Ahoj všem maminám, mám takový dotaz vzhledem k tomu že jsem jak se říká pražská naplavenina vůbec nemám představu o tom kde která porodnice je dobrá a tak. Vzhledem k tomu že první syn je nemocný chodíme do motola kde si mě i teď sledují. Jsem v 17tt a už bych asi měla hledat nějakou porodnici jenže nevím kde, jsem z Opatova tak něco tady poblíž a nebo jestli si to nechat v Motole ?? Máte nějaké zkušenosti s porodnicí tam a nebo to mám zkusit jinde ?? Děkuju 😉
@kajkaa ono je to težké na každou porodnici někdo nadává a někdo si ji chválí, já bych asi volila v nejbližším místě. Tak nějak se traduje a mě to říkala i doktorka, že v žádné v pražské porodnici se vícemeně neseknete, jsou dobré a hlavně záleží na doktorech a sestrach na koho zrovna narazíte. I vyhlášené Podolí má svoje 50:50 zastánkyn. Já rodím na Bulovce, tenkrat mi tam zachranili syna a mám ji do 10 min od baráku takže za me volba jasná 🙂. A do většiny můžeš i dýl jak ve 14tt, ale chce to tedy co nejdřív 🙂
Nejblíž máš Tomayerovu nemocnici v Krči. Každopádně pražské porodnice registrují ve 14tt, takže si budeš muset zjistit, kde ještě mají místo. Podle mě nejlepší je Podolí, ale tam už se teď asi těžko dostaneš.
Volněji by mohlo být na Vinohradech a na Bulovce. Kvalitní je taky Apolinář i Motol, ale asi už budou taky obsazené.
Pokud bys chtěla více soukromí, tak parádní jsou prý Hořovice.
@kajkaa ahoj, pokud jsi v Motole a sleduji prubeh tehotenstvi, zustala bych tam. Budou mit Tvoji kompletni dokumentaci. Nemluve o tom, ze na registraci v jine je uz v 16-17tt pozde, tedy pokud bys prubezne nezkousela, zda se neuvolnil nahodou termin kdy mas rodit, ci nemaji na dany termin jeste volno. Jinak pokud se jedna o problemy v tehotenstvi, ci hrozici velmi predcasny porod, tak bych vybrala porodnici, ktera je na tak rizikove pacientky uzpusobena komplet, tj. Motol kde jiz jsi, Podoli ci Apolinar. Jinak nejbliz mas Krc, jak uz psala @tearolli.
Podolí jsem zkoušela už ve 14tt a bylo plno. Sice to budu mít dál ale zkusím tu Motol .
Já rodila u apolináře a pověsti o továrně na děti neberu vážně péčí o miminko i maminku jsou výborný🙂
jinak bych zkusila podolí🙂
také jsem měla strach z těch boxu☹ (na dvě své větší děti jsem měla klídek v jiné porodnici) ale není to tak strašný🙂
opravdu nejsou strašné na bocích jsou normální zdi:-ú jen ne až ke stropu a před vámi jsou zatahovací dveře🙂
Já byla registrovaná v Motole, ale nakonec jsem jela raději do Příbrami, kde jsem byla nad míru spokojená (a to mám panickou hrůzu z nemocnic). Když jsem viděla a slyšela jak to v Motole chodí (jako, že miminko daj klidně na jiné oddělení než jsi ty, když maj plno a tak...), tak jsem si to hodně rychle rozmyslela. Kamarádka rodila vloni v Thomayerce a dost si stěžovala na personál... Být Tebou se poohlídnu spíš po porodnici v okolí Prahy: Příbram - za mě super. Jinak hodně chválí Hořovice, Mělník a Roudnici nad Labem...
Já též budu rodit ve Vinohradech teď tam rodila kamarádka a snad si myslím že to bude ok.Chtěla jsem se registrovat v Podolí a nebo Apolinář ale plno.Další kamarádka chce za každou cenu Apolinář a víte co..zaplatila si a bude rodit v Apolinaři.
Pražská porodnice rovná se továrna na děti🙂)) Záleží co od toho čekáš... Já rodila v Motole jsem s Prahy 4 do porodu celkem dost zasahovali a nakonec císař ale zase pozitiva vařili tam dobře,když bylo třeba dokrmit miminko bez keců mi dali mléko klidně i o půlnoci a nebo v noci,sestry velmi ochotné a plenky a vše pro miminko k dispozici návštěvy na pokoji.... Ted se chystám porodit v Krčské porodnici mám jí u baráku byla jsem tam i na laparoskopii (mimoděložně těhotná) děsné jídlo ale až na to že je to tam zastaralé v pohodě hlavně ty zvířata tam tak snad po porodu budu mít dobré vzpomínky🙂, a trochu jsem pomohla o Podolí se poslední dobou moc hezky taky nemluví
@humpio za epidurál se dávno neplatí🙂)
no ale v Krči prý jo známá tam dělá sanitářku a volala jsem jí když sem se to dočetla na netu a řekla mi to taky že jo
@humpio holky co tam rodili a i je to na netu že od roku 2011 se neplatí a hlavně já epidurál ani nechci stačilo mi to jednou... ale vim že je zdarma kort když jsem tam již byla🙂)
no tak to mě mrzí měla jsem to blíž než Vinohrady a kvuli tomu hrazení epidurálu sem se registrovala do Vinohrad :(..ja bez epiduralu nemůžu být..
@humpio snad i tak budete spokojená... mě zastavil porod epidurál právě v Motole
ja trpím na velký bplesti v kříži,trpím na ně i při menstruaci na tož u porodu to nemohu ani stát ani do sprchy
Tak muj nazor na prazske porodnice je takovy,kdyz jsem cekala Adamka mela jsem problem s ledvinama,nekolikrat hospitalizovana,jednou v Motole a super kolem me,nemam co dodat.Kdyz jsem se chtela registrovat v Podoli tenkrat jeste po tel.baba neprijemna jak prase a tak jsme se i pohadaly no co dodat a pak Apolinar tam me vzali uplne bez problemu.Chodila jsem tam od 36tt a super.No a co porod?? des a hruza,vubec mi nevadilo,ze maji boxy no a co,ale co mi provadeli to je des bes,nekolik Hamiltnovych hmatu,nekolik injekci na uvolneni svalu v pochve,a po 13ti hodinach bolesti a place prisel v pul pate rano primar a ten okamzite na sal a na cisare.Nakonec se zjistil,ze Adamek 2x omotany snurou a vubec nebyl dorotovany tim padem by se stejne normalne nenarodil.No a pak na sestinedelce?? Na zadny jsem ze zacatku nebyla,hodili me na gyndu,prt.bylo na jipce 6ti nedeli plno,synka mi daly az po dvou dnech a to jsem si o nej musela rict,pak mi ho prinesla neskutecne zla sestra,pomalu mi ho hodila na bricho a stroze rekla at mu dam mleko A jak?? Rikala jsem si,pak to taky tak dopadlo.Na noc mi ho sestry braly za coz jsem byla rada.No a s pani sestrou to dopadlo tak,ze kdyz jsem odpocivala na kojicim polstari tak za mnou dosla a rekla,ze ten polstar je na kojeni a ne na odpocivani tak uz jsem to nevydrzela,vrazila ji polstar do ruky a uz jsem s babou nepromluvila.Je pravda,ze vsude se nekdo najde.Ted jsem znovu tehotna a pokud to pujde a bude volny termin i tak opet zvolim Apolinare.je to porodnice se vsim vsudy a pokud tam ta baba bude tak si ji nebudu vsimat.Jinak mi nic nevadilo,ale vidite,stejne jsem toho tam zazila hoodne😉).Vybirejte rozumem a ne tim,zda se vam libi boxy!!! Nakonec se stejne deti narodi a je uplne fuk zda vedle vas rodi nekdo jiny nebo ne.Stejne se budete soustredit na sebe a ne na ostatni.
Rodila jsem 2x v motole, naprosta spokijenost s porodem. Vse v pohide, zadne zasahy do prubehu porodu. Sestinedeli zalezi na sestrach. V motole registruji i po 14tt.
Za mě rozhodně Motol. Spokojenost s průběhem porodu, na oddělení šestinedělí záleží na jaké sestřičky narazíš.
Rodila jsem před rokem v Podolí a za mě velká spokojenost. Ano, je tam všechno takové postarší (krom porodních pokojů, ty jsou super). Ale znám zas další, které na Podolí nadávají a už by tam nešly. Podle mě na každou porodnici se najdou příznivci i odpůrci, záleží, na jaké lidi se narazí. 🙂 Takže bych to do Podolí zas ráda zkusila, pokud se tam probojuju. 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To zjišťuješ celkem pozdě, když se v Praze do porodnic registruje ve 14. tt 😕