Ahoj, zajímalo by mě, jaká byla vaše první slova po porodu, co prvního jste třeba řekli vašemu miminku 😊 popřípadě jak reagoval partner. Ráda si počtu 😊
První slova byla 'Ahoj, Nelinko'.. druhá 'bože, to je celá tvoje matka' 😁
Je v poradku a neni zmuchlanej?
Po prvním jsem se ptala, jestli nejsem dole poraněná ( odmítala.jsem nástřih, a opravdu i bez poranění)😃 a u druhého Juuu, máme chlapečka ( nevěděla jsem) 🥰 oba porody vyvolané, ale vzpomínám ráda. Ta radost na konci. Zdravé, donošené děti 🙏🙏🙏
Já jsem se po porodu zmohla jen na: "Co to je?" Nevěděli jsme dopředu pohlaví miminka, tak jsem byla zvědavá 😀
Neplakej, to bude dobrý 🤣
@denuliss Malá se narodila ve 28 týdnu, drala se na svět..přirozeně. Kdyz mi ji s přístroji položili na hrudník, slyšela jsem jak vrní, jak koťátko. Měla jen kilo. Šeptala jsem ji jak je krásná, statečná a že ji s tatínkem milujeme. Bylo to fakt jen chviličku, pak mi ji vzali na JIP kam jsem za ní chodila co 3 hod.. bojovala statečně. V nemocnici jsme ležely 56 dní.
U první dcery - Ježíš co je to za mimozemšťana, u druhé jsem vůbec nevnímala a u syna jsem otočila hlavu po celkové narkóze a ptala se manžela zda je malý ok. Manžel totiž stál a brečel a já se šíleně lekla, že malý nežije. Když mi ukázal že vše je ok tak jsem zase usnula .
Poprvé: Proč neplakal, co se děje? (Nedýchal, hned ho odnesli na rozdychani)
Podruhé: má všechny části těla stejný? (Ten starší má genetickou nemoc a tak první myšlenka byla na tohle)
“Ježiš, ty máš ruce jako já když dlouho meju nádobí…”
Kdo by neměl varhánky, když byl 9 měsíců naloženej ve vodě, žejo… 🤣
A ještě než vyrotovala celá jsem se jen neustále ptala, jestli má vlasy, že fakt odmítám, aby mě ta žáha celý těhotenství pálila zbytečně 😀
@denuliss po prvním porodu jsem byla v šoku když dcera lezla ven, jak jsem cítila, že se hýbe 😄😄 tak mi jen problesklo hlavou "panebože to je moje" 😂😂😂
Pak jsem se dívala na ruce a nohy kolik má prstů, protože když jsem já byla poprvé u porodu, tak se narodila holčička s šesti prsty (jsem zdravotník) a na to mi řekli "nebojte má všechno, co má mít"
@junomcgaff a to bylo na dítě nebo na muže? 😀😀😀
@felis na dítě 🤣
Nepamatuju se, ale vím, že mě strašně překvapila síla prvního přisátí. Říkala jsem hned manželovi, že tahá jak blázen.
Druhý porod nic jelikož mě jen po anestezii (akutní sekce) probudili, ať se na ni alespoň podívám, než ji převezou do jiné nemocnice s neonatologií. Moje první slova po porodu byly až sestře na jipce, že mě to nějak moc bolí a pak přišlo velké krvácení (atonie) a to mám zas v mlze.
A nemělo to žádný vliv na nějaké pouto, to, že jsem dceru viděla naživo až třetí den a to jsem ji jen opatrně pohladila.
Nepamatuji si po, ale u dcery si pamatuji me razne "Dopr.... tak uz vylez" no PA to pobavilo tak, ze pry malou malem nechytla, jak vystartovala ven 😂 (mam z vypraveni od manzela, ten mel pry skoro infarkt, kdyz to videl... ale rekl mi to az o par dni pozdeji).
U syna jsem mela par kosmetickych stehu a pry jsem byla jedina, kdo se u siti smal, ze to lechta 🤷
@denuliss tak u prvního, synátor, jsem jako první pronesla - Ty vole, ty jsi celý tata 😂
A u druhé, dcera, jsem pro změnu pronesla - no pojď sem ty moje opičko 😂 ona byla opravdu moc chlupatá 😂
@denuliss Při prvním, jsme se nezmohli na nic. Jen jsme mu říkali, jak je krásný a plakali jsme (syn byl vyvolávaný a narodil se mrtvý). U druhého, když mi dělali sekci, tak doktor řekl "Čůráme". A když mi ho sestřička dala k hlavě, tak jsem mu řekla "ahoj matýsku" a samozřejmě plakala. Manžel byl ve vedlejší místnosti, ale co řekl jako první nevím. Jen vím z videa, že se ptal, zda má všechny prstíky ☺️
U prvního to je jako všechno 😀? U druhého porodu je v pořádku,dcera nebrecela
Vsem trem detem jsem rikala: "ahoj (jmeno), ja jsem tvoje maminka" 🙂 a pak ze je miluju, ze jsem rada, ze tu jsou a tak neco 🙂
Myslím, že u prvního byly první slova "A můžu si ho vzít?" (byla jsem pod nějakou anestezií, porod placenty a šití jsme prakticky nevnímala ... matně si vybavuju, že místností prošlo asi deset lidí, gratulovali miminu a zase zmizeli (manžel je doktor ve stejné nemocnici, tak asi dost přišli zkontrolovat a podpořit i jeho). Malého zatím zabalili a položili na vyhřívané lůžko vedle mojí postele... NO je fakt, že výraz sestry byl po mém dotazu hodně zmatený, ale zpětně usuzuju, že jí možná překvapilo, že najednou vnímám, když to ještě pár minut zpět tak vůbec nevypadalo.)
U mladšího to bylo nějaké "ahoj, broučku" ... tam my ho dali hned, tak si to tolik nepamatuju.
u prvního jsem řekla, konečně jsi už tady a neplakej. a teď u druhého jsem zvědavá co ze mě vypadne 😅
U prvni si to nepamatuju, u druhe to nikdy nezapomenu...Jezis, ta ma zase tolik vlasu a jak je na zadech chlupata😄
Děkuji, že jste mi udělali ten císařský řez.
U prvniho: proc nebreci? A u druheho vubec nevim😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@denuliss Po prvním porodu jsem asi nemluvila, byla jsem úplně vyřízená a všechno mi bylo jedno, jen jsem chtěla spát. Po druhém si pamatuju, že moje první slova byla: “Jé, ten je malinkej.”