Ahoj holky,
pristi týden se mám jít registrovat do porodnice a já vůbec netuším do jaké. V dojezdové vzdálenosti mám hlavně Bulovku a potom Podolí.
Jaké máte zkušenosti z této porodnice?
Podoli bylo vyborne, az na dve neprijemne zdravotni sestry v predduchodovem veku (myslim ze na P4), skvely personal, jak lidsky, tak odborne. Rikala jsem si, hlavni je prezit porod🙂. Takze ambulance, porodni sal, vse dobre, na poporodni se clovek musi obrnit, ocekavat vse. Takhle jsem to vnimala cca pred 3 roky. Uvidis, co ti napisou maminky, ktere rodily pozdeji.
Ten jsem neřešila 🙂 Byla jsem ráda za normální pokoj, protože jsem na pokoji měla zkušenější paní a jako prvorodička jsem to ocenila. 😁
Rodila jsem tam první, s druhým chodila na velké vyšetření a nepoznali, že se miminku nedaří. Rodila jsem v menší porodnici a vše tisíckrát lepši než v Podolí. Pokud nemáš komplikace tak se dá rodit všude, důležité je vědět co chceš a stát si zatím.
@anet_98 za me Podoli nejlepsi porodnice, rodila jsem tam prvni dite predcasne, takze jsem vyuzila “sluzby” IMP pro lehke nedonosence, top pristup. Druhe hodlam rodit take tam. Brachovi se tam dnes rano narodilo dite, nadstandard je volny od zitra, muze tam byt i s partnerkou, akorat ho nepusti domu, musi tam byt celou dobu. Mensi porodnice asi fajn na pristup, vetsi zase na spickovou peci a ta je pro me dulezitejsi
Záleží, co očekávás. V menší porodnici ke většinou více individuálně přístup, ale nejsou tak vybavené ma komplikace, miminko v případě komplikací museji převést na JIP do lépe vybavené nemocnice. V porodnici typu Podolí s nějakými 4 tisíci porody za rok prostě nemuze byt prostor na úplně osobní přístup. Zase ale v případě komplikací se postarají. Toto je potřeba si urovnat v hlavě, co preferujes.
Ja rodila v Podolí 2. Dítě a starali se dost, nic nezanedbali, naopak jsem mela pocit, ze to trochu moc hrotej ( stresovali, že mimi bude moc velké a proto vyvolavali porod). Ale zase splnili vse, co jsem měla v porodním plánu ( až na to vyvolání). Na oddělení šestinedělí je to vzdy trochu výzva. To bohužel neni nic moc skoro nikde, málokdo je úplně spokojený ohledně rad sestricek ohledně kojení atd. Ale ja byla jako supersnadno kojici druhorodicka spokojená, nikdo si me moc nevsimal, mela jsem pohodu, i když jsem nedostala nadstandard, i když jsem chtěla.
Mne teda s kojenim sestricky v podoli hodne pomahaly(hodne jsem se ptala to taky pomaha).ted po rekonstrukci kdy je koupelna primo na pokoji uz neni nadstandart tak nutny,akorat je vas vic na pokoji jinak je to to same...
@lenka_tom nn, normalne ho pustili domu, nadstandard je hlavne volny az ode dneska, takze pobali doma veci a nastehujeme se tam, pak uz ho nepusti. Kdyby byl volny hned, tak by ho urcite pustili taky jeste domu. Uplne jsem nepochopila rozdil mezi tim, kdyz tam prijde kazdy den a kazdy den odejde a nebo, kdyz odejde domu sbalit veci, a pak tam zustane, ale asi to ma nejaky duvod.
V Podolí jsem rodila dvakrát, jako porod super, ale na oddělení šestinedělí mi to přišlo děs. Furt chodilo do pokoje stopadesat uklizecek, jedná na prevlikani postele, další na vytirani, další vysypat koš... Pokoj byl vedle sesterny, takže v noci jsem slyšela, jak se tam sestry řehtají a já nemohla spát a nemluvě o tom, že když zrovna vaše mimčo spí, tak ty ostatní ne... prostě hrůza. Určitě je lepší nadstandard, problém je, že je jich v Podolí málo a nejspíš se na vás ani nedostane řada, na mě se tedy nedostala ani při jednom porodu. Příště bych snad radši porodila, strávila tam pro jistotu 24 hodin, ale pak šla na revers domů. Vůbec jsem tam neměla klid, odpočinula jsem si až doma.
A nechapu, ze v 21.stoleti ještě stále mají porodnice pokoje po 2,3,4 posteli. Vždyť ten pokoj stačí aby byl maličký. S jednou posteli, malou TV a hotelovou lednickou. Wc a sprcha v jedny maly místnosti, která je součást pokoje. Vždyť kde jinde by to mělo byt než v porodnici. Ne každá rodicka je psychicky fit po porodu a kdo by chtěl mít na pokoji i třeba jen jednu pacientku navíc, třeba i jiného etnika s miliony návštěv. Takhle tam muže byt s vama tatinek 24h v kuse a nemusíte návštěvám ukazovat miminko na chodbě. Třeba se to do budoucna zlepší.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Určitě Podolí, za mě nejlepší porodnice. 🙏☺️