Ahoj holky, doma mame uz holcicku Kristynku a cekame za cca mesic dalsi holcicku. Stale ale jeste vaham nad jmenem a nemuzu nejak nic vybrat... Prosim o nejake tipy - mam ve vyberu Nelu,ale tech se ted dava celkem hodne, pak Stepanka,tam se mi nelibi osloveni Stepko...pak treba Leontynka,ale doma uz mame Kristynku,tak nevim...pak Violka nebo Bibianka, ta ma zase karmickou zatez...poradite?
My máme Leontýnku a přijde mi, že je to nejkrásnější jméno na světě😂 Ne, fakt ho kaźdý chválí, ale jak jsme si mysleli, že je to origo jméno, tak už máme dvě Leontýnky okolo a občas mi někdo třeba v mhd řekne, že mají taky Leontýnku.. takže je asi jen otázka času, než to jméno bude všude..
Ke Kristýně mi ladí Mariana, Viktorie, Markéta, Tereza, Kateřina.
jsem Kristýna a aby to ladilo, mělo by to být stejně tvrdé jméno - Viktorie, Valerie, Anastázie, Nina, Daria, Berta, Nora, Tereza apod
Jestli se vám libi Štěpánka, tak ji dejte. Také se mi nelíbí úplně všechny tvary jmen mých dětí, ale okolí se většinou zeptá, jak mají Štěpánce říkat, je to na vás. Za mě je mi ke Kristýně sympatická třeba Markéta .
Mně by se líbila třeba Denisa, Alžběta, Edita. Viola je taky hezké 🙂
Kristýnka a Markétka 😍 fakt pěkný... Leontýnka se mi moc nelíbí. Teda pro roztomilou malou holčičku ano, ale ve svém věku si nedokážu představit říkat "dobrý den, já jsem Leontýna"... Můj názor 🙂
U nás v okolí znám dva páry sester a oba se jmenují Kristýna a Tereza.
Kamaradka ma Karolinku a Kristynku, to se mi libi.
@leilinka1234 čekáme taky prcka, jsem teprve v 11. týdnu a už přemýšlím nad jménem. Ale teda musím se zastat jména Leotýna, hrozně se mi líbí. Však jí můžete říkat, a ona se pak představovat, jako Lea, Týna...Je to v podstatě dost flexibilní jméno 🙂 Takže byste měli Kristýnku a Leu ... 🙂 Nora je taky krásný 🙂
Máme doma Viktorie a Julii
Znám Kristýna a Markéta nebo Kristýna a Karolina
Já mám doma Leontynku, kazdy to chválí 😉 Ale jsem Teda alergická na to, když ji někdo řekne Týno, to je jak na Kristynu, ale naštěstí si všichni zvykly,malá už si pořádek udělá sama 😁
Máme Karolínu a říkáme jí Kája 😉
Violka je moooooc hezký 👍 My máme doma na přání manžela Elišku.
My mame ted skoro petimesicni Violku, jmeno vybrala moje mamka a manzel se do nej zamiloval... Jinak pokud bychom cekaly 2. holcicku planujeme Marianku nebo Amalku
Nely máme v rodině dvě, jednu 3letou holčiku a pak 8letou fenku, v poslední době je to hodně oblíbené jméno, kamarádka má taky Nellu ale se dvěma L. Hledala bych podle příjmení a určitě s kalendářem v ruce.
Máme Helenku a Juditku. V druhém kole to byl docela boj vymyslet jméno, takže jsme skončili až u 29.prosince😀
@michalapickova Dá to zabrat vybrat správně, ale rok je dlouhý a nějaké jméno se vždycky najde 🙂
My máme holčičku a dali jsme jméno Terezie. Původně jsem chtěla Valerii, ale malá se narodila koncem dubna a Valerie má svátek také v dubnu. Takže jsme to změnili na Terezii.
Btw. já jsem Markéta a švagrová je Kristýna😉.
Volila bych Nelinku 🙂
@nella18023 těch je habakuk 😉
@dagikk Taky máme Kristýnku a pro druhou jsme měli ve výběru (aby to aspoň trochu šlo ke Kristýnce a zároveň to teď nebyla nejdávanější jména, protože ty módní vlny nás moc neberou): Markéta, Veronika, Tereza, Kateřina, Alena, Elena, Gabriela, Alexandra, Andrea, Klára, Barbora, Anna, Zuzana, Tamara, Nina, Adéla, Simona, Lucie, Miriam. Moc se mi líbí i Karolína nebo Mariana, ale ty už jsou v rodině zabrané. Něco se hodí víc, něco míň, nakonec jsme snad vybrali dobře... 🙂 Z Vašich nabízených se mi osobně líbí jen Leontýna -
když ani jedné nebudete říkat Týno, tak se to plést nebude (třeba Štěpánka je roztomilá u dítěte, ale ve 20 a víc už moc ne, navic se tam opravdu hodně nabízí to nelichotivé oslovení Štěpko a moc dalších variant
tam není, ale to je jen můj názor, Vám se zas nemusí líbit můj výběr), takže si stejně nakonec musíte vybrat sama 🙂
@dagikk My máme Adrianku 🙂 pak máme syna a teď čekáme třetí. Pokud by to byla holčička, pak máme výběr následující (hodně do něj už zasahují děti 😀).
Mě se líbí: Šarlota, Anežka, Miriam
Manželovi: Stela, Zora
Dceři: Zlatka, Amálka, Rozálka
Synovi: Ema, Nela, Ela (podle toho, kterou holčičku ve školce zrovna ,,miluje" 🙂)))
Takže jsem sama zvědavá 😀
Violet i Bibianne je strop 🙂
@ovecka14 tchán naší Adriance zpočátku pořád říkal Adino - ne že by se mi Adinka nelíbila, ale je to prostě jiné jméno! 😀 Také nechápu to, když si někdo z příbuzných dítě ,,přejmenuje" podle úplně jiného jména v kalendáři. Každé jméno má přece X variant jak se dá říct i tak.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dagikk ahoj Leontýnku máme v rodině jako Leonie nemecky je to krásný jméno a za sestřičku má Ellu, protože Nelinku má fakt plno lidí tak máme za neteř Ellinku
Hodně štěstí ve vybírání jména další malé princezně 😍