Ahoj,
chtěla bych se zeptat kdy se chodí k zápisu do školky. Dcera bude mít příští týden 2 roky, tak nevím zda jít k zápisu již teď v květnu nebo až příští rok. Jak to prosím chodí, konkrétně v Praze? Děkuji
Tak záleží kdy ji chceš umístit do školky jestliže teď, školní rok 22 až 23 a nebo až další školní rok. Ikdyz nyslim že teď by si asi ještě moc šancí neměla
Jestli má jít letos v září, tak jděte už teď, ale u nás třeba dvouleté děti neberou.
@petulapal V Praze opravdu jen do soukrome nebo nějaké dětské skupiny.
Jestli se po třech letech vracíš do práce ,,musí" k zápisu teď ať může od září chodit, pokud do práce nedpěcháš, můžeš klidně až příští rok
Pokud by měla chodit školní rok 22/23, i když od května, jděte letos. Pokud až školní rok 23/24, zápis až za rok.
Syn měl dva v únoru a do školky jde teď v září, takže zápis letos
V tuhle chvíli běží elektronický sběr žádostí (na stránkách městské části). Je fajn ho vyplnit, pokud o školce od příštího dubna uvažujete, ať město ví, že je tam zájem... Po pravdě ale šanci ve státní školce vidím velmi mizivou (třeba na P5 v KOšířích je problém i v roce, kdy už dítěti tři roky jsou), takže poud byste tu školku fakt potřebovali, vyplňte žádost, ale hánějte zároveň soukromou skupinu.
@petulapal Horní Počernice, letos paní ředitelka počítá s naplněním kapacity. Loni jednu klasickou třídu i zavřely, nenaplnila se. Paní ředitelka to vysvětlovala, že kvůli covidu, někteří rodiče dítě nedávali do školky vůbec. Tak uvidíme. Já mam letos s jeslemi smůlu, syn je říjnový a nevezmou mi ho.
@cloo A to jsou soukromé nebo městské jesle?
@somalicats Mestske. Na soukrome nemam. Ted jsem to zkoumala,protoze syn je rijnovy a nevemou mi ho.
@cloo To mě docela překvapuje, že mají místa, protože Uhříněves je bez šance, tam jesle vůbec a školka nebere ani čerstvě tříleté. Do soukromých se dostat dá, ale jsou to palby.
@somalicats Pocernice maji 3 skolky, ta s jeslemi je velka, ma 2 tridy jesli a 4-5 normalni. Neslysela jsem od nikoho,ze by byl problem. Uvidime co letos, po covidu a jeste s UK. Treba se situace taky zmeni.
Tak Uhrineves,tam ta nova vystavba jede na 110%,chapu,ze neni kapacita.
Jestli chcete od září dát dceru do jeslové třídy (tj. od dvou let) a jsou-li u vás. Tak jděte k zápisu teď (tj. květen). Pokud až od tří let, tak půjdete až příští rok v květnu.
Zda dáte dceru od dvou nebo od tří je na vás.