vubec, deti se v tom akorat pari, kdyz litaj.
@neomenia nejak jsem nepochopila proc se prevlika kdyz rano prijde do skolky?? Ja ho rano dovedu, jen se prezuje a jde... pak se prevlikaj kdyz jdou ven a znova prevlikaj kdyz ze vracej a jdou do tridy
@hanka_12345 někdo to tak dělá, já taky odevzdám dítě, jak.je
Boty dáváme okapat mimo skříňku (mají na to vyhrazeny prostor) zatím tam holinky teda nemá (ve větším dešti nechodí a když jen sprchne, snad to takovou paseku nenadela). Má tam normálně tepláky a tak, nemá tam softshell atd, ale jen protože jsem ještě neporidila nic.😅 a normálně bundu na ven. Pláštěnky rikaly ze jako můžeme mít, ale ze stejně v lijáku nepůjdou ven, ze je to vlastně zbytečný.)
Mame letni softky a taky tenke pogumovane kalhoty 🙂 to stejne bundu - letni softshell i pogumovanou 🙂 V celodenni prutrzi mracen ven nechodi, ale normalne v desti ano 🙂
Dneska ma teplaky na ven, sice si myslim, ze to navzdory desti bude ve 20° na kratasy, ale nechci, aby se musel dohadovat s ucitelkami. Stejne jsou venku 20 minut, tak kdyz se umaci, tak si to za chvili zas sunda.
S botama pozor, u nas treba nedaji vedet, ze je ma dite durch mokre, takze clovek vyzvedne dite,ma jeste nejaky plan,kam potrebuje zajit a misto toho si to sype co nejrychleji v mokrych botach domu, ale tak nejak doufam, ze jiny skolky jsou v tom lepsi, no a ja uz proste nosim nahradni boty, kdyz je mokro.
@neomenia že? 🙂 my mame teda ve skolce napsany 2 sady obleceni jedno do tridy a jedno na ven ale kdyz rano vezmu vyzehleny veci ze skrine, skolku mame pesky 5min takze v podstate prebehne jen ulici a hned ho prevlikat je teda kravina
@malytlustyhroch predstav si ze by psali kazdymu rodici ze dite ma boty durch..jeste nez by vsechny obesli a podivali se....to by nedelali nic jinyho. Kdyz vidis ze prselo tak se to da ocekavat 🙂 a nebo mu dej do satny gumaky
@hanka_12345 tak ne kazdej ma skolku 5 minut, a ne kazdy dite je schopny vydrzet 5 minut cisty.🧑🚒
U nás se teda školka ven za deště nechodi...
Jinak normální oblečení, podle toho jak moc venku prší, tak jej prevlecu do třídy ve školce 😉 gumáky a pláštěnku nechávám okapat ve vyhraněném prostoru v šatně...
@malytlustyhroch nam treba hned na zacatku rekli, ze si mame nechat ve skolce jedny boty na zahradu a ty tam maji porad 🙂 proste ma jedny stare bazarove skolkove boty a vim, ze ty v kterych dosel budou suche a netknute. Plus holinky maji 🙂
@kacka1994 u nas se nenechava ve skolce skoro nic, prostor na jedny/dvoje nahradni boty tam neni. Normalne za deste ani ven nechodi, ale pak jim jednou neco sepne v hlave a jdou nechat deti vyrachat se v kaluzich.
Kup mu tyhle nepromokave kalhoty a bundu. https://www.lidl.cz/p/lupilu-Chlapecke-nepromok...
Rano prijdes,jen ho z toho svliknes a ucitelky mu to zase oblecou, když by sli ven. Na nohy gumovky..za me nejlepší..
My máme několik softshellových kalhot podle teploty - letní, podzimní a zimní, takže dnes jsem dala letní. Nahoře softshelovou bundu - tu si může vzít i dopoledne, nepromokne a má kapucu. Holínky má na stálo ve školce, takže učitelky zavelí si buď oblíknout holínky, nebo klasické boty (podle toho, co a kde venku dělají). Plus má ve školce na stálo pláštěnku - doporučovali větší, aby se dala obléknou i na bundu. Budu tam nechávat i náhradní normální boty. Deštníky se prý nesmí, protože by si děti vypíchly oči 😀 Nechávají to potom na topení uschnout.
Ráno malá jde do školky v čem přijde, nepřevlékám. Dneska šla v mikče a v pláštěnce a normálně tepláčky, na nějaké softky mi přijde ještě teplo. Chodíme pěšky, ale školku máme kousek. V dešti ven obvykle nechodí. V zimě je za nás nejlepší kombinéza, vysvleče, oblče a jde. Žádné hrozné převlékání.
Atom bordel z lidlu. To pogumovaný. Nejlepší za pár korun. Měla to ready v šatně. Měla ten podšitý, u nás chodívali ven za každého počasí. Teď ještě slabý soft, je teplo.
@malytlustyhroch u nas maji vsichni bud skolku 5 min nebo jezdej autama..nic mezi u nas neni :D
U nás se děti ven převlíkají - chystáme jim oblečení na ven (a syn si pak stejně vezme něco jiného 😀 ).
@merope To je přesný, taky má kupičku většinou teplejší a chladnější varianta , říkám ať se zeptá paní učitelky, co si má vzít. A obvyklá odpověď, že se nezeptala, že už je přece velká 😄. Podle toho to někdy vypadá 😃.
Holinky ma ve skolce a ty tam i nechavam. Jinak dneska jsem dala teplakovou soupravu, pogumovane kalhoty a plastenku. Ty kalhoty a plastenku tam nenechavam, nekdy je to potreba vyprat, ale taky ho tim spis ucim, ze si to musi do toho deste prave na sebe davat.
Tak u nás nakonec dobrý. Šel v teniskach, teplácích, v tričku a mikine. S sebou jsme vzali pláštěnku. Teď půjdu pro něj a snad nezmokneme. Zima není. Softky, podzimní a zimních kalhoty budu muset ještě koupit,bundy máme.
@andelka U nás prší celý den a vydatně.
Do školky v leginách, který jsem ji v šatně převlékla za kraťase a nechala je spolu s pogumovanými kalhotami v šatně a gumáky, ve kterých přišla. Ven a ani na zahrádku nešli, ale my jsme to využili a cestou domů se žádná kalužina neschovala. 😄
Ano, v šatně převléci do kratasu nebo tepláků do školky. Na vycházku ( pobyt venku) dát do skříňky dle počasí tepláky a taky softshell kalhoty ( nebo klidně ty pogumované). Učitelka je určitě převlékne. Holínky se určitě neztratí, nech je klidně vedle bot a učitelky už si poradí, zda je dát, nebo.ne. když prší a oblečení je pak mokré, u nás se někde rozvěsí.