Ahoj, zajímá mě zda jste ke konci těhotenství zkoušeli s partnerem / bez partnera masáž hráze? Pomohlo vám to pak u porodu? Díky za názory 😉
Micha, ja masirovala poctive, zvazovala jsem i epino, od ktereho me nakonec zradila dula i gynekolog, pila jsem malinik, jedla lnene seminko a... skoncila jsem na akutnim cisari 😀 Tim ti chci rict, ze se muze stat cokoli neocekavaneho a par stehu fakt resit nebudes 😉
Ahoj já masírovala, nechtěla jsem nástřih, ale nakonec to bylo to co urychlilo vytlačit malého ven. Příště už nad nástřihem nebudu vůbec přemýšlt. Malý měl šňůru kolem krku a byl už fialový, kdybych chtěla nástřih bez řečí tak by to bylo možná pro nás oba rychlejší. Po návratu z porodnice jsem si už mohla sednout a jizvu necítím. V porodnici jsem si po porodu kápla na vložku vždycky pár kapek třezalkového oleje, aby se nástřih lépe hojil, možná je to tím, že se to tak dobře a rychle zhojilo. A vůbec jsem nástřih necítila, ale měla jsem epidural a dala bych si ho i příště. S ním to bylo 100 a 1.
Já jsem masírovala v prvním těhotenství asi od 34tt + jsem pila maliník a lněný semínko a porod trval 29h s nástřihem a počet stehů mi Dr. nechtěl říct 😅 u druhého těhotenství jsem se na to vyprdla a byla jsem bez nástřihu jen s kosmetickým stehem 😉 asi taky záleží na proporcích miminka (první 3080g a 49cm, druhé 3460g a 51cm) maminka s mimčem nad 4kg si asi moc nepomůže 😅 ale jsou i vyjímky 😉
Podle mojí PA je masáž hráze zbytečná ztráta času 😉 Víc než masírování pomůže nahřátí hráze horkou vodou ve sprše, během první doby porodní..Já jsem nezkusila ani jedno, během prvního porodu se mi do sprchy vůbec nechtělo, u druhého bych to nestihla, ani kdybych chtěla 😀 A při prvním porodu mě dr. šmikl a měla jsem 6 stehů, u druhého to PA nechala na přírodě a měla jsem dva pidi stehy, které jsem ani necítila a mohla jsem hned sedět 😉
O masáži jsem slyšela různé věci tak 50:50 úspěch/neúspěch. Já doporučuju jednoznačně epi-no. Porodila jsem téměř 4kilové dítě s kosmetickými 4 stehy na hrázi,jen jsem se odřela a to jen díky balonku 😉
Ahojky já jsem hráz nemasírovala, pořídlila jsem si Epino a cvičila s ním... Porod bez nástřihu a natržení, mám na celý moc krásné vzpomínky!!! Malá měla 4,15kg a 52cm ;o)
já porodila chlapečka 4,2 kg a 52cm, PA mě chválila, jak jsem krásně rozmasírovaná (manža poctivě masíroval od 32tt), ale stejně mě museli kousek nastřihnout, pže malý měl krátkou pupeční šňůru a museli mu pomoct, nicméně mě střihli jen povrchově a u mě teda masáž pomohla...
já tedy nemasírovala, museli mě fiknout - stehů nepočítaně, a přitom malá byla malá - 3060gr, ale všechno se zahojilo a za měsíc po porodu jsem skoro o ničem nevěděla...myslím že je to hodně individuální, jak vidíš tak i miminko přes 4kg se dá porodit skoro bez nástřihu. Spíš jestli to chceš dělat tak to dělej pro sebe, abys věděla že jsi udělala maximum, já na to byla líná a manža by se mi na to asi vybodl 🙂
manža poctivě masíroval, bolelo to jako pes a bylo mi to k prdu, páč jsem nakonec musela na akutního císaře
ahoj micho, masírovala jsem já od 34. teď už taky zase masíruju 🙂, tehdy mi udělali nástřih, malá byla špatně natočená, ale vůbec mi to nevadilo, stehy mi taky neřekli 😀 ale pravda je, že jsem si v klidu sedla na tvrdou židli až po dvou měsících 😝 asi byly trochu na vině i kvasinky, protože jsem byla porvaná vevnitř i venku a šili mě dva doktoři přes hodinu 😔 teď zvažuju to epi-no 🙂
já jsem teda nemasírovala, byla jsem líná a bolelo to. Nástřih mi nedělali, malej měl 3340g. 🙂
Můj manžel masiroval poctivě 2x denně a rodila jsem bez nástřihu,ale je fakt, že jsem porodila malou holčičká 2,7kg. 🙂 Ted jsem těhu a těšim se, že zase budeme masirovat. Jeden nikdy neví co mu u porodu pomůže 😉
Tak představa masáže hráze mi nebyla moc příjemná, takže jsem pořídila epino a poctivě cvičila, malá měla 4200g a nástřih jsem měla jen velmi malý, kvůli dlouho trvajícímu porodu jsem to už nechtěla zdržovat, tak jsem si o něj nakonec řekla. Doktorka byla překvapená, jak jse hráz pěkně pružná a neměla jsem žádné vnitřní poranění. Na židli jsem normálně seděla hned po porodu. Takže za mě vyhrává jednoznačně epino - úžasný vynález.
My jsme masírovali poctivě od 33tt, pila jsem maliník a jedla lněné semínko....nebylo mi to bohužel k ničemu i přestože malej nebyl nijak velké miminko (50cm/3200g), tak jsem se potrhala jako hrom.....šitá jsem byla uvnitř i venku (prcek špatně dorotoval a vytlačila jsem ho až po dvou hodinách, kdy už jsem skoro toužila, aby na mě vytáhli kleště... 😝 ). Ale rychle se mi to zhojilo, už za necelý týden jsem krásně seděla.. 🙂
Masirovala jsem ledabyle, ale poctive cvicila s epinem. Holcicka mela omotanou pupecni snuru kolem krku tak musela rychle ven, doktor informoval ze bude muset nastrihnout nastesti jsem ho vcas zastavila a a na dve zatlaceni byla mala venku - bez jediny odreninky. Miry (3200g, 49cm) jsou vetsinou jedno, jde o obvod hlavicky a ten se lisi max. o dva tri centimetry 😉 Jednoznacne propaguju epino! Doporucuju vsem!
Nemasírovala jsem, oba porody bez nástřihu, u prvního minimální šití a u druhýho žádný. Děti 2,84 a 3,57 kg.
Bez epi-no.
Manzel masiroval, pila jsem malinik a pojidala lnene seminko, ale nakonec jsem skoncila s akutnim cisarem, takze tezko rict, jestli to pomohlo nebo ne 🙂.
Ahoj, já nemasírovala, nástřih se konal (u porodníka, co jsem měla se koná vždy 😀 😀 necekla jsem ani slovo, podle mě je lepší nástřih než se nějak ošklivě potrhat. Stehy jsem měla asi 4 - 5, malý měl 3,25kg (narodil se před čtvrtou ráno, a v půl8 už jsem si vesele seděla na snídani).
Nemasírovala jsem,porod bez nástřihu,jen asi 3 stehy vnitřní,kdybych neviděla dr.jak tahá jehlu,ani o tom nevím,Mates 3.44 a 52 cm
ahoj, já nemasírovala a porod byl bez nástřihu, měla jsem jen pár vnitřních stehů, jak se Adam (3400 g) rval ven, tak mě trochu potrhal. Kamoška měla Epino a nastřihli ji docela dost.
Já cvičila s epinem a nástřih mi dělali, hráz jsem měla pružnou, ale prej hodně vysokou a malej byl velikej (3850g, obvod hlavy 36cm) a potrhal mě prej hodně i uvnitř... Stehů nevim, kolik jsem měla 😀
každopádně sice se asi dá cvičením s epinem vyhnout nástřihu, ale u nás byl problém i v tom vnitřním potrhání a tam by mi nepomohlo nic, protože jsem měla tu sliznici křehkou po zánětech. 😕
Týden před porodem jsem si večer při sprše masírovala hráz sama. Nevím, jestli to pomohlo asi ne, ale zvládla jsem porodit holčičku 3,8 kg s jedním stehem. Z mé zkušenosti usuzuju, že záleží na elasticitě kůže - já nemám ani jednu strii na břiše, takže mám kůži elastickou a proto si myslím, že jsem asi elastická všude. 😀
Ahojky, nemasírovala jsem a rodila jsem bez nástřihu. Dr. se divil, prý jestli jsem jedla nějaká homeopatika a já že nee 😉. Malý měl 3,16kg. Vnitřní poranění jsem měla prý asi 0,5cm, dr. říkal, že to ani nebudeme šít 😉 Kéž by to tak bylo i u druhého 😝
ja jsem nedelala masaz hraze, epino, zadny malinik nebo podobne. Doktor me rekl,ze to bude bez nastrihu uz ve 36tt (syn byl podle UTZ maly a hlavne mam krecove zily v oblasti hraze ☹ ) kazdopadne jsem rodila bez nastrihu malej mel 3030gr, hlavicku 32cm a 48cm, takze maly mimco,ale za to ja mela cipek a pochvu na cimprcampr 😒 na deloznim cipku a v pochve mam snad 15 stehu a na hrazi asi 4 (prirozene natrzeni) takze zadny epino nebo podobne by asi vnitrnim zraneni nepomohly ☹
Já nemasírovala, ani nepoužívala epino, malá měla hlavičku 34cm a měla jsem jen 1vnitřní steh, prý by se zašívat nemusel, ale pro jistotu. nástřih nebyl, ani žádný vnější steh, doufám že u dalšího to bude stejné 🙂
No my jsme masírovali, ale vzhledem k tomu, že měl malý špatné ozvy, tak se musel porod urychlit a proto mě střihli. Takže nikdy nevíte, ale určitě bych masírovala znovu. I když zatím se na další porod nechystám.
já to mám taky v plánu ale co tu čtu tak je to asi naprd....no koupila jsem si ten masážní olej tak to přecejen zkusím kdo ví...🙂
ne, nepomohla. Je to jen šikovná reklama obchodníků 🙂 A že jsem poctivě masírovala 🙂
masirovali sme, pomohlo to, pri oboch bez nastrihu a sitia. sedela som na druhy den po porode bez problemov 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Těžko říct, od 33. týdne jsme poctivě masírovali, pila jsem maliník a mám 9 stehů 😅 Ale sedla jsem si prakticky hned a zahojilo se to rychle, ale mně se hojí všechno rychle 😉 Pár týdnů to táhlo, ale často jsem si sedala "na bobek", abych protahovala a ve sprše jizvu rozmasírovávala 😉