Kam jít rodit? Benešov, Bulovka nebo Podolí?

kaccistar
10. črc 2017

ahoj dámy, přemýšlím nad porodnicemi a rozhoduji se mezi Bulovkou, Benešovem a Podolím. Kam by ste šly vy nebo ne a proč? V podolí sem už rodila a síce to bylo ok, ale nějak "extra zážitek" ve všech směrech to nebyl.. tak nevím. :-/

karlajasmine
10. črc 2017

@kaccistar Proc zrovna vybiras mezi temito tremi?

kaccistar
autor
10. črc 2017

@karlajasmine a ešte iný nápad? Pretože Benešov by mal byť malý, moderný, kúsok od Prahy. Podolí je veľké a vybavené a Bulovka zase menšia, ale v Prahe. Fakt neviem. Či iná vhodná alternatíva? apolinar nechcem určite, tie pôrodné plenty má nelakaju, Krč a Motol nemajú dobré recenzie.. tak preto som tak medzi týmito premýšľala 😖

eliska_mot
10. črc 2017

Z těchto tří možností bych si nevybrala ☹. Za mě Rakovník.

karlajasmine
10. črc 2017

@kaccistar já právě četla špatné recenze na Bulovku a za poslední rok slyším samou chválu na Krč, tak budu rodit tam.. Na Bulovce nemůžou na návštěvu male děti a to by syn nedal a já taky ne.. Jinak z tech mimopražských slyším hodně chvály na Rakovník ale nechtěla jsem riskovat porod mimo Prahu kdybych tam nestihla dojet..

karlajasmine
10. črc 2017

Jinak U Apolináře jsem rodila minule a nemůžu si na porod stěžovat, plenty jsem absolutně nevnímala, ale na šestinedělí mi hodně vadilo, že návštěvy nesměly na pokoj.

prcekverunka
10. črc 2017

Já jsem rodila obě dcery v Benešově a byla jsem moc spokojená. Jsou tam moc hodní a i si holky hodně hlídali před porodem - měla jsem špatné monitory.

alboo
10. črc 2017

@kaccistar ani jedno 🙂 znam spoustu porodnic ze zdrav.prace
Benesov - sice novej, hezkej, ale odbornost nic moc - kdyz je průšvih, tak je to pak fakt prusvih. Např. Není gyn jip
Bulovka - asi jen v případě, ze bych mela na to si tam zaplatit ten soukromy sektor 🙂
Podoli - odbornostne super. Ale zázemí?
Z pražských bych volila Krč ( rodila sem tam ac sem puvodne vůbec nechtela) a spokojenost. Z priprazskych Rakovnik, Pribram, Horovice, Neratovice, dale už Tabor

koncita
10. črc 2017

@karlajasmine na Bulovku malé děti můžou, syn za mnou v srpnu byl....byly mu tenkrát 3 roky 😉

@kaccistar já naopak Bulovku můžu doporučit, má špatnou pověst, která se s ní táhne už od dob dááávno minulých a zbytečně 🙂 Měla jsem tam sice sekce, ale i tak doporučuji, vaginálně tam rodilo hodně mých kamarádek a známých a všechny si porodní sály pochvalovaly! Fakt jsou to jen předsudky 😀

eliska_mot
10. črc 2017

@koncita Ale strašně záleží na tom, jak chceš porod pojmout. Moje kamarádka si chválila Motol, kde bych já nerodila ani za zlaté prase.

Je potřeba si říci, co od porodnice čekám, zda chci rutinní zásahy a věřím lékařům, nebo zda si chci rodit "po svém" s dohledem lékaře, který na mě nesahne, pokud není nezbytně nutné.

Podle toho bych si pak vybírala.

koncita
10. črc 2017

@eliska_mot jj, máš pravdu. Ale co vím opravdu jistě, tak na Bulovce se hodně změnilo a rodička opravdu může rodit po svém, pracují tam perfektní PA a jak mi říkala moje gyndařka "na Bulovce vás porodní bába odrodí i po sekci opřenou o topení" 😀 Pracuje tam i moje známá jako PA a pokud bych měla ještě někdy rodit (což ve skutečnosti už nikdy nebudu) šla bych zase tam...ale stejně jako všude - je to o štěstí, o náhodě, o lidech, které tam ten den potkáš....

koncita
10. črc 2017

@eliska_mot čili, vybírá-li zakladatelka z těchto tří porodnic, tak jsem jí napsala svůj názor 🙂

kaccistar
autor
10. črc 2017

Dámy, moc ďakujem. Presne preto sa pýtam, že každý má iné skúsenosti. Podolí je samozrejme 100% profesionálne, ale tam by som tak max chcela odrodit a ísť domov.. ani nadstandard to nezachrani, že to je proste veľká a vyhlásená nemocnica, kde nie je čas strácať čas.. tam fakt nechcem už. Ale pozerala som, že Rakovník je do 1 hodiny autom od nás a vyzerá super. Idem hľadať recenzie 🙂

kaccistar
autor
10. črc 2017

Teda myslela som porodnicu Pribram. Rakovník je 80 km a to je už moc. Tak idem hľadať Pribram 🙂

panickatlamicka
10. črc 2017

@prcekverunka nepotkalas tam pani dr. Varilkovou? 🙂

barchen
10. črc 2017

@kaccistar
Moje zkušenost: Já když jsem vybírala mezi Krčí a Podolím, tak jednoznačně Krč, i když v Podolí mám jaksi jednu známou jako PA. Ale Krč je zrekonstruovaná, sály jsou vyzděné s dveřmi a tím pádem soukromí k nezaplacení. Pokoje pro 1-2 osoby s vlastním soc. zařízením. Neumím si představit být na pokoji s dalšími 4 ženami. A taky podle vyprávění v Krči ty porody tolik nehoní. Já tedy byla nenáročná rodička bez plánu, bez žádostí o cokoliv, já tam přišla porodit zdravé dítě a odejít s ním domů 🙂 Samozřejmě v Krči jsem zažila dvě příšerné sestry (ale taky dvě úžasné) ale pořád mnou preferované věci byli jiné, proč jsem šla do Krče. A porod mimo Prahu v Benešově mi zamítnul manžel hned v počátku těhotenství. A jsem mu za to vděčná, protože bych to do té porodnice nestihla. Na prvorodičku jsem porodila tak rychle, že v Krči mě na sál doprovodili dvě osoby než manžel parkoval auto, klystýr, sprchu, sundat mé šaty a ani jinou přípravu jsem nestihla. Do Krče to máme autem 15 min. Kdybych rodila v Benešově, tak se malá narodí někde u značky označující konec Prahy 🙂. Pokud bude nějaké příště, tak v Krči stanuji 🙂

swetlusska
11. črc 2017

přesně tak, běžte tam, co je to nejblíž. Strašný je to asi všude, slušnej personál se fakt nedá naplánovat nikde. A nejlepší je vůbec neplánovat, ono je stejně pak všecko jinak než by člověk původně chtěl....

eliska_mot
11. črc 2017

@swetlusska Nesouhlasím s tebou. Když bude překotný porod, tak ano. To tě mus vzít všude, když ale ne, tak si myslím, že se vyplatí dojet si tam, kam člověk chce - není to všude strašné.

@barchen Hlavně klystýr, to je děsně důležité 😖

barchen
11. črc 2017

@eliska_mot
Já jsem klystýr chtěla dobrovolně, dokonce mezi kontrakcemi jsem zjišťovala, kam mám na něj jít ale už nebyl čas. Už jsem to zažila několikrát a není to pro mne nic hrozného, právě naopak.

eliska_mot
11. črc 2017

@barchen Já jen, že @barchen píše, že rodila rychle a přesto jí ještě dali klystýr. To mi nejde dohromady 😀.
Když to někomu vyhovuje, proč ne. Pro mě je to hnus a už nikdy více. Spoléhám na to, že se vyprázdním spontánně. Každopádně rodit se dá i bez něj - není to důležité 😉

kaccistar
autor
11. črc 2017

@barchen ďakujem moc za doporučenie, to ste ďalšia, čo spomína Krč. Tak sa to ešte premyslím, ale presne ako píšete.. ide o to ísť porodiť zdravé dieťa a ísť domov... na plány už neverím, pretože keď sa niečo zvrtne, tak plán je úplne zbytočný... pri prvom pôrode viem, že keby tam vytiahnem svoj plán, tak ma pošlú niekam... chceli mi robiť cisára po 17 hodinách, ukecala som ich na normálny pôrod a podarilo sa to. Ale plán by som si nedovolila vytiahnúť v danej situácii. Chcem len kľud a súkromie, čo by teda Krč spĺňala a to je pre mňa dôležité. Takže ďakujem za radu. 🙂

bluelucy
11. črc 2017

Já už 3x rodila v Benešově. Naposledy před měsícem. Rozhodně si nemůžu stěžovat...ochotný a hodný personál. Jak na porodním sále, tak i na šestinedělí. Vždy pomohly a poradily. Je tam hodně mladých - jak lékařů tak i sester. A se všemi, s kterými jsem se setkala, jsem byla spokojená.

barchen
11. črc 2017

@eliska_mot
Asi jste můj příspěvek špatně přečetla, ale já rodila rychle a klystýr mi nedali. Brala bych ho, ale nebyl čas.

merope
11. črc 2017

Já viděla Motol a myslela jsem, že pokud rodit, tak určitě tam (porodní boxy, soukromí a tak) - ale v posledních letech se to tam prý šíleně změnilo a všichni doktoři odtud utekli dílem na Vinohrady a dílem tuším právě na Bulovku. Takže možná proto ta dobrá pověst Bulovky v posledních letech stran porodnice. To jen info, co jsem se dozvěděla nedávno a co mě trošku zaskočilo.

Podolí jsem viděla docela více let zpátky, ale i co jsem o něm slyšela, tak jediné, co má Podolí, je velikost.

6miska4
11. črc 2017

@kaccistar Ahojky, nemám sice osobní zkušenost (termín mám až v srpnu) ale také jsem se rozhodovala mezi Podolím a Benešovem. Na oboje jsem od kamarádek dostala velice dobré recenze ale já se rozhodla pro Benešov, má podle mě takovou osobnější atmosféru. 🙂 Obě nemocnice mají své klady a zápory, takže je to jen na tobě. 🙂 Na Bulovce rodila 4 měsíce zpět kolegyně z práce a také byla spokojená 🙂 Pokud jde o Krč, kamarádka tam rodila cca 3-4 měsíce zpět. Když jí tam praskla voda, řekli jí, ať si to sama vytře. Ona v bolesti a naprosto vyjukaná z toho jejich přístupu to tedy udělala.. Pak tam byli ještě nějaké podivné čachry s tím jak jí to vyvolávali, ale nejsem znalec, tak to už nebudu komentovat...

akankeo
11. črc 2017

doporucuji Apolinare, mam 3 dobre zkusenosti, ale je to vsude o lidech a apolinar nebyla moje porodnice prvni volby, jen se tam tenkrat nemalovalo, tak se mi tam povedlo zapsat k porodu, ale prekvapive sem tam pak byla vzdy spokojena a byt mam 3 sekce, byla se mnou na pokoji napriklad maminka, co prirozene odrodila donosena dvojcatka, neberou sekci jako moznost prvni volby jak se o nich rika

gracinka7
11. črc 2017

Já jsem váhala mezi Benešovem a Podolim. Nakonec jsem volila Benešov a jsem ráda, protože jsem z okolí a do Prahy už bych to nejspíš nestihla. Byla jsem celkem spokojená, do porodu mi nikdo nepřidal, akorát jsem chytla dost protivnou doktorku, ale to se ti může stát kdekoli. Vybavení mají jedno z nejlepších v republice, ale je fakt, že jak nastane problém, tak ihned dělají převoz do Prahy. Jedine, co mi vadilo, bylo detske, protože zástupkyně primáře byla nějaká váhavá. Na každém z děti se jí něco nezdálo, nechtěla je pouštět domu a přitom to rodičům nebyla ochotna pořádně zdůvodnit. Díky tomu bylo na šestinedělí těžce precpano. Dva dny po porodu jsem se synem strávila na hekarne a byl to dost horor. Maminky v bolestech, pořád se tam svítilo, chodili tam doktoři i sestry... Tři dny jsem nespala. Normální pokoje už byly v pohodě.

kaccistar
autor
11. črc 2017

@bluelucy @gacinka7 @6miska4 a prosím Vás, v tom Benešove, keď si človek zaplatí ten nadštandardný porodný box, znamená to, že tam je aj 1. aj 2. dobu pôrodnú, alebo sa presúva? Pretože v Podolí ste od začiatku do konca na jednom pôrodnom boxe a nikam sa nejde.. čo by som ani fakt nezvládla v tej bolesti..

@barchen a ako je to v Krči prosím? ste tam po príchode v jednej miestnosti od začiatku až do konca, alebo tiež presun?

a ďakujem dámy za rady, fakt sa to hodí!

6miska4
11. črc 2017

@kaccistar To si můžeš vybrat. Buď 1. i 2. dobu strávíš na nadstandartu nebo tam můžeš být jen 1. dobu porodní. Tak nám to říkali v kurzu přímo v porodnici. Mají to rozdělené i cenově http://www.porodnice-bn.cz/cenik.html Můžeš kurz navštívit, chodí se tam bez objednání, viz. jejich internetové stránky. 🙂

karlajasmine
11. črc 2017

@akankeo a nevadily ti navstevy na chodbach? Pro me to bylo utrpeni.. chtela jsem mit manzela u sebe na pokoji, aby mohl dite taky prebalit, pochovat si ho poradne zatimco ja bych lezela v posteli... courat se se synem za manzelem na chodbu a pak zpatky bez nej bylo fakt peklo.. proto bych uz u Apolinare nerodila, ac byl personal prijemny a na prubeh porodu si taky rozhodne nemuzu stezovat.

novamamina
11. črc 2017

Taky chci rodit v Benešově a tahle diskuze se mi hodí. Myslíte že zvládnou v pohodě třeba i nějakou komplikaci? Já se bojím aby tam ta odbornost byla na nějaké normální úrovni...
I když... kamarádka rodila v Motole a málem jí mimčo zabili ☹. To samé kolegyně, taky Motol a taky málem "průser". Ono prostě asi záleží na lidech.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru