Nástřih - šití. Na jak dlouho?

hannasweet
8. říj 2018

Ahoj holky, mám dotaz na ty z vás, které jsou již nějakou chvíli po porodu a měly nástřih či větší poranění. Jsem týden po porodu a dnes ráno jsem si všimla, že mi chybí jeden steh na konci nástřihu. Je to docela citlivé, je vidět dírka po vpichu i samotná rána.

Kdy vám vypadaly první stehy? Nitku jsem tedy nikde nenašla, ale tak malá věc zmizí coby dup. Ve středu jdu na gyndu pro prášky na zastaveni laktace, tak se asi rovnou nechám zkontrolovat 🤗

A rovnou druhá otázka, kdy jste ránu přestaly pociťovat? Mě stále dost intenzivně bolí. Byla mi doporučena desinfekce betadine tak jdu koupit a zkusím potirat.

vevero13
8. říj 2018

dloho to bolelo. vecer jsem nemohla stat. hruza. asi tri tydny, pak se to zacalo rychle lepsit.

vevero13
8. říj 2018

mohu se zaptat proc se zastavuje laktace? samozrejme mi nemusite odpovidat, jen me to zaujalo. jo a nicim jsem nepotirala. jen hodne myla a vetrala. a uz mam za sebou i druhy porod bez nastrihu

hannasweet
autor
8. říj 2018

@vevero13 protože mi nejde mléko z prsu ven. Nepomohla ani LP, jsme na Nutrilonu a je moc spokojený 🙂

misicka1988
8. říj 2018

@hannasweet Docela brzo, už 4-5 den po porodu.

betelgeuzz
8. říj 2018

Po týdnu je celkem normální, že stehy začnou vypadávat. Mně naopak padat nechtěly, byla jsem v porodnici týden, a před odchodem mi pár stehů vytáhli, že už nejsou potřeba a zbytek mi vytáhla PA po 15 dnech od porodu.

hanka_12345
8. říj 2018

ja teda presne nevim, ale myslim si ze za tyden uz jsem o nicem moc nevedela..jinak s tim sitim... znama rikala ze ji ty stehy nektery nitky vypadaly a ze se bala ze se bude sit na novo ale vse bylo ok, asi to je bezny ze to vypadava ale ja teda nevim ze by mi vypadaly-ale jak pises to nemusis ani zpozorovat

veronikaveronikaveronika
8. říj 2018

Já se vždycky divím jak každý vi, kdy mu vypadl první steh😂 já se podívala na to peklo asi po měsíci 😁 možná dýl. Řekla bych podle mytí, že stehy padali rychle a bolelo to dlouho. Ale pomáhá studená sprcha pořád a pořád dokola.

vevero13
8. říj 2018

@hannasweet Děkuji. Nikdy asi nepřestanu žasnout, jak je kojení složitá věc. Také jsem měla problémy, ale opačné. Raději nebudu rozvádět 🙂. Tak ať stehy brzy přebolí. Já to měla stejné jako
@veronikaveronikaveronika . Sprcha uleví.

uzivatelkapetra
8. říj 2018

Že chybí a stehy jsem zaregistrovala 15. den a nebolelo mě to už v porodnici, jen při sezení samozřejmě nějakou dobu, cca 2 týdny

misicka1988
8. říj 2018

@veronikaveronikaveronika Já to zaznamenala vždy při sprchování 😉

evee24
8. říj 2018

@hannasweet kup si hemagel. Me takhle vypadali stehy a bylo to s dírkou a rozklebeny. Hemagel to hned stáhl. Jizva už není po něm vidět. Jinak bolelo to dlouho a pocasi me boli ještě ted po 2,5 letech 😕

urtica
8. říj 2018

@hannasweet S tou bolestí rány je to strašně individuální - známá mi říkala, že už po šestinedělí o ní nevěděla, já ji hodně cítila cca rok - sex byl možný jen s obří dávkou kojeneckého olejíčku (doporučila mi gyndařka). Přitom jizva nebyla nijak velká - měla jsme cca 4 stehy.

misa357
8. říj 2018

@veronikaveronikaveronika Já se ještě nekoukala. Malýmu je rok a půl 😂. Neměla jsem vůbec odvahu.

veronikaveronikaveronika
8. říj 2018

@misa357 hihi tak to je vůbec dobrý 😂😂

vevero13
8. říj 2018

@misa357 Já to chápu, kdyby to nebolela tak, že jsem se bála, že je tam snad zánět, tak bych se nekoukla. Obrečela jsem to.

hannasweet
autor
9. říj 2018

@vevero13 já se podívala po týdnu taky s tím, zda tam nemám zánět 🙈 jinak jsem byla rozhodnuta nevidět

jrak
9. říj 2018

Bolelo to dlouho, sezení bylo utrpení.. podle doktorů v porodnici se to hojilo dobře s tím, ze kdyz se říznu do prstu taky nemůžu ocekavat, ze to bude druhý den bezbolestné.
Dezinfekce je podle me zbytečná, at to víc nedrazdis. Mne nejvíce pomohlo chodit na malou do sprchy i doma a sušit fénem (rada odsud, skoda, ze jsem si ji přečetla az po příchodu z porodnice).

priefi
9. říj 2018

@hannasweet stehy jsou rozpustitelne, postuone budou odpadat, nekdy si toho vsimnes, nekdy naopak ne. Co se tyce bolestivosti, je to individualni, nekoho to boli chvilku, nekoho par mesicu. Ja to mela hodne bolave 2 mesice a ten 3.mesic uz se to dalo, ale pul rok jsem ji urco citila.

priefi
9. říj 2018

@hannasweet jinak co se tyce laktace, nedivim se, ze Ti nejde mlicko, laktace u prvorodicky nastupuje az 4.den, do te doby je treba vytvorit poptavku, kdyz ji nevytvoris, neni ani mlicko. Ale tak je to Tva vec 😉

hannasweet
autor
9. říj 2018

@priefi já mléko mám, prsa se mi nalila, ale nejde ven. Řešila jsem to jak s gyn tak s laktacni poradkyni. Malý je spokojený to je pro mě to hlavní

priefi
9. říj 2018

@hannasweet pokud je prilis hrudkovate je treba jist probiotika, hodne pit nejlepe cistou vodu a vyhybat se tucnemu, kdyby sis to nahodou rozmyslela a chtel to jeste zkusit 😊 Jinak asi nemusis tbl.kdyz odstavis mimi, prestane i tvorba mleka, leda ze bys to chtela rychle, ale um.hormony jsou vzdy um.hormony 😉 Kdyz tak mata, kortyhel, salvej zastavuji rovnej laktaci, kdybys to chtela prirozenou cestou a moje teta laktaci zastavila kdyz si namacela prsa v teple vode se soli, ale pry je lepsi pri tom nekoho mit, ze ji zabylo hodne slabo pri tom a bylo ji na omdleni, ale dalsi den byla bez mleka (prestala ze dne na den).

hannasweet
autor
9. říj 2018

@priefi já piju šalvěj, stahuju, chladím a už je to hodně lepší, ale raději na tu gyndu stejně zajdu, chci ať se mi podívají zároveň na ty stehy. Každopádně moc děkuji za rady 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru