Jaký dárek jste dávali učitelkám v MŠ?

terka_85
22. čer 2015

Syn chodí prvním rokem do školky a chtěli bychom dát učitelkým dáreček. Zajímá mě, co jste učitelkám dávali a jakým stylem to předáváte- vy, děti, ráno, při odchodu?
Díky 🙂

iluss
22. čer 2015

My dáváme klasiku - kytka a bonbonierka. Poslední školkový den jde dcerka domů po obědě - to tam jsou obě učitelky najednou, tak když dcerku vyzvedávám, tak jí to dám a společně jim poděkujeme a předáme dárečky.

hojda
22. čer 2015

Já minulý rok dělala 60 ks domácích kynutých povidlových knedlíků pro paní učitelku 😀 . Paní učitelka má 5 dětí a jednou se zmiňovala, že už je dlouho neměli🙂. Úspěch to mělo obrovský🙂. Jsem zastáncem jedlých dárků, hlavně ne takové ty různé blbůstky na památku. Letos máme připravený bytový parfém a přidám zase něco dobrého.

soleilll
22. čer 2015

@terka_85 Já budu dávat učitelkám v jeslích na rozloučenou (přechod do MŠ) kornout sušených plodů - směsku různých oříšků s polevou i bez. Kytek, bonbonier a čokolád budou mít určitě dost. 🙂 Předání jsem ještě neřešila, ale asi odpoledne při vyzvednutí dítěte.

zuza01
22. čer 2015

My letos řešíme poprvé, dávat budeme kytku z bonbonů. A dávat budeme ráno, když pro dceru po obědě chodím, už tam je jen jedna učitelka.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendulka
23. čer 2015

my teda nikdy nedávali na konci školního roku, až letos, kdy dcera končí a od září nastupuje do školy...budu dělat dort pro paní učitelky a poděkování.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendulka
23. čer 2015

@sarihy nikdy, já to teda jako samozřejmost ve školce neberu a ani ve škole, myslím, že to bylo za dob minulého režimu,ani v okolí nikoho takovýho neznám kdo by každej rok dával ve školce něco učitelkám,ani jsem si toho u nás ve školce nevšimla, myslím, že po skončení docházky to je akorát

broucek2
23. čer 2015

V pátek máme besídku, tak po ní dá malá paní učitelce hrnek, co sama malovala a asi vyrobím nějakou ozdůbku z korálků.

vendulka
23. čer 2015

a myslím si , že učitelky nějakých serepetiček mají plno a ani o to moc nestojí (co jsem se dočetla ze skupinky učitelek), kytka snad,ale řezaná , spíš bych volila nějaké ty jedné dárky

ililina
23. čer 2015

Ve školce předává dcera, při příchodu. Předloni orchidej, loni čtyřlístek v dárk. krabičce a letos je dcera předškolák, tak paní učitelky dostanou nákrčník. Jinak jsem si všimla, že dostávají většinou květiny.

broucek2
23. čer 2015

třeba ten hrnek je celkem praktický do školky na čaj. Moc jich tam nemají

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendulka
23. čer 2015

@sarihy u nás jsou děti ve třídě celé tři roky (čtyři) takže nevidím důvod ani povinnost něco dávat každej rok

vendulka
23. čer 2015

@sarihy a pak, proč mám děkovat každej rok za to stejné, raději poděkuji jednou na konci školní docházky ,kdy si myslím se to hodí víc ,ale každej ať si to dělá podle sebe

vendulka
23. čer 2015

navíc se letos i jako rodiče skládáme na dárek pro naši paní učitelku,která odchází do důchodu (učila i manžela), takže si myslím, že i toto je dojemnější jak každoroční nošení nepotřebných věcí...co jsem se dočetla ve skupince učitelek, jak dárky (nevhodné) putují do rodiny jako dárky, nebo jak nemají v možnostech skladovat nějaký víčky,hrnky, jiné ruční dárky, fotky atd., což je pravda, kolik toho za ty roky dostanou, tak chápu co s tím...proto jsem zvolila jedlý dárek ...vše ostatní učitelka stejnak někam schová do šuplíku, krabice, sklepa...

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
ia.
23. čer 2015

já dávám učitelkám dárky nejen na konci školního roku, ale i k vánocům, to koupím vánoční růži a třeba perníčky nebo tak něco, letos jsem dala na vánoce učitelkám balíček kde byla káva, bonboniera, dobrý čaj a sušené ovoce, učitelce mého předškolního syna francouzskou kosmetiku, opravdu není samozřejmost, že své děti dávám každý den do školky s dobrým pocitem, že je o ně postaráno a že to učitelky dělají s láskou a baví je to. Na konci roku budu kupovat každé učitelce - je jich 5 kytku, pže starší syn odchází do školy, navíc učitelkám (dvěma), které má můj mladší syn nějaký drobný dárek a ještě přemýšlím co paní učitelce, kterou měl starší syn, možná nějakou poukázku na masáž nebo tak....

vendulka
23. čer 2015

@sarihy no a já ne, to je celé...já beru jako samozřejmost , že se o děti mají starat a to také dělají a dle mě (a nejsem sama) stačí dárek a poděkování s ukončením školky...a navíc si myslím, že slovní poděkování je víc než nějaké dárky, které stejnak skončí kdo ví kde 🙂 (navíc se na ně učitelky jistě každej den nedívají a jestli si vzpomenou jednou za čas, tak i to je moc)

já s učitelkama byla spokojená, tak se rozloučíme takto a s tou mladší to bude také tak, po 4 letech dáme jeden větší dárek a poděkování

terezka10
23. čer 2015

Ja vyrobila privesky z Fima, jeste koupime neco pro poteseni a kyticku. Jsem jim moc vdecna, jak skvele jsme spolecne zvladli prvni rok a nastup do skolky;) syn je ma obe moc rad. Jinak jsem puvodne ucila v Ms a podekovani od rodicu a deti na konci roku opravdu moc potesi, je to dukaz dobre odvedene prace. I kdyz je to treba kyticka ze zahradky nebo obrazek. Navic posledni den byl pro mne vzdy ve znameni oci plnych slz a dojeti, neopakovatelna atmosfera💕

dendy88
23. čer 2015

trochu mimo tema, ale je normalni ze ucitelka (reditelka zaroven) v soukrome skolce pozaduje po maminkach aby dali 100 kc jako podekovani pro kucharky (jidlo dovazi z nejaky jidelny, platime 70 kc na den za jidlo takze ty kucharky jsem v zivote nevidela ) a pry pro nejakou pani v divadle ktera pro ty nase prtata drzela prvni misto vepredu (coz bych chapala ale ne 100 kc na osobu kdyz celkove vybere cca 2500-3000)

vendulka
23. čer 2015

@dendy88 tak mně to v soukromé školce přijde teda mimo, možná když už,tak nějak dobrovolně a jako za držení místa v divadle? 😀 to mě dostalo teda

majkoz
23. čer 2015

My letos nasušili meduňku-ať si pí.uč. můžou přes prázdniny léčit nervy 😀 Děti na ní udělaj ozdobený pytlíčky, k tomu kytičku a je to.. Mladší končí v MŠ, tak ještě navlíkne náramek (když ho to bude bavit tak na krk) ze skleněných korálků...

dendy88
23. čer 2015

@vendulka tak to drzeni bych jeste trochu pochopila, prece jen to jsou rok a pul stary prcci do cca tech 3 a pul vetsina, takze kdyby sedeli nekde vzadu za 4-6 letyma detma by bylo naprd ale s tema kucharkama me teda taky dostala

marton
23. čer 2015

@sarihy přesně tak,není to povinnost.Je to poděkování,pokud byly děti spokojené a měly paní učitelku rády,tak i dětem udělá radost,že ji něco dají.Mluvím za naše děti a za sebe.Ráda dám i kamarádce kytičku,jen tak,pro radost 🙂 .

euronacerny
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lu2012
30. čer 2016

Tak dneškem končíme první rok ve školce,takže jsme učitelkám předali klasiku,každé kytici a bonboniéru.. Asi jsme byli jediní co něco přinesli.Podle mě je to samozřejmost něco přinést jako poděkování za to jak se o děti celý rok starají.Hanbou bych se propadla nedonést nic,to je můj názor.

maraida
30. čer 2016

Tak moje dcerka je dnes také naposledy ve školce.Příští rok už bude chodit do jiné.Ráno při příchodu dala učitelkám kytičky ze slunečnic.
Jako samozřejmost to teda rozhodně nepovažuji.Je to přece jejich práce.je to spíš takové vyjádření spokojenosti.Ale ne povinnost nebo samozřejmost.

dendy88
30. čer 2016

@lu2012 ja budu treba davat posledni den co bude dcera ve skolce, treba to maji u vas ostatni taky tak

lusynkova
30. čer 2016

Já jsem učitelka v MŠ pátým rokem a každý rok dostávám opravdu hromadu dárků a kytiček. Jde o různé bonboniéry, hrníčky, upomínkové předměty. Mám radost z každého dárku. Možná to někomu přijde hloupé, ale je mi trochu líto, když někdo nedonese nic (ani kytku natrhanou venku). Myslím si totiž, že s kolegyní děláme pro děti a jejich rodiče i spoustu věcí navíc na úkor našeho soukromého času (např. spaní ve školce o víkendu, víkendové výlety aj.). Největší radost mívám z jedlých dárků (spíše suché plody) a výrobků od dětí. A samozřejmě kytek 🙂