Zdravím,
v pondělí jsem se registrovala do porodnice v Krči. Termín mám 25.7. S registrací problém nebyl, ale zato vyvstal jeden velmi úsměvný problém... bylo mi sděleno, že dva dny po mém termínu - tedy 27.7. se ráno v 6 hodin uzavírají sály - NA MĚSÍC!!!!
Absolutně nemám šajna, jak se tohle druhé dítko bude chovat a zda tedy stihneme porodit v termínu (max plus 1 den).
Tak jsem se chtěla zeptat... máte s tímhle někdo zkušenost? Co když na mě porod přijde už po zavíračce... máme rovnou volat sanitku a říct jim tento problém, nebo po vlastní ose jet stejně do Krče a tam ať si se mnou dělají co chtějí? Představa, že si mě budou po Praze přehazovat jako horký brambor se mi dvakrát nelíbí a hlavně jsme si chtěli připlatit i nadstandard, abych si tenhle druhý porod trochu "užila".. což samozřejmě padá, když budu v porodnici, kterou vůbec třeba nechci a neznám.
Nechala bych si záložní jinou nemocnici, chválí Hořovice, to by mohlo být řešení🙂
Jsem na tom úplně stejně. Jsem zaregistrovaná v porodnici, která dva dny po mém termínu zavírá porodní sál. Při registraci mi k tomu sestra řekla jen: "Musíte to stihnout." 😀
Já počkám, jak na tom budu v tom cca 36. týdnu, a pak se rozhodnu, jestli to risknu nebo půjdu do nějaké mimopražské porodnice.
Byla jsem registrovaná v Podolí. Ve chvíli, kdy se malá rozhodla ven, zrovna měli zavřeno. Takže jsme jeli do Hořovic, do kterých jsem stejně v podstatě chtěla a mezi nimi a Podolím váhala (po prvním porodu se mi do Podolí znovu moc nechtělo). Nakonec to bylo v Hořovicích super a jsem ráda, že mi tím Podolí usnadnilo volbu. Do Krče bych nejela, pokud bude zavřeno. Odtamtud by tě stejně hnali do nějaké jiné porodnice. Buď bych volala tu sanitku, nebo obvolala ostatní pražské, případně i blízké mimopražské porodnice, zda mají někde volno.
asi bych rovnou volila jinou porodnici, kde si ten nadstandard můžeš zaplatit. A věř mi nebo ne, poslední měsíc bys byla kvůli té tvé porodnici hooooodně nervózní, jestli to stihneš. A mít doma pak nerváka, to nestojí za to. Jako mít dva dny na porod....no.....myslím, že hodně z nás by to fakt nestihlo....
já bych teda nechtěla být stále napružená kvůli této nepříjemnosti. Já bych nebyla nervózní jen kolem porodního termínu, ale taky dávno před tím. A představ si tvé poslední dny. Příjde termín porodu, nic se nebude dít, začínáš být hodně nervozní, další ten, zase nic, to už ani stresem nejíš....a další den taky nic, a už jsi v háji a stres navíc s tím, že si musíš hledat novou porodnici, kterou jsi nikdy neviděla, atd........
.....opravdu to zvaž, jestli chceš toto podstoupit, nebo si to vyřešit rovnou teď.
Být tebou našla bych si jinou porodnici která bude normálně v provozu. Tohle by mi za ty nervy nestálo 🙂
Bydlím ve vedlejší vesnici, co vy 🙂. Já rodila vždy jen u Apolináře. Ale stejně daleko a dobrá cesta je i do Benešova, kam se registrovat nemusíte. Já bych to nechala být, nikdy nevíte, kdy to přijde a pak bych se zachovala operativně 😀 .
ja som registrovana na Bulovce a u mna je to opacne. Saly maluji pred mojim terminom a otvaraju ich asi 3 dni pred. Pytala som sa pri registraci co sa stane ak by som zacala rodit skor, teda v dobe kedy budu este saly zavrene. Mame volat rovno sanitku a povedat im o tom, oni su vraj informovani kam ma odviezt, t.j. v ktorej porodnici je volne. Takze to neriesim, lebo zase v Podoli, ktore som chcela povodne su zase saly zatvorene v mojom termine. Takze co ma byt, tak bude. Niekde len porodnime. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj,já řeším podobnou věc ale mě tedy uzavřeli porodnici a dozvěděla sem se to teďka tři týdny před termínem....což si myslím že je i trošku horší v tom,že teď když můžu kdykoliv porodit vlastně nemám kde....porodnice která je náhradní je totál narvaná a obsazená a nestíhají pač tam jezdí všichni co chtěli rodit jako já (Neratovice) .Na tvém místě-máš ještě spoustu času-co si zkusit prostě vyhlédnout jinou porodnici a rovnou do té chodit i na monitory,zaregistrovat se tam ať máš klid a nejsi nervozní celé těhotenství? Když jim popíšeš co ses dověděla určitě tě jinde vezmou🙂))