Dobrý večer , co dáváte paním učitelkam letos ? Potřebuji nějakou inspiraci 😄Děkuji
@ivkasolavova Květinu. Beru to jako symbolické gesto, žádné veledary nedáváme, ač máme učitelky skvělé a nemám jim co vytknout.
@ivkasolavova ahoj, davam poukázku do knih Dobrovský. Dcera je sice uz na střední škole v prvaku, ale jejich třídní se o ty naše velké-malé děti stará moc hezky.... je skvělá, taková jejich starší kámoška a navíc ji mají na tři maturitní předměty, ktere uci opravdu poutave. Sama mám pedagogické vzdělání a malou praxi ve školství, takže vím, jaka je to řehole, takze at se u dobré knížky zrelaxuje 😃 a nějakou malou kytku dcera ponese. Učitelů a jejich práce si vážím. Na ZŠ jsem posílala víno z Jižní Moravy - nejlepší jsou totiž taky dárky, co jdou vypít 🤣 to mi potvrdilo hodně mých kamarádek, co jsou v praxi ve školách 😃
Prvý krát dám aj jedlý balíček 🤣 maliny a jahody v čokoláde, mrazom sušené ovocie mix 3 druhov a ešte pribalím nejaký malý krém na ruky a hydratačnú masku
Ve skolce davam vzdy bud vino nebo prosecco. Na ZS je sklada na spolecny darek. Sama jsem ucitelka a vina v lete neni nikdy dost. Hlavne nedavejte hrnicky, polstarky a veci na pamatku 😁
Mandle v medu a soli 😋 A u dcery se jeste vybira na spolecny rozluckovy dárek (pristi rok budou mit jinou ucitelku 😪)
Prosecco
První rok jsem dávala malované kamínky pro štěstí (měli jsme učitelky nic moc). Druhý rok se na to obměnilo, kdy už jsme měli učitelky úžasné. Takže jsem dala sukulenty v krabičce, které jsem dělala sama a na ní (možná otřepanou) frází - Děkuji, že pomáháte našim dětem růst... K tomu dostaly víno z firmy Rybizak (mají speciální edice pro učitelky s vtipnými popisky), a v krabičce zároveň byl zavřený poukaz do drogerie.
Letos dělám ručně malované plátěné tašky.
Orchidej a sadu čajů.
Malou květinu v květináči, a pěkné mýdlo v plechové krabičce, v dárkové tašce.
Já jsem byla vždy zvyklá na to, že se prostě dávaly učitelce květiny. A teď lidé vymýšlejí kadejaké náramky, poukázky a nevím co 😀 Dokonce jsem se setkala s tím, že učitelce zaplatili wellness. To mi přijde jako úplně přes čáru. 😀
Učitelce bych dala jenom kytku. My máme učitele takže jsme to vyřešili oříšky. Žádné dary nebo poukázky...
@ivkasolavova koupily jsme sady čajových medvídků od Lipoo
Proboha vy jste poradne premotivovane. Kdy uz skonci tohle komunisticke mysleni?
@nektarinka123 co přesně myslíš komunistickým myšlením? A jsi trochu mimo, za komunistů se dávala kytka nebo nic. Dárky se dávají až tak posledních 10 - 15 let.
@gruyerre celkove tohle davani darku. Rodice se uz predbihaji kdo da drazsi darek. V jine diskuzi jsem videla ze se skladali na wellness za 15 tisic.
Ucitele uz milionkrat rekli ze darky nechteji, kytky konci na hrobech a ze je nejvic tesi kdyz maji sikovne, poslusne zaky ale rodice porad resi darky. Tv nemocnicich to uz zacina vymirat ale na skolach to jen kvete.
Davate darky take postacce na konci roku? Nebo ridici mhd?
Kadernici?
@nektarinka123 Nechápu co je špatného dát učitelce nějakou drobnost za svůj osobitý přístup k dítěti???
Jedna z těch, co razí " Však je to práce, vybrala si ji, má za ní plat a šmitec."? Nikdo tě nenutí když nechceš, je to každého věc.
U nás ve školce se dceři věnují nad rámec povinností. Ona je má ráda, chce jim dát dáreček a tak mi přijde maličkost utratit za ně dohromady 350,- a udělat radost jak jim, tak malé.
V restauraci a službách taky dávám dýško, když jsem spokojená. Tohle mi přijde stejné.
@jane46 Taky jsem o nich uvažovala, ale generálka řekla, že musí mít kytku jako Elenka ze školky. 😀
Jednou jsme dali poukázku na masaz (pani ucitelka mela bolesti zad), loni čaj Leros a letos dam darovací poukaz na skolni pomůcky od Adry.
@nektarinka123 nevidím v téhle diskuzi nic o předhánění se, kdo dá dražší dárek, ani nic o welnessu za 15 tisíc, takže tvoje komentáře jsou úplně mimo 😀
Jestli ty učitelkám žádný dárek nechceš dávat, je to úplně v pořádku, a aspoň můžeš mít dobrý pocit z toho, jak skvěle nekomunistické máš myšlení 😀
Dcera je v MS a kazdy rok vyrabime nejake prani s podekovanim, letos to budou kvetinove zalozky do knih a k tomu caje
@gruyerre ovsem ze to nevidis protoze jsem psala ze v jine diskuzi. Ano mam dobry pocit z toho ze nej sem vlezdoprdelka.
@nektarinka123 🤗😄
Kam to bude směřovat? 🤔 Vlezdoprdelka x držgrešle? 🤦🤣
@nektarinka123 tobě ale musí ty dárky pro pedagogy ležet hluboko v žaludku, když musíš obrážet všechny otevřené diskuze na toto téma a všude plivat své urážky, přičemž silně pochybuji o tom, že jsi vůbec chodila do školy v době, do které své urážky časově zařazuješ... Já tu dobu zažila a věř nebo ne, žádné dárky jsme soudružkám učitelkám nenosili, stejně jako jsme je nenosili lékařům ani jiným profesím...
Ty jsi na sebe hrdá, že nikomu nic nedáváš, my jsme zase spokojené s tím, že se nebojíme ostatním dělat radost jen proto, že by se snad mohla najít v davu nějaká nektarinka, která by nás nařkla z toho, že dárek = lezení někomu do zadele 😀
Možná by bylo fajn se zamyslet, proč si do dárků pro učitele projektuješ zrovna to, že tím učiteli lezeš do řiťních útrob...
@ivkasolavova Letos mini prosecco, čaj a toffifee. Dcera namalovala přáníčko, nasbírali jsme pro dvě učitelky a pomocnici kytici lučního kvítí. Předaly jsme v pondělí, protože koncem roku to bývá hektické. Protože předškolní třída, složily jsme se ještě pro všechny tři na přívěsky s monogramy dětí a předaly po vystoupení dětí na radnici.
Kecy ohledně dárků jsou úsměvné. Není to ani soutěž, ani povinnost, jen poděkování, pakliže je za co být vděčný. Pokud někdo na dárky pro učitele pohlíží tak strašně negativně, musí to mít v hlavě dost v nepořádku. Přece je v pořádku dát i nedat, ale agresivní reakce, jaké jsou občas k přečtení, to je fakt už diagnóza.
@miryp mas uplnou pravdu. Zaslouzis si taky kyticku a kokinu.
@ivkasolavova poukaz do dm