Porod s infekcí

mravenecekmaly
17. únor 2019

Ahoj ženy,
máte některá zkušenost s porodem při infekci rodidel? Jsem 35+0, dobrala jsem před pár dny atb.vaginální kvůli infekci (4.-7.2.hospitalizace na gyn.), bohužel jsem ale hrozně stažená. Zkoušela jsem aniball, který mi na gyo doporučili, ale nezavedu ani vyfouklý. Bolí mne i mazání vaginální mastí, kterou musím ještě léčit. Tenhle problém s infekcí a stažením mám dlouho, tak mám trochu obavy, aby se to do porodu srovnalo. Pomohlo vám něco-ten aniball, masáž hráze, cvičení...? Pokud budu mít tenhle problém i v den porodu, čeká mne spíš císařský řez nebo se tělo přizpůsobí velikosti miminku i přes tak velké stažení rodidel? Děkuji předem za odpovědi 🙂

merope
17. únor 2019

Sama mám u sebe jenom pocit, že mám poměrně úzký poševní vchod, anibal zatím mám doma, ale ještě nejsem "správný týden" na zkoušení. Hráz trošku masíruji. Ale co mě tak napadá - vagina má kolem sebe kupu svalů - jak to popisuješ, tak mi to spíše přijde, že máš nějak zkřečované ty svaly. Nemáš v tom nějaký problém spíše psychického rázu (bolí = jen se dotkneš, je tam křeč a nedaří se uvolnit)? Máš možnost dostat se někde k vibrátoru? Bývají ještě užší než anibal. Koneckonců chlap se do tebe nějak dostal - přijde mi, že vyfouklý anibal je menší než penis. Pokud nemáš úzkou pánev, tak přes vaginu by se dítě snad dostat mělo - spíše je otázkou, jak tě vlastně vyšetřují na gynekologii? Mě normálně buď vaginálním UTZ nebo i jenom prsty (samozřejmě v rukavici 🙂 ) - nějak budou zjišťovat třeba jak jsi otevřená a tak.

mravenecekmaly
autor
18. únor 2019

@merope taky na to podle informací nemám týden, ale nevadí prý začít dřív když je to takhle. Právě jsem hodně nateklá občas, že se mi v tu chvíli i blbě chodí, sedí..(reálně na dotek jako bych tam měla začátek hlavičky, jen nejsem otevřená, ale vážně hodně nateklá).
Psychické to částečně určitě také bude, partner dnes zkoušel na mojí žádost zavést aniball a nešlo to, tak jsme zvolili pro začátek dva prsty. Bolelo to, ale potom už ne když byl uvnitř, ale najednou jsem se rozklepala a rozbrečela jako při nějakém panickém záchvatu. Stažená/ v křeči jsem myslím nebyla, na to si dávám hodně pozor. Zkouším zatínat a povolovat svaly dělohy, třeba když byl partner prsty uvnitř (pardon za takovou otevřenost s informacemi). Sex jsme teď dlouho neměli kvůli tomu (tedy alespoň ne dopředu :D ).
Na gyo kontrolují prsty i utz, u toho kvílím teda a drtím křeslo, občas uteče slza. Zkoušela jsem aniball vydržet i přes bolest, ale potom už to nejde jak to bolí a jak jsem stažená, navíc se to ani nesmí.

lnk84
18. únor 2019

@mravenecekmaly Myslím si, že zánět asi není ještě zcela vyléčený, ale to by měl asi posoudit lékař, pokud je tam reálně otok, tak tomu asi ničím nepomůžete a spíš to zhoršíte...Jedině by třeba mohla pomoct nějaká sedací lázeň, ale nevím co se v těhotenství smí a co ne.

merope
18. únor 2019

@mravenecekmaly Pokud ses rozklepala a rozbrečela z přemíry emocí, tak to je jen a jen dobře a jenom tak dál - takovýto pláč je úžasně uvolňující a pokud z toho partner není zmatený, ale naopak tě podpoří, tak super. Sama to znám taky - prostě psychika kór s hormony je v tomto divoká a uvolnění po něčem podobném může hodně pomoci. Zkoušení s prsty "v bezpečí" s partnerem by mohlo pomoci uvolnit - a při porodu se to tím pádem taky uvolní (jenom asi budeš potřebovat nástřih hráze a bude tam nějaké to šití ... no, tak budeš, dřív to dělali rutinně, teď to stejně dělají dost holkám).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru