Porodnice Thomayerova nemocnice nebo jiná?

chances
3. čer 2020

Ahojte mile maminky, obraciam sa na Vas s prosbou o radu ohladne porodnice. Prva dcerka sa narodila v Motole (2011), potom sme sa prestahovali na Prahu-vychod k Ricanom, a tak som syna rodila v Thomayerovej nemocnici (2013). Teraz som znovu tehotna. Thomayerova nemocnica je k nam najblizsie a viem, ze pred par rokmi porodnica presla aj rekonstrukciou... Prosim, nerodili ste tam niektora v poslednych par rokoch? Aku ste mali skusenost s pristupom a personalom? Su nakloneni porodu bez zbytocnych zasahov? Ake je prosim ubytovanie na sestonedeli, stale su izby po dvoch maminkach? Je stale pripadne mozny nadstandard? Pripadne, ak mate tip na nejaku inu porodnicu, kde ste boli spokojne, budem vdacna za info. Velmi vam vsetkym dakujem.

maudd
3. čer 2020

Ahoj, já v thomayerce rodila 2015 a 2018 a byla jsem spokojená. Personál byl stejný (dokonce si mě pamatovali, což mě pobavilo), u porodu se na všechno ptali, byli vstřícní, ale neměla jsem žádné zásadní komplikace a porody šly docela rychle...po rekonstrukci je to tam moc pěkné, buď pokoje po 2 nebo jednolůžkové....

hanve
3. čer 2020

Já rodila v Krci vloni,začátek byl trochu dramatický,ale i přesto,že mi hrozil akutní císař pro masivní krvácení,tak mě nechali odrodit prirozene. Víc mě kontrolovali a nutili mě být v jedné pozici na monitorech vleže,to byl očistec,ale nakonec mi stejně přes tu bolest bylo kompletně jedno,co po mě chtějí,když to nešlo,tak to nešlo a vcelku mě nechali žít i přes rizikovější průběh. Šestinedělí oproti Bulovce totální luxus,pokoje jedno nebo dvoulůžkové,jen myslím,že si tam na nějaký nadstandard nehrají. Sociálka pro jeden pokoj,za mě spica,znamenalo to pro max dvě maminky. Jinak jako třetimatku mě nechali žít vlastním životem,žádné vazeni před a po,nikdo neprudil kvůli častému kojení,pomohli s rozzuzlanymi bradavkami,přišla i rehabilitační. No porodní sály dost otřes,ale asi evidentně ještě nerekonstruovali,byla to priserna vykachlikovana mistnost jak někde na jatkách,ale co už,když mě tam přivezli,tak strašně jsem se bála o mimino,pak přišli ty správné bolesti a když byla malá na světě,tak mi bylo všechno kromě ni absolutně u zadele. Ale být tam delší dobu,tak tam na mě padne délka,já měla porod rychlý,cca 5hod od prvních bolesti.

jade85
3. čer 2020

@chances přidej se do skupiny, zrovna teď jsou tam dva čerstvé porodní příběhy. Já tam rodila 2/2018 a byla jsem relativně spokojená, měla jsem štěstí na fajn PA, ale neřekla bych, že vyloženě podporují přirozené porody, spíš si to musí člověk vybojovat - takže vědět co chci, mít porodní plán a informovaný doprovod. Jinak to šestinedělí je vážně luxus, v porovnání s ostatními pražskými porodnicemi.

makronka222
4. čer 2020

Neschopny sarlatani. Thomayerka nikdy. pokud nemas porod jak z ucebnice, tak si pak nevedi rady a delaj chyby.

balogis
4. čer 2020

Já tam rodila 2009 to bylo před rekonstrukcí a pak 2017 a teď v březnu 2020.absolutni spokojenost,všichni úžasní od Dr až po uklízečky,pokoje krásné s vlastním WC a sprchou

neomenia
4. čer 2020

No, myslím, že thomayerka opravdu nepodporuje přirozené porody. Spokojené jsou tam zeny, kterým vyhovuje klasicky medicinsky porod se vším všudy. Ty, které to chtějí jinak, většinou moc nepochodi.

balogis
4. čer 2020

@neomenia já tam rodila třikrát a nepřišlo mi že by mi někdo něco cpal ,naopak mě nechali dělat to co sem chtěla a až na poslední fázi u mě byli doktoři.Po porodu dvě hodiny bonding..je to prostě nemocnice,takže vždy se tam člověk bude cítit jako v nemocnici

neomenia
4. čer 2020

@balogis tak to jsi mela štěstí, nebo, jak jsem psala, se třeba spokojis s takovou tou klasikou ( což neříkám, že je špatně - prostě urychlime pprod, dame leky na bolest a supsup nastrih, at to nezdrzujeme...) třeba (snad) je to ted uz jinak, ale ještě pred 3 lety jsem tam pracovala a takovy, co popisuju, byl kazdy porod, bohužel.

balogis
4. čer 2020

@neomenia tak sem měla asi kliku každopádně já sem ten typ te" porodní klasiky" ale urychlovadla mi teda nikdo nedával- u třetího porodu ani nebylo třeba,ten trval tři hodiny

legelata
4. čer 2020

@chances Ahoj, já rodila v Krči 2014 a jelikož mi nevyndali celou placentu, potýkala jsem se pak další tři roky s dosti vážnými problémy s Ashermanovým syndromem a musela jsem podstoupit několik operací. Ale těžko říct, že jsou špatní úplně , je to asi spíše o tom, na jakého konkrétního doktora narazíš. Spusta holek je tam spokojených. mě by tam pochopitelně už nikdo nedostal :p

chances
autor
4. čer 2020

Ahojte, všetkým Vám veľmi ďakujem!! Asi sa teda zaregistrujem opäť tam a prípadne budem ešte hľadať nejakú alternatívu... len práve o žiadnej v dostupnej blízkosti neviem..

victoriaita
4. čer 2020

@chances Vsichni resi porod ale pro me je tedy podstatnejsi sestinedeli. Rodila jsem tam letos v unoru a spickove!! Nepotkala jsem jedinou neprijemnou sestru. Velmi ochotne, prijdou treba 10x a vzdy s usmevem.

hanve
4. čer 2020

@neomenia nikdo mi porod neurychloval a to i přesto,že mi hrozil císař,nechali to na mne. Nechtěla jsem oxytocin,vodu mi pichli až poté co se mě pa několikrát zeptala,jestli to opravdu chci. Asi jsem měla štěstí,neměli tam frmol a možná dobře naladěný personál.

maudd
4. čer 2020

Přišlo mi super, že po druhém porodu mě na šestinedělí nikdo neměl potřebu školit, jak mám co dělat. Akorát řekli, že kdyby cokoliv, ať se ptám...a ať si malýho vezmu do postele 😄 žádný vážení po každém kojení, prostě na pohodu. Je fakt, že malý váhou klesnul jen první den, pak už přibíral 😂 dětské sestry a pediatři byli moc fajn, gyndari taky...šli jsme domů hned jak to bylo možné.

chances
autor
4. čer 2020

Tak celkovo to znie relativne povzbudivo, este raz dakujem!

jk93
4. čer 2020

Rodila jsem tam teď v březnu 2020 a absolutní spokojenost ❤️👍 Porod bezvadný, nikdo mi necpal nic, co bych nechtěla, naopak mi vše nabízeli a nechávali na mě 🙂 Sestinedeli luxusní, pokoj jak nadstandart a pece špičková, jako prvorodicce mi vše vysvětlili a byli všichni milí a trpelivi, jestli budu ještě někdy rodit, tak jedine tam 😊

balogis
4. čer 2020

@jk93 přesně,já tam rodila teď 26 .3 už potřetí a kdybych měla rodit počtvrté- absolutně nemyslitelné 😂- tak bych zase chtěla rodit tam.

chances
autor
4. čer 2020

Dakujem, dievcata, za vsetky vase skusenosti! Zaregistrujem sa tam. Teraz sa uz len modlit, aby tehotenstvo dobre pokracovalo.. este raz vdaka vam vsetkym.

janinasm
4. čer 2020

Jestli ještě není pozdě, přidám svuj názor. Rodila jsem tam cca 2 roky zpět a už tam nikdy rodit nebudu. I když jsem si samozřejmě nechala dát před porodem klystýr, tak jsem při tlačení na sále vytlačila i kus stolice. Taková malá tlustá tmavovlasá porodní asistentka tam pak na mě doslova řvala, at se koukám z toho lehátka zvednout, že v hovnech tam nebude nikoho rodit. Tohle na mě prosím řvala před mým partnerem, který tam se mnou byl. A upozornuju, že nepřeháním, nejsem nějaká měkota, která se hned díky všemu rozsype. Vydržim dost, ale tohle bylo nad mí síly teda. Pak se mi tak tam trochu vysmívala, že docela dost u toho tlačení řvu. A mému muži tam řikala něco v tom smyslu, že musí být tak trochu chudák, když má tohle doma....... Taky mi nikdo na sále neporadil, že mám miminko přiložit k prsu, takže mi ho pak dali až za x hodin a já už se nikdy nerozkojila. A tím spíš, že už druhý den večer mi doktorka výrazně doporučila dokrmit UM, aby mi mimčo nehublo. Už druhý den! Kdybych nebyla prvorodička a něco věděla, tak bych s nima vyběhla hned! Díky nim jsem se prostě nikdy nerozkojila. A to tam maji laktační ligu.😠 Taky jsem jasně řekla, že nástřih nechci, samozřejmě mi ho udělali. A přito, mimčo mělo jen 2,8 kg při porodu a odhady váhy byly kolem 3 kg, takže žádná velká hlava se vážně nekonala! Za tři dny jsem byla doma. Podle mě na ten dokrm naléhaly, aby mě mohly prostě brzy poslat domu......... Takže za mě radím: nerodit tam. Já osobně tam už nikdy rodit nebudu a nikomu to tam ani nikdy nedoporučím.

jade85
4. čer 2020

@janinasm to je šílený! Podávala jste stížnost?

maudd
4. čer 2020

@janinasm to je hrozný. U mě se klystýr nestihl ani u jednoho porodu, takže 100% něco uniklo a nikdo se ani nezmínil...o dokrm jsem šla prosit (u prvního syna) a dlouho jsem je musela přemlouvat, zkoušeli mě rozkojit fakt intenzivně....je to všechno o lidech, na které člověk natrefí...

balogis
5. čer 2020

@janinasm no to je hrozný 😱já tam rodila třikrát a vždy sem byla strašně spokojená,asi sem měla štěstí nebo vy smůlu,ale to je teda síla jak s vámi zacházeli 😳🥺

legelata
5. čer 2020

@janinasm Tak mně na šestinedělí, když jsme pod sebou měla v posteli krev, sestra řekla, že jsem prase... A to jinak tam byli celkově v pohodě, ale občas to chování 🙏. Jak mi nevyndali tu placentu a po týdnu mě tam vezla záchranka s obrovskou ztrátou krve, tak muž se slzami v očích těm sestrám říká, co má dělat s miminem a oni ho seřvali, že snad je otec, tak se umí postarat. Přitom to bylo kvůli jejich chybě a já bojovala o život na JIPu a manžel se prostě složil 🙈

janinasm
6. čer 2020

@jade85 Nepodala. Bohužel. Ale příště bych to rozhodně udělala. Byla to chyba to neudělat.

daasqua
6. čer 2020

Všude to bude dost o lidech... já tam rodila v létě 2018, všichni milí, povzbuzovali (a to tam měli nával), při první době mě nechali dost napokoji, jen dva monitory (na začátku a potom po x hodinách), nabídli mi něco na bolest (nefungovalo to)... za 4 hodiny už jsem byla úplně otevřená, takže šup šup na sál (klystýr se nestihl a nevím, zda bych ho chtěla), na 2 zatlačení holka venku, hned k prsu... Nástřih jsem měla, ale ten je mně zrovna úplně jedno. Šestinedelí luxusně zařízené, akorát tedy dost chodily a bazírovaly na vážení a kojení (holka nechtěla sát, tak jsem odsávala), ale to já osobně bych si taky ze začátku hodně kontrolovala, prostě se člověk musí umět naučit kojit/krmit dítě a poznat co jak. Půjdu znovu.

evaamy
6. čer 2020

Ja treba vybirala porodnici podle recenzi a bylo mi jedno jak je to daleko. A nelitovala jsem 🙂 jela jsem do porodnice 50 min.

jade85
6. čer 2020

@janinasm můžete i teď, doporučeným dopisem, mají povinnost vám odpovědět. Kdyžtak pomůžou holky z FB skupiny Podpoříte mě v osvětě.

llorak
24. čer 2020

@chances ja bydlím v Říčanech a podstatě stejne daleko je Apolinar a jen o 10 min dal je Podolí 😊 takze na vyber je, ale rodit budu v Krci, tak snad to půjde dobře 🙃

marthaaristocrat
18. črc 2020

@chances ahoj. Bydlím vedle Rican a prvni porod byl na Vinohradech (to jsme jeste bydleli na Zizkove) a vzhledem k tomu, ze jsem s porodem tam a naslednou peci celkove byla spokojena, i kdyz porod trval dele, tak budu i ted rodit tam. Momentalne jsem 38tt. Nikdo mi nic vylozene necpal, vyjmenuji ti ruzne prostredky na bolesti, pokud bys mela zajem, ptali se, ale stačí rict, ze ne a v pohode. Není tam treba vana, ale mne stačila i sprcha, kterou jsem si davala xkrat a prohrivala si kriz, pac ty křížové bolesti byly snad horsi nez samotne kontrakce... personal u porodu mi prisel vesmes mladsi, dr prijde jen obcas jinak si te hlida asistentka (za dobu meho porodu se u me vystridaly 3 por. asistentky, ta posledni byla teda nej 😀). Celou dobu byl pritomen i partner (jen na klystyr odesel). Nastrih vypadal, že vubec nebude, ale nakonec trosku nastrihla, nicméně jsem o nem po par dnech vubec nevedela, hezky to i zasila... Horsi to bylo s hemeroidy, ty me bolely hodne dlouho, ale na sestinedeli mi na to davaly sestry nejaky krem a úleva byla. No a na tom sestinedeli uplne v pohode a vsichni milí od sester, pres dr, po uklízečky... Jelikoz porod byl delsi a mala nemela po porodu moc dobre apgar skore, vzali mi ji do inkubatoru a cely 1. den jsem ji u sebe nemela, ale mohla jsem xkrat za den za ni jit, dalsi den mě k ni zavolali hned na prilozeni k prsu (nicim ji nedokrmovali), jak bude reagovat a co to jeji dychani, no a pak mi ji privezli a uz byla u mě. Ale ostatní maminky mely miminka hned u sebe, takze ti mimi vemou opravdu jen kdyz si to situace zada a mimi neni po porodu uplne fit. Díky sestram jsem se hezky rozkojila. Jakykoliv dotaz, nebo prosba, nic nebylo problem. Partner byl s nami na pokoji x hodin i mimo navstevni dobu a nikomu to nevadilo. Ted je ale rezim kvuli coronaviru jiny co jsem slysela.. No zkrátka jsem byla spokojena a nemuzu si asi na nic stezovat, uvidíme jaky bude druhy porod🤗

kukuls
8. led 2021

Ahoj já tam rodila 04/2020. Pokoj byl hezký, personál celkem milý. Bohužel jsem rodila v noci a k tomu rodilo snad celé oddělení. Já prvorodička nevěděla co mě čeká, porod mi vyvolávali kvůli těhotenské cukrovce. Partner k porodu nesměl, byla jsem sama. Když mi začali kontrakce po 2 minutách zavolala jsem sestru, ta zavolala doktorku, zkontrolovala mě a šli jsme na přípravu. Tam si mě vzala PA a divila se že při váhové odhadu miminka budu rodit přirozeně. Jsem malá asi 156 cm, odhad byl 3500 g a strefili se. Tak mě uložila na lůžko a dělala mi ozvy. Pak jsem mohla do sprchy, tam jsem skákala na míči. To jediné mě zbavilo bolesti. Chtěla jsem epidurál, bohužel anesteziolog mi ho nedokázal píchnout a byl slušně řečeno dost naštvaný proto mi do zad bušil pěstí. Tak jsem šla zase zpět do sprchy, pak ozvy, přišla PA podala mi vodu a zase šla, pak zase sprcha. No nebudu to prodlužovat od té doby mě nikdo nezkontroloval jak moc jsem otevřená, nebo co se děje. Po 6 hodinách přišla doktorka koukla na ozvy a řekla ať mi píchnou vodu, ta byla už zkalená. Tak si něco s PA šeptali a já na ně volám co se děje, tak mi řekli že musím na císaře, ať si skočím z lehátka a že tam dojdeme. Tak jsem se vyškrábala na stůl, mezi tím kolem mě mumraj, ležela jsem tam nahá v zimě, nikdo mě nepřikryl i když jsem o to prosila. Tak poníženě jsem se ještě necítila. No pak jsem usnula a probudila jsem se na Jipu. Později jsem od jedné ze sester zjistila že na mě zapomněli. Naštěstí malá byla v pořádku.Viděla jsem ji po 8 hodinách a jen na pár minut, na Jipu jsem strávila 2 dny. Zbytek pobytu v nemocnici jsem pořád plakala, nejvíc bolestí a taky tím že mě nikdo nemohl navštívit (první vlna covidu). Díky stresu,nedostatku spánku a tomu že se malá nedokázala pořádně přisát jsem se nikdy nerozkojila, takže další důvod pláče. Laktační poradkyně nepomohla. Je to 10.měsíců a stále při vzpomínce se mi nahrnou do očí slzy. Dnes už vím že trpět potichu a věřit že lidé kolem zás vědí co dělají se nevyplácí. Měla jsem smůlu ale malá je úžasná, takže to dobře dopadlo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru