Kdy se přihlásit do porodnice?

axuram1
26. pro 2017

Ahoj , potřebovala bych takovou radu kdy se mám přihlásit v nemocnici že chci u nich rodit... Měla jsem problém s mojí Dr. a tak jsem přešla teď jinam ale byla jsem tam poprvé a nějak jsem se zapomněla zeptat a podruhé k ní jdu až v lednu skoro na konci.. teď jsem ve 21 týdnu a tak nevím jestli je už čas nebo ještě čekat... Koukala jsem na stránky nemocnice ale tam píšou že je nutno se registrovat ale kdy už ne... moc děkuji za odpověď 🙂

bassetlady
26. pro 2017

Zavolat si do té nemocnice?

daasqua
26. pro 2017

Většinou se registruje chvíli po tom, co člověk získá těhotenskou průkazku. Já se registrovala v Praze na začátku 13tt (moje nemocnice sice píše 14+0, ale to už bývá dávno plná, takže člověk tam musí co nejdřív). Takže být tebou bych si pospíšila, i když nevím, jak to chodí v tvém městě, může se to hodně lišit. A ano, zavolat si tam.

bassetlady
Autor odpověď smazal
Zobraz
adelka951
26. pro 2017

Záleží jestli jsi z Prahy nebo odjinud. V Praze se musíš registrovat kolem toho 13 týdne, jinde v ČR stačí kolem 36 - 38 týdne, když už máš výsledky na streptokoka.

marieku
26. pro 2017

Já teda rodila poprvé před 11 rokama,ale mě poslal doktor do nemocnice to už bylo na konci těhu a začla jsem tam chodit na poradny tím pádem jsem tam i rodila.Ale teď si chci pár porodnic projít a nějakou vybrat dřív 😊

andelka
26. pro 2017

Záleží odkud jsi. V Praze se registruje brzo,jinde to chodí jinak. U nás v Ostravě se neregistruje vůbec. Přijedeš, mají volno,rodis.

daasqua
26. pro 2017

@bassetlady Já se registrovala do Krče, kde se může člvoěk přihlásit přes jejich webovky víceméně kdykoli (nemusí se třeba čekat na 8:00, lze kdykoli) a potom akorát musí do týdne přijít pro razítko do průkazky. Co jsem se tak dozvěděla, třeba zrovna sem se člověk musí hlásit dřív, než v 14+0. Na webovkách nemají vysloveně, že úderem 14+0 se má člověk přihlásit, jen že má být přihlášený (ano, slovíčkaření, možná i neúmyslné).
Jo, v Praze je určitě nával oproti jiným nemocnicím... takže asi i jiná situace...

bassetlady
26. pro 2017

@daasqua aha no já jsem právě vykoumala, že všechny pražské porodnice mají domluvu, že dříve jak 14tt +0 žádná registrace. Tak jsem z toho jelen

daasqua
26. pro 2017

@bassetlady To já jsem si právě taky myslela... že všechny v 14+0 (nebo v jiný den, pokud určí nemocnice) sedí u kompu a v 7:59 dávají pořád refresh... takže je to matoucí... s registrací jsem ale neměla problém a v Krči se to tak dělá prý běžně.

bassetlady
26. pro 2017

@daasqua aha no já teda do Krče nechci, buď Podolí nebo Motol, kvůli indikovanému císaři. A právě jsem pochopila, že když se třeba do Podolí proklikám a budu 13tt+ 6, že mě pak nevezmou nebo mi aspoň vynadají.

jipe
26. pro 2017

do Brna jsem se nijak neregistrovala, první kontrolu v porodnici jsem nestihla, takže jsem tam jela rovnou rodit. Jen jsem volala, jestli mají volno

daasqua
26. pro 2017

@bassetlady Podolí a Motol vůbec nevím, tak to možná chtějí přesně, nevím...

podaji
26. pro 2017

Registrovala jsem se v Krci v 14+ osobne a meli tam pro posledni misto a jak pisou holky maji ma webovka od 14 tydne. Pak tam clovek prijde a nic. Je to na hlavu, v prvnim trimestru se preci muze stat cokoliv. Preci se nepujdu registrovat do porodnice s tehu testem v ruce😀

daasqua
26. pro 2017

@podaji Tak jenom s těhu testem to není, do 7 dnů musíš přinést těhotenskou průkazku a tu často dávají až po 13tt... ale jo, teoreticky je to na hlavu 😀 Holt každá porodnice to má jinak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru