Ahoj, máte prosím někdo aktuální zkušenosti z porodnic Neratovice nebo Mělník (nebo někdo ve vašem okolí)?
@veru181 Já rodila 2x v Neratovicích, naposledy tedy už před 3 lety. Byla jsem spokojená, jen mě trochu vadilo že když jsem požadovala nějaký tišící prostředek na úlevu při ukrutnych bolestech, nedostala jsem ani jednou nic. ( Psala jsem tenkrát článek o mém porodu tady ve skupině Porodnice Neratovice, kde jsem vše dopodrobna popsala, tak můžeš juknout - |íjen 2016) Jinak tuším že Mělník a Neratovice mají stejné vedení, tak to bude asi dost podobné...
@misicka1988 ja mela rodit v Nera,ale pri porodu me dost neprijemna sestra odbila,ze si mam jet na Bulovku.A celkove neprijemny personal uz pri kontrolach.Na Melniku to bylo moc fajn.
@katka_nedo Je dost možné že se personál za tu dobu změnil. Tenkrát tam byli všichni skvělí. Nejvíc mi teda vyhovovala ta poklidná až rodinná atmosféra, žádný stres. Je škoda jestli se to tam zhoršilo. Naštěstí už po 4té rodit nehodlám 😁
Melnik 5/2018 super..
Březen 2016 Mělník, protože jsem rodila 35+6 tt a Neratovice si to bez dětské JIPky neriskly. Byla jsem spokojená, jediné co, nemohla jsem si tehdy zvolit polohu u samotného porodu, muselo to vleže na zádech. Syna (srpen 2018) jsem porodila v Neratovicích a bylo to perfektní!!! Rodila jsem v noci, jen s PA a manželem. Lékařka se mihla na dvě minuty u příjmu, kdy potvrdila, že je to rozjetý porod, a pak na chviličku na sále, kde konstatovala, že jsem bez porodních poranění. Dvouhodinový bonding, syn stále se mnou, podpora kojení, žádný stres z vážení před a po kojení apod. Doporučuji, kudy chodím.
Rodila jsem v obou. Doporučuji Neratovice ale s vlastní PA.
Děkuji za odpovědi. Pro mě by právě byly Neratovice dostupnější, ale slyšela jsem, že jejich vyhlášenost už neplatí, protože nejlepší doktoři přešli do Mělníka. Tak se snažím najít co nejvíc relevantních zdrojů 🙂 Ráda bych co nejpřirozenější porod, ale zase ne za každou cenu (zdravotní ohrožení, zbytečné trápení, kde není potřeba) - což se mi u obou zdá z popisu splnitelné.
@urtica Kdy prosím v těch Neratovicích? A PA myslíš úplně odjinud, nebo si hned na začátku domluvit jednu z nemocnice, která se mi bude věnovat od přípravy až do konce?
V Neratovicích jsem rodila letos v únoru, v Mělníku v roce 2015. Pokud se rozhodneš rodit v Ner., je dobré zaplatit si prémiovou ambulanci - pak by Tě k porodu měli vzít i v případě, že budou mít stop stav - PA jsem měla jejich (Miladu Barešovou). Měla jsem tam rodit i v roce 2015, ale měli stop stav a poslali mě právě do Mělníka...musím říct, že jednání, kdy jsem si zaplatila prém. ambulanci a vlastní PA bylo o 180 st. jinde než před těmi třemi lety. Dr. dělala jen vstupní vyšetření, 90% času jsem trávila ve vaně, rodila jsem v kleku a v polodřepu, bonding po porodu dvě hodiny. Mělník taky nebyl špatný, ale co vím, tak závěr porodu zde probíhá tradičně "na koze" (na zádech), mě na ni tenkrát doslova vytáhli, i když jsem nechtěla..to se tam prý moc nezměnilo. Taky tam není vana - jen sprcha.
@misicka1988 Děkuji za tip na skupinu, ještě jsem tenhle web moc neprozkoumala a teď koukám, že je to na tenhle dotaz asi ideální místo 🙂
Ted 5/2019 Neratovice, meli stop stav ale to jsme nevedeli a ja uz mela porod rozjety takze me vzali. Rodila jsem s PA Miladou, ale zadnou premium ambulanci jsem nemela zaplacenou. Porodila jsem behem hodiny, na zemi na zinence na ctyrech, coz byla perfektni poloha! Vse super, personal moc mily, jen na pokoji jsme v te “spicce” byly 4 maminky a 4 deti coz byl mazec...
4x na Mělníku a jsem spokojená ... ( naposledy teď v Srpnu).
Rodila jsem v Nera 1/19 a popravdě doteď nevím co si o tom mám myslet. Porod byl vyvolávaný, po 60 h akutí sekce. Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi, že za každou cenu se snaží o přirozený porod i když už byly indicie že něco není v pořádku a bude nějaký problém. Chtěla jsem něco na bolest, byl to problém, chtěla jsem epidural - zapomněli na mě... prožila jsem si opravdu xx hodin bolestí vyvolávaného porodu a bylo to docela hustý. Myslím, že to zbytečně protahovali. Ale zase chápu, že většina žen by zase přesně o to stála, protože chtějí co nejvíce přirozený porod. Je to těžké.
Asi bych tam znovu nerodila - hlavně kvůli absenci JIP na novorozeneckém. Po tom co jsem si tam zažila bych teď měla strach. Pokud bude nějaké příště, budu zvažovat buď Bulovku, nebo Mělník.
Ahoj, ja zazila dva porody na Melniku a muzu jen pochvalit, jak poradnu, tak prijem, personal, porod i odd sestinedeli 🙂 je pravda, ze v Neratovich byva plno a uz z toho duvodu bych se tam neneegistrovala. Abych prijela do porodnice s bolestmi a oni me poslali jinam, to bych nechtela zazit. Navic doktori se tam dost stridaji a vyhlasena porodnice to kdysi byla, ale to uz je spis minulost.
@katka_nedo Já po císaři opravdu netoužila! Snažila jsem se porodit přirozeně co to šlo, ale po 60h a krvácení jsem byla ráda za vysvobození! Bohužel k císaři přešli proto, že se synovi po takové době začalo špatně dařit, klesat mu ozvy a pak to byla rychlovka. Apgar skóre nic moc. Myslím, že ten příchod na svět mohl mít lehčí a jednodušší. To je vše. S porodem jsem vyrovnaná, mám díky němu zdravého syna. Jen si myslím, že stačilo málo a nechci ani domýšlet. I proto bych už příště nerodila v nemocnici bez JIP. Ale po císaři jsem opravdu netoužila!
@katka_nedo ? Nechapu? Ja jsem nikdy ani na vzerinu neuvazovala o tom, ze bych rodila kdekoliv jinde
@katka_nedo Protože argumentuješ stylem který ze mě dělá nejdřív někoho, kdo mermomocí chce císaře a pak někoho kdo zvažoval domácí porod, nechápu souvislost tvých připomínek, proto je upravuji na pravou míru aby bylo jasno... Nechtěla jsem ani císaře, ani domácí porod
Nekdo zkusenosti z posledni doby? Hledam variantu pro pripad naplnenosti Bulovky…
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@veru181 2016 jsem rodila na Melniku a mohu porovnat s letoskem,kdy jsem rodila v Mlade Boleslavi.Melnik perfektni.