Porod dítěte nad 4,5 kg. Jak jste rodily velké děti?

5. led 2020

Ahoj, chci se zeptat, zda jste rodily velké děti přirozeně, indukcí, nebo císařem? Týden před termínem máme 4,5kg a doktoři s tím nic nedělají, je to mé první dítě a ven se mu zatím přirozeně nechce a bojím se komplikací (distokie ramének apod.). Jsem spíš menší, pánev mám podle měření na začátku těhu hraniční podle tabulek pro běžný porod. Těhu cukrovku nemám, takže mi doktor řekl, že to zatím řešit nebude.

vladienka
5. led 2020

Mala teda mala len 4,2 kg ale musela ist akutni sekci. Oficialne mam napisany ako dovod disproporci plodu.. takze ma vzdy nastve ked tu niekto napise ze sa nemusite bat, ze to mimino von musi, ze vie co robi.. no nemusi, keby sme o 100 rokov pozadu tak by sme ja aj mala boli mozno pod zemou.. ale teda mne takto pred terminom odhad nikto nerobil, prenasala som 8 dni a dodnes to citim ako krivdu od dr

urtica
5. led 2020

@vladienka Mně dělali taky poslední odhad cca měsíc před porodem, nechápu...

lucka662006
5. led 2020

Ahoj, rodila jsem přirozeně 3,8 kg chlapečka a 21 měs. předtím byla sekce u prvního dítěte. Jsem velmi drobná a hubena. Vše šlo velmi dobře. Záleží, zda je mimi těžší, protože má třeba 56 cm nebo zda má velký obvod hlavičky a šíří raminek . Odhad dělali ve 40. týdnu a řekli 3500 g. Ve 41. týdnu jsem rodila.

autor
5. led 2020

@lucka662006 Větší hlavičku i délku stehenní kosti. Ramínka nikdo neřešil, ani nevím, jestli to na utz lze.
@vladienka Jeden doktor mi řekl totéž, že dřív se odhady váhy vůbec nedělali a maminy to zvládly... tak jsem mu taky řekla, že se dřív víc umíralo... no na to že se nemám bát, že kdyby se malý zasekl, tak samozřejmě přistoupí k cs, ale co když se zasekne až v porodních cestách? ☹️

makra1988
5. led 2020

Rodila jsem přirozeně 4kg mimčo a měl z porodu zlomenou klíční kost nebo tu ramenní, nevím, co to přesně bylo. Ale zvládli jsme to.
Odhad jsem měla 3,5 kg a přenášena 10dni, pak vyvolavacka. Za nedodlouho mě čeká další. Ale kolem holky známé rodí přirozeně 4,3kg,i 4,5kg..... Prostě ven musí

lucka662006
5. led 2020

Ahoj, doktoři s tím teď asi nic dělat nebudou, po 7 dnech přenášení bys mohla jít na vyvolání porodu. Pokud chceš už raději rodit co nejdříve, že to tak pisi🙂, zkus všechny babske rady k porodu najednou a intenzivne. Já to udělala a ve 40+6 rodila, šlo to dobře. Chemický vyvolaný porod může být těžší.

autor
5. led 2020

@lucka662006 No všechny babský rady už zkouším týden opravdu intenzivně (krom ricinového oleje) :D jediné, z čeho mám alespoň trochu pocit že pomáhá (cítím spodek) jsou túry :/ Vzhledem k tomu že za týden přibírá tak 400-500g, tak za dva týdny taky může mít 5,5kg :D 😥
Jedna doktorka mi chtěla dělat hamilton, že je nebezpečné aby mělo dítě při porodu tolik, že je třeba to popohnat... další poradnu tam ale byl jiný doktor, který nevidí problém v čekání..

vladienka
5. led 2020

@urtica moja dr vravela ze to viac pohlidame v porodnici si to vydupem

diewcatqoo
5. led 2020

Tyzden pred porodom som mala odhad 3,2kg.. ked sa maly narodil, mal 3,9kg a 52cm. Ja som drobek, uzka panva.. rodila som prirodzene, ale boli komplikacie. Tlacila som vyse hodinu, syn sa zasekol v porodnych cestach a nepostupoval dalej, nakoniec som ho teda nejakym zazrakom vytlacila, ale maly nedychal, bol modry. Hned ho brali prec. Nastastie, rychlo sa dal dokopy a nezostali mu ziadne nasledky, ani neboli ziadne dalsie komplikacie.

natysnovec
5. led 2020

Ja rodila druhe dite 4kg 51cm...naprosto prirozene bez nastrihu....jen droboulinke siti...

jesterkax
5. led 2020

Ahoj, vím, že máš obavy, ale mě bylo řečeno, že příroda ví, co dělá... dítě bude velké tak, aby jsi ho mohla porodit.... já měla všechny děti velké, váhově 3900g, 4200g, a poslední 4350g z té jsem měla největší strach a jako jediná byla venku bez nástřihu a hladce... neboj, vše se dá zvládnout, přeji hladký porod 😉👍

kvmatonka
5. led 2020

Ségře ve dvou špitálech udělali špatný váhový odhad - že kluk bude mít max. 3,6 kg. No rodila 12 hod, doktoři kolem ní lítali, nakonec akutní sekce a kluk měl 4,8 kg! Měl velkou hlavu a byť nejsme žádní drobečci, tak nebyla schopná ho vytlačit. Ale třeba švagrová rodila přirozeně kluka, který měl 4,5 kg, říkala, že sice masakr, ale dala to.

jesterkax
5. led 2020

Jo, a všechny tři přirozeně 🙂

podaji
5. led 2020

Těžko říct. U hubenourky rodí obriky. Já jsem toho důkazem ale...taky záleží jak se tvé tělo změní během tehu. Šířka pánve atd. Já jsem 170cm cca 49 kg. V tehu jsem měla fakt pidi břicho odhad max 3kg. Jasně, ale prdel páč zadek vypadá jinak jsem měla jak valach. Pánev šla hoooodne do šířky takže ten můj 4kg obrik si tam v poho lebedil. Porod rychlý ale moje kůže moc elastická není takže ta jeho hlavička jak krabice od banánů se prostě nevešla. Nástřih jak hrom ale ujišťuji tě že jsem byla naprosto psychicky v pohodě. Chtělo se mě tančit zpívat prostě paráda s ne po císaři kdy jsem myslela že dítě dám k adopci 😂😂

autor
5. led 2020

Děkuji za odpovědi, no já se na porod těšila 🙂 Asi se pořád těším, doufám, že to přijde brzy a přirozeně, protože pak věřím, že příroda ví co dělá a malej se tam vleze... bojím se vyvolání, aby ho ty léky nedostaly někam odkud se nebude mít jak dostat :/ aby ho nemuseli tahat kleštěmi, rozdýchavat, lámat klíční kost apod. :( O to jestli budu nastřižená, nebo natržená mi nejde vůbec, já to zvládnu, ale miminko ať není ohrožené :/

kimh
5. led 2020

Ahoj on ten odhad nemusí být přesný, syn měl týden před porodem odhad 4300, rodila jsem 3 dny po tomhle odhadu a měl rovné 4 kg, porod v pohodě, byl venku za 2 hodiny od první kontrakce, jinak mi řekli že když bych neporodila do termínu, šla bych na vyvolání, jinak můžeš v den termínu zažádat, že chceš porod vyvolat, udělala jsem to tak u druhého dítěte, nebránil mi 🙂

lenkajan
5. led 2020

V den termínu jsem měla odhad 3-3,5 kg, druhé dítě. Malý se narodil 12 dní po termínu, vyvolávaně, ale přirozeně, s váhou 4300 g 🙂

neomenia
5. led 2020

Ahoj, druhe dítě odhad 2 dny před termínem 4.5 kg! Ja 160 cm, takže okamzita vyvolavacka, ja vyděšená... Nakonec zbytecnej hrot, syn 3900 g. Slo to dobre, bez poraneni ( pouzivala jsem epino). Ale vlastně jsem ráda, bůhví, jak by narostl, kdyby se rodil jako dcera ve 41+3.

autor
5. led 2020

@kimh
@neomenia V to dost doufám, že se u nás taky pletou a bude to míň 🙂 🙏

aurelie34
5. led 2020

Syn měl 4200g a 53 cm. Já prvorodička a dali jsme to přirozeně jen s menším nástřihem. Sice jsem tlačila delší dobu ale porod jinak úplně bez komplikací. Záleží hrozně na konstituci matky a taky na velikosti hlavičky. Zbytek už vždy nějak vyleze 😁

astyna88
5. led 2020

Kdyz ty nase vietnamske holky ze Sapy rodi v Krci podobne velke deti a ani u toho nepisknou,tak to zvladnes taky 😉 ver si,protoze adrenalin a strach je solidni komplikace v hlave. Moje mama vyplkla 4,5kg segru jak nic. Hodne zalezi i na poloze ditete, a dalsich faktorech,navic toto je jem odhad. A posledni mesic se pribyva kolem 300gr....

vladienka
5. led 2020

@astyna88 ja som mala v 36tt odhad 2.800 g 😁 porodna vaha 4,2.. a proste nech si hovori kto chce co chce, vazne to niekedy proste nejde, ale ano zalezi na mnoha faktoroch

lstuchlova
5. led 2020

Známá rodila přirozeně přesně 5 kilové dítě 🙂

karla2015
5. led 2020

Druha dcera se narodila tyden pred terminem, vyvolavali a mela 4,5kg (odhad od doktora tyden pred narozenim byl 3,5kg😆), muj gyndar do vsech zprav psal, ze bude vetsi i vetsi hlava, nikdo nebral zretel....narodila se prirozene, bez nastrihu..zatim bych se tim nestresovala, ty jejich odhady jsou nekdy dost mimo

hanule8
5. led 2020

Syn měl 4.300g a rodila jsem přirozeně, odhad byl kolem 4 kg. Já jsem vysoká a manžel má 2 metry, takže jsem se taky bála. Porod byl sice dlouhý a syn měl akorát zlomenou klíční kost, jak byl větší..já měla jen malé poranění. Držím palce, ať vše dobře dopadne 🙂😉

aurum4
5. led 2020

Druhy syn mel 4700g a 51cm. Odhad pred porodem byl max 4kg. Porodila jsem prirozene bez nastrihu. Jenom par stehu od potrhani ramenama. Uvidis, ze porod dopadne dobre!!!

lusinda485
5. led 2020

Jsem bývalá zdravotní sestra a děti s odhadem 4,5 kg jdou císařem.

alkuska
5. led 2020

Já bych si asi řekla o toho Hamiltona. Moje druhá dcera měla odhad 3,5kg týden před termínem, porod se spusit až po hamiltonu dva dny po termínu (první dítě jsem taky měla tendenci přenášet) a bála jsem se té velikosti, takže jsem to chtěla už uspíšit. Porod rychlý, ale já jsem měla velké natržení, šití, kontroly stehů, a trvalo půl roku, než jsem cítila při jití na velkou, že je to dole zase "moje"... Dodnes při kašli ucvrkávám. Malá měla rovné 4 kila, takže zas tak moc to nebylo. Já už bych se teď bála. Poznala jsem jednu paní, kterou nutili přirozeně porodit 5 kg dítě a děcko nehýbe ručičkou, poškodily se mu následkem těžkého porodu odstupy nervů z krční páteře. Nevím jak to dopadlo, jen jsme pokecaly v čekárně na dětských rehabilitacích. Nechci tě strašit, vím, že se přirozeně rodí i větší děti, ale zase záruka, že proto všechno bude OK, to teda není. Já bych si s tím raději pohnula.

barcachejn
5. led 2020

Ja hlavne vubec nechapu proc doktori nechavaji tak dlouho prenaset :/ jako ze uz nekdo prenasi pres tyden podle me neni moc dobre. Ja jsem mela pry 4,2 kdyz jsem se narodila a mamka rikala ze porod byl lepsi nez s brachou co mel 3,8 ze jsme pry rychleji vylezla a bylo to mela jen jeden steh.Kazdopadne ja doufam ze nebudu mit tak velke mimi :/ take z toho mam v celku hruzu.

makronka222
5. led 2020

@jesterkax priroda vi co dela, ale taky umi, chce a musi redukovat. Vime, ze i hubenejsi mimina je kolikrat problem prirozene porodit, ze se neco podela. Tim teda ta priroda chtela rict, co? Takze to, cemu veris neni proste uplne pravda.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru