Dobrý den,
chtěla bych se zeptat maminek, které rodily v posledním půl roce v Podolí jak proběhlo první ošetření miminka ?
Jestli vám ho vzali a ošetřili na vyhřáté podložce a pak vrátili hned nebo až za několik hodin. POkud hned vrátili ho nahé nebo v zavinovačce ?
Měla jste některá možnost prvního ošetření na vlastním těle ?
Samozřejme vím, že kvůli Covidu všechno fuguje trochu jinak. Vím, že Podolí podporuje bonding, ale nejsem si jistá jestli do toho spadá i to první ošetření miminka.
Předem děkuji za odpovědi.
@folleta rodila jsem před půl rokem nejdřív byl bonding potom ho vzali kousek ode mě na vyšetřovací stůl na podložku (nevím jestli vyhratou) zvazili, očistili, dali plenku, oblekli cepku, do zavinovacky a sup zpátky ke mně. Nechali mi syna asi hodinu a potom už ho přenesli měl trochu nízkou glykemii takže ho odvezli na šestinedělí k sestřičkám dříve. Neporadím co se týče toho prvotního ošetření jestli dovolují přímo na mamince.
Rodila jsem tam před rokem. Po dotepani pupecniku bonding cca 1 hodinu, pak uz jsem nutne musela na wc. Pak ho ocistili a zabalili, distala jsem najist ( nic mi tak nikdy nechutnalo jako normální chleba se sýrem po porodu 😁) a drzel ho manžel, když jsem jedla. Od te doby byl syn pořád se mnou, u sester jsem ho nenechala, i když jsme na pokoj přišli ve 3 h ráno. Ani ho nemyli, a nemerili, vse dodrzeli z porodního plánu. Jediné, co me rozcilovalo, že jedna prudna sestra další noc me buzerovala, at ho nemam v noci v posteli 🙄🙄 vstávat k dítěti s bolavou kostrci je zážitek. Když byl pres den u me v posteli, pěkně jsem ho měla na kojení po ruce.
Všem moc děkuji za odpovědi. Samozřejmě chci bonding čím déle tím lépe pokud bude všechno v pořádku. Pokud nás nechají a vyšetření udělají až po bondingu tak se zavinovačkou nemám problém. Spíše jsem to myslela tak,aby bonding nebyl plácnu 5 minut a hrrrr doktor nechtěl hned dítě brát a dělat vyšetření a mimčo bych viděla až po xhodinách v zavinovačce. Ano četla jsem,že Podolí bonding podporuje,ale co je psáno není vždy dáno 🙂.
Podle toho co píšete to vypadá, že by jsme si tělo na tělo mohli užít :D.
Uvidím jak to nakonec bude 🙂.
Vysetreni trva asi 5 min,kdyz je vse ok a probiha primo na boxe(sale),dite nikam nenosi.i u sekce bylo osetreni hned za dvermi(sel tam manzel) a dite bylo zpet za chvilicku
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkusenost z planovane sekce:dali mi ho okamzite po porodu na chvilicku,pak ho umyli,osetrili a dali do zavinovacky a donesli znovu na dyl...uprimne receno nahaty mimino neni moc dobry napad natoz po tom co bylo 9m v 37st...