Ahoj maminky,porodila jste některá v termínu porodu - 38-42 tt a mela jste menší hlavičku miminka? Vychazi nam v termínů obvod 32 cm, chtela jsem se zeptat jestli pak hlavička rostla a jaký byl vývoj miminka. Dekuji
@karolinkacernaa Moje deti měly v t.p. cca 41tt+ oba hlavu asi 31cm. Mají malou hlavu po mě a ne velkou po manželovi. Aspoň se líp rodily😅
@gruyerre mně právě řekla doktorka, že je to -4 týdny a může to znamenat poškození :(
@karolinkacernaa paní Dr je na hlavu.... Tady to jsem našla na netu
@karolinkacernaa nestresuj se, průměrná hlavička ma obvod 33-34 cm... Moje dítě melo skoro 37,tak některé dítě zase musí mít třeba 31,aby se to zprůměrovalo 😀. Vždyť je to pár centimetrů, nemůžou být všechny děti jak přes kopírák. Bude to v pořádku 🙂
Ja myslim,ze to je prumer,takze v poradku. Syn v terminu mel skoro 38 cm, doted ma vetsi hlavu a musim natahovat vystrihy u tricek,bo se nikam nedostane 😀
Syn se narodil ve 40tt a obvod hlavicky mel 33cm. Na 32cm nevidim nic spatneho.
My meli 36 a 35 cm, ale jsme velci a cela rodina velkou hlavu. Navic jestli je uz miminko hlavou dole, tak se to spatne meri a vychazi mene, nez skutecnost. Doktorka me taky stresovala a nakonec 36 cm.
Dcera 38+4, 3 kg, 48 cm, hlava 32. Dnes ve dvou letech je vetsi nez vrstevnici, prospiva, je hodne sikovna, odpovida spia diteti 2,5 roku a vic.
Bud v pohode, tohle fakt neni spatne. Neboj.
Prijde mi, ze te doktorka zbytecne stresuje 🙄
Dcera pri mereni na utz mela taky hlavicku mensi o cca 3-4tt, ale nikdo nas nestrasil, ze muze mit vadu. Pri porodu pak mela OH 33cm, 50cm delku, 2,68kg, zdravy, drobnejsi novorozenec 🤷♀️
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@karolinkacernaa nechápu tvou otázku, obvod hlavičky v termínu 32 cm je prece úplně normální