Začínající porod. Jak dlouho trvá, než se opravdu rozběhne?

aurelie34
9. únor 2020

Hezký den, jsem v 38 tt a od včerejšího rána mám divné pocity. Začalo to zhorsenim vodnatého výtoku, po obědě se přidali bolesti a tvrdnutí břicha. Při chůzi a námaze mě bolest a křeč vystřelovala až do pravého stehna. Celé odpoledne jsem polehávala to bylo lepší ale jakmile jsem se zvedla, tak se to opět zhoršilo. Večer mi asi odešla zátka, byl to takový průhledný hlen. Celý večer jsem měla bolesti cca po 15 minutách, po teplé sprše se to vždy na chvilku zlepšilo a pak se to zase vrátilo na stejnou intenzitu. Pak jsem usnula a od ráno je to trošku lepší ale stále mě to po námaze dost bolí a chodím pořád na malou. Jak dlouho to může trvat než se porod opravdu rozběhne. Měl jste to někdo taky tak a pak se porod rozběhl? Nemůžu pořadně fungovat a to mám doma 2,5 letného syna.

jjasmina
9. únor 2020

mě řekla dr v porodnici, , bud mi praskne voda anebo intervaly bolestí po 5-10 min, ale to říkala, že jsou to už spíš takové nesnesitelné bolesti... a že kdybych nevěděla, mám si zavolat do porodnice a tam mi poradí . A manžela doma nemáte, že by pomohl?

aurelie34
autor
9. únor 2020

@jjasmina já tohle právě z prvního těhotensví neznám. Tak mi začali hned silnější kontrakce po 10 minutách a po třech hodinách už byli po 5 a jelo se do porodnice. Teď to jsou spíše silnější poslíčci ale trvaji už 2 dny. Manžel dnes doma je ale pokud se to do zítra nerozjede tak musí do práce a já budu muset se synem fungovat sama

nik1
9. únor 2020

Měla jsem to úplně stejně. I s tim 2,5 letym synem. Nakonec to bylo víc jak 24 hodin, než byly ty bolesti silnější, pak za 4 hodiny byla dcera na světě. Nějak jsem nevěřila, že rodím, protože kontrakce byly velmi nepravidelné, třeba půl hodiny po dvou minutách, pak to bylo po dvaceti, pak ve 4 ráno úplně přešly, že jsem se vyspala a ráno zase všelijak. Když přijel manžel odpoledne z práce, odvezli jsme syna k našim a jeli pro jistotu do porodnice. A po cestě už to docela bolelo, ale pak na monitoru nic. Připadala jsem si jak simulant, ale po prohlídce se ukázalo, že jsem na 2 cm a čípek tam skoro není. Bála jsem se, že tímto tempem budu rodit týden, ale byl to pak fofr. A voda mi praskla až těsně před tlačením. Podle mé zkušenosti bych řekla, že rodíš. Hodně štěstí.

jjasmina
9. únor 2020

@aurelie34 Já to právě mám taky a nejvic to cejtím, když se hejbu. Nebo zkuste prochajdu a třeba to tím vyvoláte, já jsem dnes 39+0, ale manžela mám v práci až do pondělí, tak radši ležím.Jinak si myslím, že to taky muže bejt začátek porodu. Kámoška mi třeba říkala, že si mám hlídat jak často chodím na velkou a kdž jí odešla zátka , tak do 48 hodin přišli pravidelné kontrakce a jeli do porodnice, ale teda rychlej porod neměla :(

aurelie34
autor
9. únor 2020

@jjasmina já měla první hodně rychlý. Do 5 hodin od první kontrakce byl malý na světě. Teď to bude asi horší. Půjdeme se se synem projít a večer si dám teplou vanu a uvidíme. Už bych to chtěla mít za sebou.

jjasmina
9. únor 2020

@aurelie34 pani tu psala, že pila maliník a k tomu měla skleničku vína a za chvíli jela, tak vyzkoušejte třeba 🙂

misicka1988
9. únor 2020

@aurelie34 Měla jsem to takhle podobně u druhého těhotenství. V pondělí odpoledne po prohlidce ve 40+5 tt jsem začala vnímat slabší nepravidelné kontrakce, které byly někdy slabší, někdy bolestivejší. Ale nepřestávaly. Ve vaně ani nezmyzely, ani nezesílely. Takhle to pokračovalo i celé úterý. Bylo to strašně vyčerpávající, celou noc jsem nemohla spát. Ale kontrakce byly ještě hodně nepravidelné, a snesitelné. Odpoledne mi přišlo že se kontrakce zintenzivňují, a jsou už i docela pravidelné. Jeli jsme tedy do porodnice. Monitor nic moc neukázal, otevřená snad jen na 1 prst. Ale už si mě tam nechali. K večeru už začaly být kontrakce nesnesitelné. Porodila jsem ve středu 45 min po půlnoci. Radím odpočívej, a snaž se spát. Já rodila naprosto vyčerpaná, protože jsem ty 2 noci předtím nespala. Byla jsem tak KO, že jsem nemohla syna nějakou dobu brát ani do ruky, protože by mi vypadl z rukou. Po vyspání už bylo vse OK. Tak čerpej síly, a držím palce.

amazonkajanik
9. únor 2020

Tak já to měla rychle. Celou dobu nic nic,pár dnů pobolivala záda jak při ms. V podvečer vana, vylezla jsem,zatlacila na prdnuti a praskla mi voda

veronika_tvrda
9. únor 2020

Každá ženská, každé těhotenství je jiné. Bývá to časté, nikoliv však pravidlem, že druhý porod je rychlejší než první. Ale tyhle poslíčky můžou trvat klidně i týdny a můžete i přenášet... Držím palce, ať to uteče 🌷

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru