Porodnice Ústí nad Orlicí - 2018

danvitka
14. bře 2018

Zdravím, jsou tu budoucí maminky co čekají tento rok na porod v Ústí nad Orlicí? My čekáme srpen/září a začínám mít spoustu dotazů a nápadů, které by jsme mohli probrat 👍
Např máte porodní plán? Kdy se tak objednat na kurzy? Vaše předešlé zkušenosti, nebo zkušenosti kamarádek?

Hrozně by mě zajímalo jak moc pravděpodobné je, že budu v tom pokoji s vanou (jedna kamarádka rodila na urologii, druhá na pokoji s ostatními rodičkami, další někde na JIP kvůli přeplněnosti). Bohužel v takových případech nelze nesmí být nikdo přítomen (dula, tatínek), obávám se, že v takovém případě se otočím na podpatku a budu rodit radši v sanitě 😅 Taky by mě zajímalo zda jste měli, nebo budete chtít nadstandart 👍 zkrátka spoustu dotazů a nejistoty 😔

mlynkova85
14. bře 2018

@danvitka tak já budu rodit už v květnu a po 3, ale budu mít plánovaného císaře tak je to trochu jiné. Ale kdyby tě cokoliv zajímalo tak se klidně zeptej jinak tam budu v květnu rodit tak ti pak můžu dát info co a jak. Jinak co vím tak na kurzy chodili tak kolem 7 měsíce

danvitka
autor
15. bře 2018

nevím jestli to sem patří, ale tady ještě přidávám lavinu, která se strhla včera: https://www.facebook.com/groups/138249709700519...
bohužel i toho se obávám...myslela jsem že porodní plán je blbost, ale nakonec ho vypracuji už pro moji útěchu 🙂 chci být opravdu celou dobu s partnerem a aby na mě byli přinejmenším slušní...možná velký požadavek 😨

makky1310
15. bře 2018

Ja v Usti rodila roce 2016. Porodni plan jsem tedy nemela a na kurz jsem nechodila. Ale pisu kvuli tomu, ze se pise, ze v Usti rodi snad na chodbe. Taky me s tim nekdo vystrasil ale to uz davno tak neni, bylo to asi chvily kdych rekonstruovali. Rodila jsem v srpnu, takze nejvytizenejsi mesic (rikala to i porodni asistentka) a byla jsem na pokoji s vanou. Porod mi vyvolavali a byla jsem na sale 12hodin (od 12-24hod.). Vedle na mensim sale byla taky pani nekolik hodin a ten treti sal byl dokonce zavreny. Takze neboj, pravdepodobnost je a na urologii rodit nebudes😉

kamste
15. bře 2018

Druhý porod jsem měla v Ústí v 2015 (první v Litomyšli v 2012 a třetí v Hradci Králové v 2017) a přišlo mi to tam nejpříjemnější - i na porodním boxu s nimi byla velmi příjemná a rozumná domluva i během porodu (v Litomyšli jen do určité doby a pak na mě "tlačili"; no a v Hradci jen do tý doby než se rozjel vyvolávaný porod - pak už jen "špatně dýcháte, můžete si za to sama....", Hamilton bez upozornění...). Na šestinedělí byli (naučeně) nejmilejší v Hradci (u některých to bylo vážně poznat), jinak mi to přišlo nastejno.

bara456
15. bře 2018

Mě čeká porod v první půlce května. Budu rodit poprvé. Porodní plán mám raději vypracovaný a chystám se ho jít po kurzech do nemocnice konzultovat. Na kurzy jsem se objednávala v asi ve 20 tt prý jsou docela natřískaný, tak jsem volala raději dřív a na kurz jdu začátkem dubna. 😊 už se těším jaké to bude 😊 tu zkušenost maminky jsem taky včera četla a dostala jsem docela strach rodit v Ústí a to jsem si myslela že lepší porodnici jsem si vybrat nemohla, začínám přemýšlet nad Svitavama, že je to stejné v každé porodnici stejné a tam může být manžel celou domu se mnou.

bara456
15. bře 2018

O nadstandard ani žádat nebudu, podle mě je fakt malá pravděpodobnost že se na něj dostanu a nechci se tím zbytečně stresovat kdyby nevyšel 😊 a právě Ústí se mi líbilo po tom co jsem četla tenhle článek tady na MK https://www.modrykonik.cz/blog/apacheee/article/jak-se-tobiasek-narodil-aneb-naprosto-dqxskw/

bara456
15. bře 2018

Ale teď fakt nevím kde rodit, hrozně mě ten příspěvek na fb rozhodil. 🙁 a jak jsem byla docela varovnaná ohledně porodu, tak teď začínám mít opravdu obavy. Docela mě mrzí že jsem ho četla ta psychická pohoda by pro mě byla asi snesitelnější, teď se budu bát coby kdyby i když můžu mít porod třeba úplně bez komplikací 🙁

normalnimatka
15. bře 2018

no ta FB diskuze radši nečíst!

já teda nevim no...kamarádka rodila ted v únorua říkala, že její muž to samozřejmě "nestihnul", nevim to úplně podrobně, ale tipuju to tak, že ji dali na hekárnu a muže poslali domů a až když šla na sál, tak ho mohla zavolat. tak samozřejmě dorazil až pak. když už jdete na sál a "tlačit", tak to většinou jako netrvá hodinu....:/
i minule (před necelejma 2 rokama) se tam k ní nechovali úplně bezva. jako ona to takhle nelíčila, je dost splachovací a až ořehnaně pozitivní, ale jejímu kloučkovi něco bylo, tak mu dali AtB a prvních pár dní ho vůbec neviděla (jen těsně po porodu), vůbec jí jako neřekli, co s ním je atd., přestože furt sestry slibovaly, jak jí doktor přijde říct, no a houby..... až po pár dnech jí ho začali vozit na kojení! já bych tam udělala čóro jak prase, za neinformování atd. navíc máte právo bejt s dítětem pořád.

ale on si člověk nevybere. pokud kvalita v úno šla dolů (dle tý diskuze hodně lidí píše, že to je až teď), protože není kvalitní personál, je to takhle všude. já bych nešla ani do HK, Pic...to je těžký. ale překvapilo mě, že píšete o tý přeplněnosti. to slyšim poprvý o úno, spíš právě HK s oblibou posílá jinam a nechává si jen akuty.. to je prostě o náhodě a o člověku a o tom, kolik dětí se zrovna rozhodlo přijít na svět.

normalnimatka
15. bře 2018

ono jako víš co...když je to bez komplikací, tak je úplně jedno, kde rodíš. jesi doma, v hk, nebo v ústí nebo kdesi.... ale když se něco sere, je to o náhodě, kolik ten dr zrovna má zkušeností atd... to, co ta žena psala, by se možná nestalo v HK, ale myslim, že ve všech malejch porodnicích klidně...-:/ čímž je samozřejmě neomlouvám, ale tak to prostě je. doktoři nejsou bohové a často věděj úplný hovno. i o obyčejným průběhu porodu věděj dost málo, natož, když přijdou komplikace, s kterejma se nesetkali.

danvitka
autor
15. bře 2018

děkuji za reakce, mám obavu právě z toho co píše "normalnimatka", že manžela vykopnou někde u vchodu s tím že to může trvat ještě hodiny a když už asi poleze hlavička tak těžko někam volat a těžko to stihne 😀 to už jsem teda taky slyšela od vícero maminek, ačkoliv slibují že je tam otec celou dobu, slibují to vlastně i v prospektech které od nich mám. Asi si v tu chvíli musíte trvat na svém, že nikdo nikam nepůjde....ono podporu potřebujete právě těch nekonečných x-hodin, že? 😖
Komplikace jsou komplikace to ano...a jestli mi nějaká sestra řekne ať si po sobě vytřu podlahu tak jí tim hadrem asi sflákám 😝 to by jste mě museli znát...mám fakt obavu a to jsem byla opravdu rozhodnutá, protože to máme k porodnici 10min...

danvitka
autor
15. bře 2018

Vlastně mi ještě tak došlo, jsem prvorodička a nevím jak to chodí. Někde zazvoníte u vchodu, tam vás přijmou, napojí někde na monitor a rozhodnou zda rodíte/nerodíte a pak se rozhoduje kam vás pošlou? Zda na pokoj, či sál apod? Tašky jsou kde celou dobu? Jo a taky v prospektech píšou že mají "místnost pro tatínky"...ta tam fakt je? Nebo je to kouzelná neviditelná místnost, která se otevírá jen VIP 😀😀

kamste
15. bře 2018

V UO jsem přišla a zazvonila v porodnici na "příjem"; pozvali mě dál (tašku zaparkovala v týhle místnosti), prohlídli a že "jo". Tak všechno ocedulkovali, prošli jsme z přijímací místnosti rovnou na porodní box, převlíkli.... Mezitím muž čekal na chodbě a když mu řejli, že "jo", tak ho poslali na "místnost pro tatínky", aby se tam převlékl... A pak jsme se potkali na porodním boxu
@danvitka

danvitka
autor
15. bře 2018

@kamste děkuji moc 🙂 budu určitě chytřejší až se tam zajedu kouknout, radši se tam objednám s předstihem

kamste
15. bře 2018

V Litomyšli (když tam ještě byla porodnice) jsme přijeli, zazvonili, prohlídli mě a "že je ještě brzy". A že by mě poslali domů, ale když to máme autem 20min a jsem prvorodička..., tak mě ubytovali - chtěla jsem nadstandart, takže muž mohl být na pokoji se mnou. Během 2h mi praskla voda (zelená), takže hned na porodní box. Muž byl stále se mnou.

V HK jsem byla na plánovaný vyvolávaný. Večer příjem, prohlídka a konzultace. Ubytování. Muž domů. Druhý den ráno v 8 prohlídka+tableta. Kontrakce jsem cítila, tak jsem volala domů. Muž "rozdal" děti a vyjel (přes hodinu cesty). V 9 druhá tableta a porod se rozběh. Muž přijel v půl 11, proběhl přes místnost pro tatínky a ke mě na box. A v 11 jsme měli dcerku.

normalnimatka
15. bře 2018

@danvitka přesně jak píšeš.... chlap je platnej hlavně v tý 1. době porodní, a když to nejde, je to fakt na pendrek. nebo taky záleží, jak to je rychlý a tak, ale já nemohla skoro ani chodit, natož nalíst do vany atd. takže si to fakt neumim bez muže představit. a proto mi šlo hodně o to, aby ho práv ěneposlali domů. no a oni to ale dělaj asi hlavně kvůli tomu, že prostě není víc míst. maj 3 boxy (tušim) a když jsou plný, tak máš smůlu... nebo třeba je volnej jeden a oni si ho nechávaj v záloze, kdyby přišel někdo akut, nebo prostě pro toho, kdo začne teda opravdu už rodit nejdřív. a do tý doby jseš na hekárně...? nebo nevim, no. jak o tom kdo rozhoduje.
já se tomuhle chtěla vyhnout. tak jsem šla rodit tam, kde mi to přišlo z tohohle hlediska nejschůdnější a naštěstí jsem mohla bejt s mužem téměř od začátku, po přijímacích procedůrách.

voleskap
Autor odpověď smazal
Zobraz
kompleta
15. bře 2018

mám ne úplně pozitivní zkušenost z UO z konce ledna, porod skončil po 46 hodinách od prasknutí vody akutním císařem, po kterém jsem se kupodivu velmi brzy cítila dobře, ale odcházela jsem z porodnice psychicky úplně na dně, poslední dopoledne jsem tam probrečela a byla jsem rozhodnutá podepsat reverz abych se tam odsud dostala. byl to zážitek na který chci co nejdříve zapomenout

nekiaxy
Autor odpověď smazal
Zobraz
danvitka
autor
16. bře 2018

@kompleta tak po 46 hodinách chápu, že jsi byla na dně. Co ještě konkrétně se ti nelíbilo v Ústi? Proč jsi chtěla podepsat reverz?

verunka009
16. bře 2018

Já teda do Ústí nepůjdu. Neslyšela jsem jedinou pozitivní reakci. To radši do Svitav nebo porodim doma (berte s nadhledem) Ale s Ústí jako s nemocnicí, mám opravdu špatné zkušenosti, takže při porodu se jim určitě nesvěřím. A aby poslali manžela pryč? To neexistuje! By si mohli zkusit jednou a takovou hysterii ještě nezažili 🙂 Jinak porodní plán (přání) si myslím, že je zbytečný (především pro prvorodičky, stejně nevíme do čeho jdeme) a hlavně máme pusu 🙂

danvitka
autor
16. bře 2018

@verunka009 pusu ano, ale ono právě v kontrakcích řešit nějaké přání moc asi nejde a nikdo to nebere vážně právě 😅 jinak já si tam chci vepsat věci jako: chci být předem informována o každém podaném léku/zásahu...sice to jsou samozřejmé věci...ale co si budem povídat, někdy s námi doktoři dělají co chtějí ať už jde o porod nebo zlomeninu...

kompleta
16. bře 2018

@danvitka měla jsem těhotenskou cukrovku, byla jsem braná jako riziková pacientka, měla jsem rodit ve FNHK, ale ten den co mi praskla voda uzavřeli porodnici protože měli plný stav a řekli, že musím jet jinam, v Ústí Dr.Žižková zhodnotila, že to zvládnou, včetně případné péče o malou kdyby měla hypoglykémii a protojsem zůstala tam. Ve čtvrtek ráno jsem nastoupila do UO a v pátek v 7 ráno mi začali porod vyvolávat, nejdříve maximální dávkou tablet, pak oxytocinem, ten v pozvolné kapačce nezabral a tak jsem v 10 večer dostala oxytocin na přímo, já se vůbec neotvírala a ihned začaly kontrakce, ktere trvaly 5 min a mezi nimi byla jen dvouminutováý pauza. Proto mi dali injekci na zastavení účinku oxytocinu, která zastavila činost hladkého svalstva. Se mnou se začalo vše točit a nebyla jsem shopná nic dělat. A v tu chvíli začalo mimčo kolabovat a já musela na akutní CS. To vše bych zvládla, kdyby byl přístup personálu trochu empatičtější, Dr. přicházel se slovy to je ta paní co na ni nic nefunguje, sestřičky mi dávaly najevo jak jsem se svou nadváhou a hypertezí problémová, po dvou dnech jsem měla tak zničené žíly, že mi nebyly schopné udělat odběry, flexilu mi musel jít píchnout doktor anesteziolog, neustále mi opakovali jak je u mě problém s hojením rány po CS a přitom jsem 13 hod po zákroku vstala z postele a starala se o malou. Nejspíš i následkem toho jak bylo vše vyvolávané se mi nespustila laktace a malá je od druhého dne na umělé výživě. Poslední den mého pobytu tam na mě jedna sestřička ječela, že jsem úplně blbá a shnije mi břicho. To byla poslední kapka a já tam dopoledne strávila s slzách. A jen díky známostem jsem docílila konzultaci s Dr.Žižkovou, která mne nakonec propustila domů s tím, že jsem dostala pro jistotu ATB a musela k ní za 5 dnů na kontrolu. Vím o sobě, že moje obezita způsobila hodně z mých problémů, ale snažila jsem se podpořit hojení co to šlo, hned druhý den po sekci jsem začala brát velké dávky wobenzymu, nechala si dovézt sterilní gázy, abych se mi nedotýkal kožní převis na břiše jizvy a ta se nezapařovala, to vše ze své vlastní iniciativy, sestry mi ty gázy donesly až druhý den. Snažila jsem se co to šlo, ve všem ale i přes to mi 90% personálu dávalo neustále najevo jak jsem atypická a problémová. Ve výsledku jsem byla psychicky tak na dně, že jsem první dva dny doma probrečela a ještě teď mám na krajíčku když si na to vzpomenu. V těhotenství jsem se dost naběhala po doktorech, strašili nás downem, skončila jsem v rizikové poradně v Hradci, ale takový přístup jako v ústí jsem nikde nezažila.

danvitka
autor
16. bře 2018

@kompleta Tak to je mi líto....ta doktorka vím, že je hodně problémová....hlavně ať jste zdravý a v pořádku 😉

kompleta
16. bře 2018

@danvitka díky!

voleskap
Autor odpověď smazal
Zobraz
voleskap
Autor odpověď smazal
Zobraz
petra357
17. bře 2018

Rodila jsem v Ústí teď na začátku ledna. Pravda je, že plánovaným císařem kvůli poloze KP. Je to asi opravdu o lidech a o tom, jak vše probíhá. My měli štěstí a já tam byla moc spokojená. A vlastně jsem do té doby, než jsem narazila na tuhle diskuzi a potažmo odkaz na fb, neslyšela na ústeckou porodnici nic špatného.

marketicka346
23. dub 2018

Ahojte ja mam termin 22.10 a rodit budu urcite v usti uz jsem tam lezela vicekrat sice vzdy jinde ale nemohu si stezovat na nic....sestricky proste super,doktori taky super...

danvitka
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
trezinka
27. čer 2018

Ahoj, já rodila v ústí teď sobotu a nemohu si to vynachvalit. Kvůli vyvolávání jsem tu strávila 7 dní a naprostá pohoda. Personál velice příjemný, péče super. Porod se táhl 9 hodin, hrozil mi císař, ale nakonec jsem porodila přirozeně. Všechny sestry ochotné, poradili vše na co jsem se zeptala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru