Oblečení do školky - déšť. Jak to probíhá?

8. zář 2024

Ahoj, prosím o normální odpovědi a žádné hejty. Syn poprvé ve školce a mě zajímá, jak to probíhá, když má být deštivo? Mám v plánu s sebou vzít holínky a pláštěnku, ale co když už ráno prší? Berete odpoledne dětem náhradní boty? Pláštěnku nechají učitelky někde okapat?
A s oblečením ve školce.. Převlečete dítě v šatně do kraťasů a učitelky na ven převléknou? Máte normální tepláky nebo dáváte i pogumované kalhoty?
Omlouvám se za hloupé dotazy, ale je to pro mě nové, tak ať jsem připravena. Děkuji.

neomenia
8. zář 2024

Ano, v šatně převléci do kratasu nebo tepláků do školky. Na vycházku ( pobyt venku) dát do skříňky dle počasí tepláky a taky softshell kalhoty ( nebo klidně ty pogumované). Učitelka je určitě převlékne. Holínky se určitě neztratí, nech je klidně vedle bot a učitelky už si poradí, zda je dát, nebo.ne. když prší a oblečení je pak mokré, u nás se někde rozvěsí.

michaela666
8. zář 2024

Holínky a pláštěnku má v šatně celoročně ( mají na to speciální věšák, kam to dávají i schnout) stejně tak jako oblečení na ven. Většinu času má v batůžku ve skříňce i softshellky, aby nebyla promočená protože ráda skáče v kalužích.
Učitelky koukají na radar před vycházku a když má pršet, děti se oblečou rovnou do pláštěnek.

emillyhk
8. zář 2024

Taky nás zítra čeká premiéra, v dětské skupině za deště ven nechodili 🫣
Ráno jede výjimečně s manželem autem, takže na sobě bude mít věci do třídy + bundu, boty normální (domů pojede taky nejspíš autem, ale i kdyby šli pěšky, má kožené boty). Pláštěnku mu manžel nechá v poličce i věcmi na ven, místo tepláků nachystám softshellky. Holínky bude mít v botníku, učitelky jim řeknou, co si mají obout.

autor
8. zář 2024

@emillyhk Jaké softshellky máte? Mně na ně v těch 20° přijde, že je moc teplo. A i v kožených botech by se mu noha pěkně zapotila. 😅
Ráno plánuji určitě mikinu a pláštěnku. Jen nevím, co ten spodek. 😄

andelka
8. zář 2024

Ráno půjde v gumakach a bundě nebo pláštěnce. V šatně to otru a dám na věšák. V dešti myslím ven nechodí. Dvoje boty mu dávat nebudu. Má pršet většinu dne.

emillyhk
8. zář 2024

Tak u nás nakonec softky nebudou, právě jsem zjistila, že mu budou krátké 🙈😆 Máme Kugo, ty nezateplené. Jako ve 20° by se v nich uvařil, ale u nás má být dopoledne kolem 16°, to by zvládnul. No nic, dostane tepláky a kdyžtak budou promáčené. Jdu objednat větší kalhoty, ať nás příští déšť nezaskočí 🙈😂😂

dejvitka
8. zář 2024

Plastenku nechavam celorocne, gumovky podzim a jaro. Na ven v desti softshelky ( mame i bez zatepleni tenke a pruzne), ty si navlecou na leginy. V desti ven nechodi, po desti jo, zahrada mokra, tak se mi soft osvedcily nejvic.Pogumovane kalhoty nekupuju vubec, deti se v tom akorat pari, kdyz litaj.

hanka_12345
8. zář 2024

@neomenia nejak jsem nepochopila proc se prevlika kdyz rano prijde do skolky?? Ja ho rano dovedu, jen se prezuje a jde... pak se prevlikaj kdyz jdou ven a znova prevlikaj kdyz ze vracej a jdou do tridy

neomenia
9. zář 2024

@hanka_12345 někdo to tak dělá, já taky odevzdám dítě, jak.je

pampeliska1313
9. zář 2024

Boty dáváme okapat mimo skříňku (mají na to vyhrazeny prostor) zatím tam holinky teda nemá (ve větším dešti nechodí a když jen sprchne, snad to takovou paseku nenadela). Má tam normálně tepláky a tak, nemá tam softshell atd, ale jen protože jsem ještě neporidila nic.😅 a normálně bundu na ven. Pláštěnky rikaly ze jako můžeme mít, ale ze stejně v lijáku nepůjdou ven, ze je to vlastně zbytečný.)

kacka1994
9. zář 2024

Mame letni softky a taky tenke pogumovane kalhoty 🙂 to stejne bundu - letni softshell i pogumovanou 🙂 V celodenni prutrzi mracen ven nechodi, ale normalne v desti ano 🙂

malytlustyhroch
9. zář 2024

Dneska ma teplaky na ven, sice si myslim, ze to navzdory desti bude ve 20° na kratasy, ale nechci, aby se musel dohadovat s ucitelkami. Stejne jsou venku 20 minut, tak kdyz se umaci, tak si to za chvili zas sunda.
S botama pozor, u nas treba nedaji vedet, ze je ma dite durch mokre, takze clovek vyzvedne dite,ma jeste nejaky plan,kam potrebuje zajit a misto toho si to sype co nejrychleji v mokrych botach domu, ale tak nejak doufam, ze jiny skolky jsou v tom lepsi, no a ja uz proste nosim nahradni boty, kdyz je mokro.

hanka_12345
9. zář 2024

@neomenia že? 🙂 my mame teda ve skolce napsany 2 sady obleceni jedno do tridy a jedno na ven ale kdyz rano vezmu vyzehleny veci ze skrine, skolku mame pesky 5min takze v podstate prebehne jen ulici a hned ho prevlikat je teda kravina

hanka_12345
9. zář 2024

@malytlustyhroch predstav si ze by psali kazdymu rodici ze dite ma boty durch..jeste nez by vsechny obesli a podivali se....to by nedelali nic jinyho. Kdyz vidis ze prselo tak se to da ocekavat 🙂 a nebo mu dej do satny gumaky

malytlustyhroch
9. zář 2024

@hanka_12345 tak ne kazdej ma skolku 5 minut, a ne kazdy dite je schopny vydrzet 5 minut cisty.🧑‍🚒

veruuu_kubesovic
9. zář 2024

U nás se teda školka ven za deště nechodi...
Jinak normální oblečení, podle toho jak moc venku prší, tak jej prevlecu do třídy ve školce 😉 gumáky a pláštěnku nechávám okapat ve vyhraněném prostoru v šatně...

kacka1994
9. zář 2024

@malytlustyhroch nam treba hned na zacatku rekli, ze si mame nechat ve skolce jedny boty na zahradu a ty tam maji porad 🙂 proste ma jedny stare bazarove skolkove boty a vim, ze ty v kterych dosel budou suche a netknute. Plus holinky maji 🙂

malytlustyhroch
9. zář 2024

@kacka1994 u nas se nenechava ve skolce skoro nic, prostor na jedny/dvoje nahradni boty tam neni. Normalne za deste ani ven nechodi, ale pak jim jednou neco sepne v hlave a jdou nechat deti vyrachat se v kaluzich.

squezy
9. zář 2024

Kup mu tyhle nepromokave kalhoty a bundu. https://www.lidl.cz/p/lupilu-Chlapecke-nepromok...
Rano prijdes,jen ho z toho svliknes a ucitelky mu to zase oblecou, když by sli ven. Na nohy gumovky..za me nejlepší..

daasqua
9. zář 2024

My máme několik softshellových kalhot podle teploty - letní, podzimní a zimní, takže dnes jsem dala letní. Nahoře softshelovou bundu - tu si může vzít i dopoledne, nepromokne a má kapucu. Holínky má na stálo ve školce, takže učitelky zavelí si buď oblíknout holínky, nebo klasické boty (podle toho, co a kde venku dělají). Plus má ve školce na stálo pláštěnku - doporučovali větší, aby se dala obléknou i na bundu. Budu tam nechávat i náhradní normální boty. Deštníky se prý nesmí, protože by si děti vypíchly oči 😀 Nechávají to potom na topení uschnout.

marketa1218
9. zář 2024

Ráno malá jde do školky v čem přijde, nepřevlékám. Dneska šla v mikče a v pláštěnce a normálně tepláčky, na nějaké softky mi přijde ještě teplo. Chodíme pěšky, ale školku máme kousek. V dešti ven obvykle nechodí. V zimě je za nás nejlepší kombinéza, vysvleče, oblče a jde. Žádné hrozné převlékání.

te_reza
9. zář 2024

Atom bordel z lidlu. To pogumovaný. Nejlepší za pár korun. Měla to ready v šatně. Měla ten podšitý, u nás chodívali ven za každého počasí. Teď ještě slabý soft, je teplo.

hanka_12345
9. zář 2024

@malytlustyhroch u nas maji vsichni bud skolku 5 min nebo jezdej autama..nic mezi u nas neni :D

merope
9. zář 2024

U nás se děti ven převlíkají - chystáme jim oblečení na ven (a syn si pak stejně vezme něco jiného 😀 ).

marketa1218
9. zář 2024

@merope To je přesný, taky má kupičku většinou teplejší a chladnější varianta , říkám ať se zeptá paní učitelky, co si má vzít. A obvyklá odpověď, že se nezeptala, že už je přece velká 😄. Podle toho to někdy vypadá 😃.

dyechampion
9. zář 2024

Holinky ma ve skolce a ty tam i nechavam. Jinak dneska jsem dala teplakovou soupravu, pogumovane kalhoty a plastenku. Ty kalhoty a plastenku tam nenechavam, nekdy je to potreba vyprat, ale taky ho tim spis ucim, ze si to musi do toho deste prave na sebe davat.

andelka
9. zář 2024

Tak u nás nakonec dobrý. Šel v teniskach, teplácích, v tričku a mikine. S sebou jsme vzali pláštěnku. Teď půjdu pro něj a snad nezmokneme. Zima není. Softky, podzimní a zimních kalhoty budu muset ještě koupit,bundy máme.

autor
9. zář 2024

@andelka U nás prší celý den a vydatně.
Do školky v leginách, který jsem ji v šatně převlékla za kraťase a nechala je spolu s pogumovanými kalhotami v šatně a gumáky, ve kterých přišla. Ven a ani na zahrádku nešli, ale my jsme to využili a cestou domů se žádná kalužina neschovala. 😄