Problém po porodu. Nestalo se Vám to také?

misana155
24. únor 2020

Holky zlaté prosím o Vaše zkušenosti jestli máte některá... poněkud... trapné citlivé téma... Týden po porodu jsem začala mít bolesti po močení, vyjímečně před a při... Byla jsem u porodu 2krát cévkovaná, tak jsem si myslela, že třeba namožené nebo něco ale že by se to projevilo až po týdnu? To jsem zavrhla...Nakonec jsem šla k praktické kde jsem vyfásla ATB kvůli krvi a bílkovinám v moči.. ale nezabraly... Šla jsem ke svému gynekologovi, který je i urolog a zítra se mám dostavit na cévkování moči a uvidí se výsledek a pokud to bude Ok tak se počká po 6ti nedělí jestli to náhodou neodezní nebo se nasadí správné ATB na zánět ohledně močových cest Nicméně.... Zjistila jsem, že mě nebolí nic ohledně močení ale zřejmě klitoris, ale on jako samotný mě nebolí...Když místa kolem něj stlačím tak ucítím to stejné jak při močení. Nestalo se vám to taky některé? Bolí mě to tam právě i když se špatně posadím nebo překřížím nohy. Děkuji a omlouvám se za citlivější téma 🙊

amazonkajanik
24. únor 2020

@misana155 měla jsem něco podobného a přikládala jsem to jakoby pohmoždění při porodu. Že jak se tlačila hlavička ven,tak to dole dostalo zabrat bez ohledu na nástřih. Mě tedy necévkovali,nestíhalo se to. Srovnalo se to těsně před koncem sestinedeli, ale mě víc trápilo špatné hojení nástřihu a hemeroidy.

misana155
autor
24. únor 2020

@amazonkajanik ja byla taky nastrihla, stehy vnitrni i vnejsi, ale ty uz jsou pryc a neni to nijak bolestive. Jen tohle no 😏 je to tkaove zajimave ze zrovna na onom miste 😂 a hlavne ze to zacalo tyden po porodu jsem nechapala... Tak doufam ze se to nejak srovna no

amazonkajanik
24. únor 2020

@misana155 víš co,asi jak si to sedá. Mě bolela celá stydka kost,jako bych se prastila o štangly na kole. Ale aspoň jsi brzy zhojena. Mě doma praskly 3stehy a vypadalo to,že budu muset zas na šití. Už v porodnici jsem u kojení trpěla a u jídla jsem si vůbec nesedala. Plus ty hemeroidy, s prominutím ,krev jsem kadila 5měsíců

misana155
autor
24. únor 2020

@amazonkajanik no mi zas steh koncil vedle konecniku mezi pulkama 😂 talze ja sedet nemohla tak tyden s chozenim to bylo lepsi za necely tyden... Hemeroidy jsem si myslela ze mam taky pac nekdy sem tam bolest kdzy se pozadim dozadu ale krev zadna takze asi nic...

zrzeckas
24. únor 2020

Ja cetla na netu, ze klitoris si muzes i poskodit/poranit pri nespravnem nebo jeste nejakem tlaceni, ale uz nevim, kde jsem to cetla a nemuzu to najit 🤔 maly sel hur ven, takze jsem tlacila hodne a taky me bolel a docela dlouho. Cele sesti nedeli a jeste aj nejakou dobu po nem, ale ustavani bolesti slo poznat 😃

krupka3
24. únor 2020

Ja jsem mela bolavy klitoris a oblast kolem otvoru mocove trubice nejakou dobu po porodu taky, myslim, ze je to normalni - jako velka pohmozdenina. Uz je to dlouho, vubec si nepamatuji, jak dlouho se to hojilo, ale pocitala bych tak tydny az mesice. Nic nezkazis, kdyz se budes dole omyvat Herbalonem.

penelopaw
24. únor 2020

Kamarádky sestra prý měla z namáhavého porodu klitoris "zlomený". Nevím tedy v praxi, jak to probíhalo, přece jen i já se svou znalostí biologie vím, že to není kost 🙂), ale asi tam prostě byl nějaký problém. Uvidíš, co Ti zítra řekne lékař, ale jak tu padlo, také si myslím, že se to mohlo projevit později, protože se vše vrací do původního stavu a hojí se. Každopádně přeju, ať se to vyřeší brzy, protože takovéhle trápení je dost nepříjemné :-/.

misana155
autor
24. únor 2020

@zrzeckas no mozna na tom neco bude, pac me to zacalo bolet doma po porodu na wc 😂 ten tyden jsem mela velky peoblem si dojit na velkou a tlacila i 40 min jak pominuta a z niceho nic me to potom bolelo...
@krupka3 me to tak ani neboli ciste na dotek nebo tak, jen po tom curani no.. Nekdy pred i pri kdyz litam kolem prcka a jdu na posledni chvili.. Ja to na gynde ani nerekla, ze me to boli kolem toho klitorisu a ma to vliv na to curani jsem zjistila az dneska takze se muzu max zminit az jak prijdou vysledky a budem debatovat.. Jen s doktorem se mi o tom moc nechce mluvit no 🙊😂
@penelopaw no zitra me ceka cevkovani a moc se bude posilat na kultivaci a podle toho bud ATB pokud se ukaze zanet a nebo se to necha tak a uvidi se po sestinedeli no.. Kazdopadne ta bolest po tom vycurani je hodne neprijemna no 😏

karkulka63
24. únor 2020

Mela jsem to uplne stejne, ja si to teda vysvetlovala tim, ze to tam dole mam namozene... za par tydnu to ale bylo ok 🙂

amazonkajanik
24. únor 2020

@misana155 jo,taky tak.doktorka mě stříhla asi moc. Ale praskly ty u hráze,takže jsem chodila jak naprc ... zachránila jsem to hemagelem.

penelopaw
24. únor 2020

Pokud je to zánět, tak doporučuji jako první pomoc hodně, HODNĚ pít. Bakterie se množí hrozně rychle a čím víc se čůrá, tím víc z těla mizí. Nejhorší je nepít kvůli obavám z bolesti, pak je to horší. Ale z vlastní zkušenosti vím, že atb pak zabírají opravdu rychle 😉.

misana155
autor
24. únor 2020

@amazonkajanik o něm jsem četla, že je dobrý, já si ho chtěla koupit na ten steh u toho konečníku at se to rychleji zahojí a z ničeho nic to přestalo bolet, nevím jestli jsem s ho při té velké potřebě nevytrhla nebo něco :D
@karkulka63 já si to taky myslela no, jen mi bylo divné, že to bolí při tom čůrání no, ale dneska jak jsem ho stiskla a ta bolest šla odtama zevnitř tak jsem došla k tomu, že to bude namožené jenom nějak no
@penelopaw piju jak drak :D kojím takže mám věčně vysušenou pusu a ne a ne to zapít :D vypiju tak 3 litry denně minimálně

marketanova
24. únor 2020

Měli jsme v intimní oblasti,ale zlepšilo se to díky různým experimentům..

martt
24. únor 2020

@misana155 Já měla něco podobného a na urologii mi zjistili bakterii mykoplasmy v močových cestách.

misana155
autor
24. únor 2020

@martt no to se uvidi po vysledkach zitrejsiho odberu no jestli neco mam nebo ne

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru