Podvaz vaječníků po porodu ve 22 letech

sofiabulgaria
12. dub 2017

Ahoj...chtěla jsem se zeptat jestli tu je maminka která je po podvazu vaječníků? Čekám třetí miminko a půjdu císařským řezem a chci jít na podvaz ale nevím jestli mi ho udělají nebo mi je jen 22 let ....Děkuji

annasmyckova
12. dub 2017

ze zdravotních důvodů můžou udělat (musí napsat tvůj gynekolog žádanku) a pak několik týdnů před sekcí si to musíš domluvit s porodnicí, aby to udělali při jedné anestezii. Věk nehraje roli, ale pokud máš zdravotní důvody (to tuším může být i císař) je to zadarmo, jinak se to hradí...A jistější než podvázání je odstranění vejcovodů, je to i prevence onko onemocnění (vaječníky zůstanou, takže máš normální menzes)

sofiabulgaria
autor
12. dub 2017

No mě by stačilo jen to podvázání vaječníku....mě je jen o to abych už nebyla těhotná ...joo a má gynekoložka mi řekla že by mě to stálo 10.000-, tak proto se tu ptám no jinač Díky ☺

no_title
12. dub 2017

@sofiabulgaria na stránkách fakultky v Ostravě je toto:
sterilizace z jiných než zdravotních důvodů provedená při SC (císařském řezu) 2 875 Kč
asi záleží, jaká je to nemocnice

blahova_andrea
12. dub 2017

@sofiabulgaria a tvoje gynekoložka by tě klidně nechala rodit císařem po čtvrté? co vím, tak pro většinu je problém a riziko už třetí těhu, pak automaticky nabízejí podvázání nebo odstranění. tři porody cs jsou jasná indikace, aby ti to proplatila pojišťovna

sofiabulgaria
autor
12. dub 2017

Nevím no...asi jo ...řekla mi že mi to udělají pouze za těch 10.000 nebo jsem mladá atd...ja ale chodím do G- centra tak možná proto no

sofiabulgaria
autor
12. dub 2017

@no_title asi ano...nevím no ...ale až do Ostravy bych nejela rodit 😕

aronek
12. dub 2017

@sofiabulgaria ahoj, mám za sebou tři CS a sterilizaci mi spíš nutili. Byla by zadarmo. Rodila jsem v Havlíčkově Brodě. Jsem tedy starší, ale zdůvodňovali to CS.

sofiabulgaria
autor
12. dub 2017

Ahoj , uvidím no ..jak dopadnu

riakuk
14. dub 2017

Ono jde asi spíš o to, zda-li budete mít třetí sekci nebo jdete na první sekci, ale u třetího dítěte. Mně byla také nabídnuta sterilizace, ale jsem o 11 let starší a sekce mě čeká třetí. V tuhle chvíli se již jedná o zdravotní důvod, protože další a další těhotenství jsou rizikem.
https://www.vzp.cz/tiskove-centrum/otazky-tydne...

sofiabulgaria
autor
16. dub 2017

No ja jdu také na třetí cs....

riakuk
17. dub 2017

@sofiabulgaria Tak to se divím, že s tím má někdo problém.

mikimous
2. pro 2019

Já si myslím,že je to o péči lékaře a o penězích..už nikomu pořádně nejde o zdraví..

sobist
2. pro 2019

Určitě je třeba domluvit se s lékařem v nemocnici, kde chceš rodit.

zelenaesmolda
2. pro 2019

@sobist
diskuze je stara 2.5 roku,uzivatelka uz ani neni aktivni

sobist
5. pro 2019

@zelenaesmolda A? Obnovená diskuse může pomoct někomu jinému, netřeba neustále zakládat další.

zelenaesmolda
5. pro 2019

@sobist
souhlasim.ja to psala spis proto,abys od ni marne necekala odpoved 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru