Aniball a masáže hráze = snadnější porod?

stepula90
24. lis 2015

Holky, chtěla jsem se Vás zeptat, zda jste používali Aniball či si před porodem masírovali hráz, a jestli vás skutečně nenastřihli a pomohlo vám to??? Jste tu nějaká, která nic z toho nedělala a žádnou epiziotomii mít nemusela? Děkuju moc za příspěvky, jsem 33.tt tak už bych se měla starat, co se sebou... Investice do Aniballu mi přijde na těch pár dnů trochu drahá...

karlajasmine
24. lis 2015

Ahoj já jsem používala Aniball, dostala jsem se při cvičení na 29cm a nelituji.. Porod jsem měla dlouhý, 33h, ale když už jsem byla konečně otevřena na 10cm a nastala druhá doba porodní tak malej byl na 4zatlačení venku, bez nastrihu a bez jakéhokoli poraneni, věděla jsem přesně jak tlačit a šlo to jak po másle. Strašně moc doporucuju.

karlajasmine
24. lis 2015

Napsala bych víc detailu ale mam třítýdenního prcka a jsem vyrizena z nevyspani atd, i proto jsem strasne ráda že nemám stehy.. O starost min!!

mikulilinka
24. lis 2015

já použíla aniball ten mi vůbec nesedl trpěla jsem ,hráz jsem masírovala a stejně jsem měla nástřih asi 3 stehy ,ale porod byl cca hodku a půl takže pohoda(spíš byl problém ,že malá nesestupovala jinak by to bylo asi rychlejší, držela se tam zuby nehty 😀 ) a určitě bych pak koupila péči o rodidla ,ale tak těžko říct každý je jiný 🙂 já měla vlhčený papír z dubové kůry , ráno večer sprcha, a po každém použití wc jsem polévala spodek namíchaný roztok (voda teplejší půl litr petka do toho pár kapek levandule a tea tree od éone) byla jsem do 14 dnů krásně zahojená 🙂

adletka
24. lis 2015

já jsem poctivě masírovala 10min každý den hráz a byla jsem bez nástřihu, jsem přesvědčená, že kdybych nemasírovala, šmikli by mě.. ani mně se nechtělo utrácet za aniball, tak jsem rada, ze i takhle to fungovalo a co se tlačení týče, aniž bych předtím nějak nacvičovala, tak jsem hned věděla, jak na to, je to asi nějak automatický nebo mě možná dobře vedla PA, nevím..

nonnni
24. lis 2015

@stepula90 nemasirovala jsem a necvicila s nicim a po trech porodech mam presne 3 stehy a to dva z prostredniho porodu a jeste mam pocit, ze si porodnik spis chtel zavysivat, nez, ze by to byla nutnost. Vse jen lehke povrchove zraneni...toliko propousteci zpravy. Muj nazor je, ze jde o geny + o psychiku. A dobre vedeny porod. Nejde jen o nastrih, ale i o to, aby ses nerozervala blbe vedenym, nebo prekotnym porodem.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
gabi_k
24. lis 2015

Aniball alebo epino, urcite doporucujem. Nebyt balonku, tiež by som mala nastrih. Verte že to funguje 🙂

mrazulkav
24. lis 2015

Já jsem nemasírovala, necvičila a porodila jsem bez nástřihu. Pár stehů jsem měla, ale nic hrozného. Naštěstí. Postele u nás jsou hrozně vysoké a já malá, takže vylézt a slézt bylo vždycky gymnastické cvičení 😀

zarecna
24. lis 2015

Anibal bola najlepsia investicia z celej vybavicky pre maleho...cvicila som dost nepoctivo..max som sa dostala na 27 cm a napriek tomu, som mala len dva male stehy povrchove, ako sa maly ponahlal. U nas v nemocnici anibal a epino normalne gynekologovia odporucaju a prizvukuju to na kazdej poradni od 36tt, ked to porovnam so svagrinou, co bola zasita az ....no proste vela. Vyhodu to ma tu, ze defacto si o den, dva uplne fit, ja som este ten vecer kojila v sede a na druh den sedela na stolicke noha cez nohu, maly v naruci...mama skoro odpadla, ked dosla na navstevu do nemocnice, ziadne take, ze si clovek ledva na pol zadku sadne.. staranie sa o novorodenca je narocne a neviem si predstavit, ze este by som mala fyzicke problemy so sebou a hojenim.

evulinka27
25. lis 2015

Ahoj,
moje hodně dobrá kamarádka je doktorka na porodním. Schválně jsem se jí na Anibal ptala a říkala, že je to 100% lepší. Že teď rodila dvě maminky prvorodičky, které s ním cvičily a že bez nástřihu a vnitřní poranění asi na 1cm, takže prý doporučuje. Že ví aj, jak tlačit a je to prostě celé lepší... Ono porodíš i bez toho, ale budeš asi víc trpět a za to šití atd. by mi to nestálo.. já rozhodně do něj půjdu!

frantiska85
25. lis 2015

Masáž hráze jednoznačně doporučuju. Balonek jsem chtěla vyzkoušet, ale nesehnala jsem ho. Originál za 3 a půl tisíce si mohou nechat.

petrasek009
25. lis 2015

za mě ano u prvního porodu i masáž hráze manželem a epi-no a super bez nástřihu ;) a ted rodim za tři tydny a taky už cvičím🙂 už mám 9,5 natrenovano to je cca 30 a něco obvod hlavičky malej měl 31 při narození🙂

lucka662006
25. lis 2015

Masáž hráze doporučuju. Osvědčená metoda, praktikovaná už našima babičkama. I mně pomohla. První porod, chlapeček 3 800 g, bez nástřihu, jen jeden steh. Balonek jsem nezkoušela. Uškodit asi nemůže, pokud jsou na něj penízky a vůle cvičit.

kuliseks
25. lis 2015

Sice mám v plánu cvičit s Aniballem, protože tomu rozhodně věřím, ale pořád se mluví o té masáži hráze a docela by mě to zajímalo, kdybych z nějakého důvodu nebyla schopná cvičit s Aniballem... Máte někdo nějaký návod? Úplně nevím, co si pod tím konkrétně představit 🙂 Ale kdyžtak to jistí Google no..jen že, pokud s tím máte dobré zkušenosti, tak poraďte prosím, jak správně na to 🙂 Děkuji

kamiska
25. lis 2015

Taky doporucuju. Cvicilo se me tezko, ale porod vyborny- na 2 zatlaceni venku, telo tlacilo samo, ien sem vedela, jake svaly nechat tlacit. Bez nastrihu, 2 stehy. Pri cviceni sem se dostala jen na nejakych 24cm, dal to bez krve neslo. Maly hlavu 34cm.

vitoriova
25. lis 2015

Chystám se ho pořídit...jen se chci zeptat, je to cviceni nejak hodne neprijemne nebo bolestive?

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
apacheee
AMBASADORKA
25. lis 2015

@stepula90 ja koupila novy anibal za 1190 lc a za 800 ho prodala dale a dodnes to povazuji za nejlepe utracene penize

achjonetusim
25. lis 2015

@stepula90 To není investice na pár dnů přeci! Teď to napíšu úplně od podlahy jo? Jak by to řekl asi automechanik - to je investice do celýho tvýho podvozku 😀 A ten máme každá jen jeden a napořád. Nehledě na to že pokud projdeš šitím může to mít vliv na fuknci rostlináře a pak i tvýho zahradníka a to můžeme pokračovat do alelujá. Za miminko každá z nás utratí chtě nechtě spoustu "investic" za zbytečný sereptičky co použil jednou dvakrát nebo i třebas nikdy (oblečky, hračky, udělátka... že jo 😉 ?) a do svýho těla mi má tisícovka trhat srdce?! Ani náhodou!

PS. Rodila jsem dvakrát, poprvý Epino podruhý Aniball. Obě děti na dvě zatlačení venku, druhý s nástřihem na jeden steh (bobánek měl víc jak čtyři kila).

karlajasmine
25. lis 2015

Hlavně po prvni dobe porodni 33hodin jsem byla za ten Aniball tak neskutečně vděčná ze bych za to dala i 8000kc klidně. Po tom vyčerpání bych to už fakt nedala kdybych nevěděla přesně jak mám tlačit.

achjonetusim
25. lis 2015

@karlajasmine Jak já ti rozumim! Když mi PA řekla "můžete tlačit", bylo to jako bych si obrazně zapálila doutníček "tradá pohodička to znám, to už umim, to tu bylo" 😀 No ne 😉 ?

7504
25. lis 2015

Aniball neznám, ale tenkrát před lety jsem si při prvním těhotenství každý den poctivě masírovala hráz "olejíčkem na masáž hráze "od Welady.Zřejmě byl ,na mou výšku 158cm,syn moc velký(4,09kg), takže mě stejně nastřihli. Tak jsem se na masírování při druhém těhotenství už vyprdla a kupodivu nástřih vůbec nebyl potřeba. Druhý syn měl o půl kila méně. 😉

bonulinka
26. lis 2015

Pouze jsem před všemi porody masírovala hráz ( ale ne nějak poctivě ) a pokaždé jsem byla bez poranění. Děti měly obvod hlavičky : 34 cm, 35 cm a 35 cm.

zuzousinek
26. lis 2015

Na Aniball slyším samou chválu, ale neřekla bych, že je to tak jednoznačné. Kamarádka s ním hodně poctivě cvičila a i přesto, že její holčička byla malinká, střihli ji. Já masírovala a vím, jak tlačit, ale překvapily mě silné křížové bolesti a necítila jsem ani to, jestli mám spodek uvolněný. Nakonec jsem střihnout se na doporučení nechala. Žádná hrůza 🙂 I když by to třeba šlo i bez toho, protože někteří doktoři umí v dané fázi dobře poradit. Přeju krásný porod!

vitoriova
26. lis 2015

@olga_ dekuji, no dnes jsem ho objednala tak jsem na to cviceni opravdu zvedava 🙂

scai
26. lis 2015

já používala epi-no což je totéž. První porod byl překotný, malá šla hrozně rychle, ale i tak to bylo bez nástřihu a bez poranění. Druhá dcera byl porod sice delší, ale konec opět překvapil a když jsem ještě ležela na dorotování na boku na pokoji jen s manželem, přišla šílená kontrakce, já nechápala co se děje a manžel najednou řval, že mám venku celou hlavičku. NO sranda...až pak přiběhla asistentka a porodila jsem tělíčko 🙂 Takže hráz nikdo nechránil, nikdo neradil jak tlačit...porodila jsem si jí sama a opět bez jakéhokoliv poranění, seděla jsem už na sále!
Takže já jednoznačně doporučuji!
Ono to pomohlo hrozně i psychicky, věděla jsem, že to dám a nebála jsem se tak moc toho neznáma a na porody i těšila 😀
A oba porody byly krásné a moc ráda na ně vzpomínám, byly to pro mě nejsilnější a nejkrásnější životní zážitky. A věřím, že i díky epi-nu.

zuzousinek
26. lis 2015

Tak já myslím, že pro drtivou většinu maminek je porod nejkrásnějším zážitkem. Pro mě to byl den, pro který jsem žila 🙂 I přes ten nástřih jsem hned na sále seděla a zkušené maminky (včetně tchýně) se divily, jak krásně se pohybuju a chodím. Jen dr. mi doporučila sedět na kruhu pro lepší hojení takové 3 týdny.
Plně se ztotožňuji s nonnni, že jde o geny, psychiku a dobře vedený porod 🙂

viivienn
26. lis 2015

Taky jsem nad touto pomuckou hodně přemýšlela .První porod nástřih -ani o něm nevím,2 porody bez nástřihu.Ted mně čeká 4.Nikde jsem se nedočetla kdy se nesmí používat.Např já mám hodně nízko placentu,sex zakázaný od 3 měsíce -pochybuji,že tedy mohu tuto pomucku používat.Také mi přijde riziko infekce horší než nástřih 🙂 Těžko se bude dát po každém použití vyvařit-což se tedy manžel nedá taky 😀
Ikdyž má plno kladných názoru mně neukecal 🙂 Myslím po 3 porodech,že jde spíše o uvolnění o kladný přístup a hlavně o porodníkovi někdo fikne ani neví proč 🙂

karlajasmine
26. lis 2015

@viivienn po kazdym pouziti se klidne vyvarit muze.. ale chapu ze po trech porodech ti to pripada zbytecny, na tvym miste by mi to prislo zbytecny taky 🙂 Ale jako prvorodicce mi to dost pomohlo..

kuliseks
26. lis 2015

@karlajasmine
@viivienn Přesně tak.. je jasné, že Aniball nemůže jentak použít žena, která má v těhotenství nedoporučený i sex..když v tom používání brání zdraví, tak je to jasné. Ale infekce nechápu, kde by se mohla vzít, když se to vyvařuje nebo prostě sterilizuje, asi si snad i každá umyje ruce, než jde cvičit apod... to by i sex samotný byl asi nemožný při tom, co se dnes všechno dělá 🙂 A srovnávat prvorodičku a "čtvrtorodičku" nejde taky. Aniball nezaručuje, že ženu nenastřihnou, někdy je to nutné i tak, nicméně tři kamarádky, které znám, které to používaly, mluví o porodu, jako že to nic hrozného nebylo..že samozřejmě kontrakce bolí, ale vytlačování bylo raz dva vyřízené a žádná poranění.. tak i kdyby mi to mělo pomoct psychicky, že se porodu budu míň bát a budu vědět jak tlačit, tak jdu do toho. Navíc, když se nemusí dosáhnout nějaké velkého obvodu, každý nácvik pomůže k ulehčení porodu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru