Nemoc těsně před porodem

marumarun
8. črc 2016

Ahoj holky, za 5 dni mam termin a chytla jsem nejaky bacil. Neustale smrkam a uz i kaslu. Rodila nektera z vas s virozou? S kaslem? Uz jsem si prala porod a ted naopak doufam, ze se mimco narodi, az se z toho dostanu. A nevite, muze casty kasel treba porod uspisit? Nejak rozproudit stahy delohy? 😉

marumarun
autor
8. črc 2016

A kdybyste měly nějakou zkušenost s nějakým lékem na kašel (Mucosolvan? ACC long?), který jste braly ve 3. trimestru, sem s ním, prosím 🙂 Díky moc.

naomi6
8. črc 2016

@marumarun Ahoj, já rodila podruhé totálně nachlazená. Bylo to v lednu, měla jsem šílenou rýmu. Zvládla jsem to jedině díky kapkám do nosu. Užívala jsem olynth, i když mi v lékarně říkali, že bych měla užívat pouze kapky s mořskou solí, ale to mi vůbec nezabíralo, takže jsem se ládovala olynthem a byla jsem za to vděčná, protože bych to bez kapek fakt nedala. Jinak na kašel bych zkusila sirup Stop kašel, to jsou jen bylinky a ublížit nemůžou. Nebo lipový čaj, ten je na kašel nejlepší. Držím moc moc palce. Zvládnete to!

ellar
8. črc 2016

Taky jsem rodila s kašlem. Strašně blbě se mi u porodu dýchalo. Pop porodu mě to úplně dorazilo a lilo mi z nosu. Brala jsem homeopatika a Pinosol. Ale nepomohlo to... Držím palce, ať je ti co nejdřív dobře 🙂

majkoz
8. črc 2016

@marumarun Tak já od cca 39. tt příšerný kašel, průdušky sýpající, noci probdělé, neb jsem nemohla dýchat, dvoje antibiotika, ani jedna nezabrala. Jak jsem se snažila nekašlat "přes břicho", tak jsem si blokla záda tak, že jsem se nemohla hnout...dvě děti, v té době bez auta, muž v zahraničí dlouhodobě, rodiče daleko.
Tak jsem doufala, že odrodim i ten moribundus a prd! Na šestinedělí mi řekli, že s tím mi nepomůžou a bylo. Jediné, co mi pomáhalo, bylo foukátko pro astmatiky, ale jen krátkodobě...
Jinak právě jsem se taky bála, že ty stahy při kašli můžou uspíšit porod, i stím strašným kašlem jsem nakonec přenášela 🙂 Mimi ode mě nic nechytlo

eldrag
8. črc 2016

Prvni porod jsem mela s chřipkou, na samotny porod se mi ryma uplne zastavila a vse se vratilo tak 10h po porodu a pěkne na plno horečky, ryma, kašel.... dostala jsem antibiotika kvuli vysokemu crp. na syna to vliv nejak nemelo jen prvnich 14 dni se o nas musel starat manzel.... zatim být tebou zkousim klasickou domaci lecbu... kdyz mi bylo blbe proste jsem si vzala obyc leky... pokud se neuzivaji dlouhodobe tak to nevadi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru