A jak to Vase prvorozené děti vůbec zvládali? Myslim navstevu, odlouceni od maminky.
@bluemamca zkušenost s touto porodnicí nemám. Ale starší dcera (23m) si ani nevšimla, že jsem ráno nebyla doma (v noci mě chlap odvezl do porodnice), ale ona je hodně zvyklá na tátu. Na návštěvě v porodnici byla zaražená a nechtěla se se mnou pomazlit. Doma už prcka pobrala a zatím je to v pohodě (teď je to 14 dní od porodu).
Deti tam muzou.syn(20m) chodil kazdy den(max.na hodinu).ale muze to byt trochu nudne pro ne...jinak odlouceni zvladal dobre,uzival si tatinka jen pro sebe.a dostal tam od miminka i darek aby mu nebylo lito ze jsou vsichni paf z mimca,tak on dostal auto a drandil tam...kdyz uvidite ze se nudi nebo ze mu to dela problem tak bych ho tam nebrala vic nez jednou,pak si vas uzije az az...
@bluemamca u nás to bude hodně těžké... I když se tatínek bude snažit být s prckem co nejvíc, i tak budou mít pohotovost všechny babičky. Malému je čerstvých 13 měsíců a beze mě déle, jak přes den ještě nebyl. Už teď mi doma řekli, že mi ho asi nedovedou, protože by ho z tama už nedostali🙈😭... Termín mám už ani ne za měsíc...
Syn kdyz mel 17 mesicu tak v porodnici hrozne plakal, nechtel ke me na pokoj, utikal chodbama pryc, brecel kdyz videl miminko. Jen tak pro predstavu 🙂
@vikinkav
ty jo,to je zvlastni reakce,deti vetsinou na ostatni deti a miminka reaguji dobre.
on takhle reagoval na vsechny nebo jenom na to vase mimi?
Moje petileta byla v klidu, v Podolí navstevy deti bez problémů. Pro dvoulete dite pochopitelně bude příchod miminka tezko prijatelmy. Ale je to v ČR, zda se, ted takova moda, mit maly rozestup. Každého věc, jen chudaci ty dvoulete deti, nevedi vubec, ktera bije a ze dne na den je z nich "velky kluk" anebo "velka holka".
Ale koukám, že máš trileteho, to uz bude lepší.
@neomenia ono je dvouleté a dvouleté. Každé dítě to vnímá jinak. Móda to možná je ale je to holt praktické. Vracet se na rok do práce nemá smysl. Radši zaráz a pak nastoupit na trvalo.
@zelenoockaa muze to tak byt.. Ale znam spis ty horší pripady. Ja sla na dva roky pracovat , byla jsem rada. Ale fakt je ten, že jsem si neumela oredstavit byt doma třeba pet let. Taky mateřství pro me neni jediny smysl života. Věřím ale, že je mnoho maminek, co si to uzivaji doma s detma maximálně, i s tim malym vekovym rozdilem, tak pak je to ok. Ja to vidim jinak, ale je to jen muj nazor. Omluva za OT
Ahoj, moje zkušenost: Synovi bylo 2,5, v pohode tam mohl, chodil kazdy den na navstevu. Vedel predem, ze se za mnou a miminkem bude chodit divat, tesil se na to a doted na to rad vzpomina. Pri prvni navsteve dostal od miminka darek, ale ten ho moc nezajimal, jen furt chtel chovat a mazlit malou segru. Ja ji mela vedle sebe a pri navsteve se zajimala hlavne o nej, ze mi chybel a ze je velkej bracha a sestricka ho ma moc rada. Pri odchodu byl trochu problem, ale pomalu jsem ho doprovodila s mimcem ke dverim a ze se tesim zas na navstevu zitra. Zvladl to celkove vyborne a doted ma sestricku strasne rad. (Je ji pul roku)
@neomenia Já znám zase čtyřletou která příchod mladšího sourozence absolutně nezvládla. Holt prostě někdy je to složité i s těmi staršími. Já budu doma těch pět let :D. Zase mladší sourozenci si občas pěkně sednou a pohrají si, jindy se zase rvou jako koně. Holt je to sázka na nejistotu :D Jinak za mnou byla sestra se synovcem, ten měl v té době dva měsíce 🙂
@zelenaesmolda nikdy me nenapadlo ze by to bylo zvlastni, asi se mu nelibilo to prostredi, placici novorozenci, maminka a tatinek si chovaji nove dite... na jine deti reaguje neutralne, nezajem..
Ale jinak si nemyslim ze mit deti bliz u sebe je nejaky problem nebo trauma pro dite, muze to nyst dobre nebo spatne i v pozdejsim veku, dulezite je, ze ma sourozence, nekoho kdo mu bude minimalne v detstvi blizko, a to mu uz nikdo nevezme. Navic je zajimaji stejne veci, hracky, aktivity
@vikinkav @zelenaesmolda Me to jako zvlastni reakce vubec neprijde, od pribuznych, co maji deti v rozestupu do 5 let, znam podobne historky. Nebyva to reakce "na deti" ale na odlouceni od matky. Muj triletak do porodnice, pokud pujde vse podle planu, vubec nepujde. Myslim, ze tyden s prarodici, ktere zna a s kterymi je rad, bude pro nej snazsi, nez prichazeni a odchazeni. Jak bych to resila s ditem do dvou let si ale vubec nedokazu predstavit, tam by mi 5-10 dni proste prislo moc. Ale myslim, ze nektere mensi porodnice nabizeji v ramci nadstandardu rodinne pokoje, kde muze sourozenec s doprovodem i prespavat.
@malytlustyhroch
mas pravdu,to je urcite snazsi nez odchazeni a prichazeni.
nadstandardy byvaji vetsinou plne,aspon u nas
To mě ani nenapadlo, že by tříletý nesměl do porodnice. U nás se rodilo letos v létě. Starší vnučku jsem hlídala tři dny já, než se táta probral z oslav a převzal si jí. Za maminkou jsme chodily každý den, ségru jsme si vždycky důkladně prozkoumaly. Chodily jsem různě a nikdy nám nikdo nic neřekl. Mamka byla na nadstandartním pokoji, takže jsem nikoho neotravovaly a pobyly dlouho. Při odchodu nebyl problém, po mamince neplakala, je u nás zvyklá.
Takze tam navstevy mohou jen na chodbu nebo i na pokoje?
@bluemamca nase triletacka byla za mnou a mimcem v Podoli na navsteve druhy den, to ji mimco bavilo asi hodinku, dalsi navstevu uz chtela za pul hodky na hriste a dalsi navstevu rekla, ze priste uz jit nechce a pocka az prijedu s miminem dom (byli jsme celkem 8dni v porodnici kvuli zloutence). Ale jako sestricka je skvela a na mimco se tesila. takze deti na navstevy muzou, zalezi pak na nich,jak to berou 🙂 na navstevu se muze prvni hodinu na pokoj, pote na chodbu, aby se spolubydlici nerusili-maji na chodbe zidle, jinak na nadstandard neomezene i mimo navstevni hodiny.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nanavstevu urcite muze. Chodily tam male deti, kdyz jsem tam byla. Jinak zkusenost nemam