Kdy je nejlepší rodit?

arny100
9. pro 2016

Vy které máte těhotenství za sebou. Kdy je lepší rodit? V zimních měsících nebo v létě ? Vím, že je to prkotina,ale když planujeme přemyslím, zda lepší mít mimčo na jaro nebo na podzim 🙂 Zkusennosti ?

zutinka
9. pro 2016

Ahoj,ono kazde obdobi ma sve pro a proti.Myslim,ze je to jedno.Hlavni aby bylo mimco zdrave.Mam 2 holky-zimnatka

veruska007
9. pro 2016

Za mne na jaře 🙂

karlajasmine
9. pro 2016

@arny100 stejně si to nenaplanujete 🙂 každé období má pro a proti.. Ja mám zimní mimco, což je horší na nemoci, oblékání novorozence do x vrstev a podobně, ale zase v lete mel syn lezouci období, což bylo fajn, a teď v zimě už chodí.. Mam kamarádky, které mají teď přes zimu lezouci děti a moc neví co s nima.. Chodí porad po kavárnách.. Ale zase v lete měli miminka v kočárku jen v bodycku a lehké dece, kojily v pohodě venku.. Myslím, že všechno má různá pro a proti ale hlavní je zdravé dítě 🙂

terka_85
9. pro 2016

Mám děti narozené v lednu a druhé v červnu. A lepší bylo pro mě rodit v zimě 🙂

arny100
autor
9. pro 2016

Nedokážu si to velké břiško nosit v červenci představa v tech horkách a bojím se otoků...

dora13
9. pro 2016

Vsechno ma sva pro a proti, ale kdybych si mohla vybrat, volila bych duben -- zpravidla uz byva hezky, ale ne horko, je idealni pocasi na prochazky s malym miminkem a na leto uz clovek ma trosku odrostlejsi schopne miminko, takze v ramci moznosti uz se da podnikat spousta veci.
Ja mam obe deti letni (cerven a cervenec), fajn na tom je, ze muzeme narozeniny slavit venku, taky jsem nemusela deti navlikat, mohla kojit venku, ale kombinace vedro plus sestinedeli plus novorozenec byla teda vrazedna -- ale kdyz o tom premyslim, tak sestinedeli je asi vrazedne vzdycky, to si clovek nevybere😃

eva118
9. pro 2016

Mám obě děti květnové a byla jsem spokojená. Užila jsem si procházky s kočárkem, kojila jsem , když bylo potřeba. V zimě začaly děti plazit, lézt, to jsme byli doma, venku by stejně nemohly a odpoledne při projížďce v kočárku spaly. Na jaře začaly chodit a zase se mohly vyřádit venku. Otěhotněla jsem ke konci září a porodila v květnu, vyhla se mi tak v těhotenství ta šílená vedra, to jsem byla taky ráda.

arny100
autor
9. pro 2016

@eva118 Taky to tak vidím zacmene se snazit v lete a rodit pak po Novém roce to bude SUPER. Právě ted na jaře se máte stěhovat do nového domečku tak to bude tak navazovat 🙂
Akorát tu zimní bundu na velké briško 🙂

eva118
9. pro 2016

@arny100 já ani jinou bundu nekupovala. V zimní jsem jenom vyndala pásek a když bylo tepleji na jaře, chodila jsem v manželově flaušovce. Přes zimu bylo bříško ještě malé.

veri0007
9. pro 2016

@arny100 mám těsně před porodem. Nedopnu zimní bundu a novou kupovat fakt nebudu - nevýhoda, nikam nemůžu moc trajdat. Jinak zatím cítím výhody, neotekají mi tak nohy, nní mi takové horko, nemám ani tudíž tolik křečí. Zdravotně se cítím lépe než před porodem první dcery, kdy v 8.a 9. měsíci byl celkem půařák...

jajulin
9. pro 2016

Mám děti narozené v srpnu, červnu a rijnu a toužím po jednom jarním miminku (březen, duben). Z hlediska porodu bylo pro mě léto parádní, nemusí se řešit těhotenské zimní oblečení. Hrozně mi otekaly nohy, i do říjnového porodu jsem to odhodila v sandálech. Byt to v zimě, netuším, co bych si obula. Hrozně ráda vzpomínám na červnový porod - ty první týdny se k miminku v noci často vstává kvůli kojení a v červnu a červenci bylo za okny skoro pořád světlo, hrozne ráda jsem při kojení pozorovala, jak se venku rozedniva. Na druhou stranu múzou být letní měsíce pro novorozence náročné kvůli vedru, více hrozí přehřívání a dehydratace. U srpnového dítěte se zas vic řeší otázka školní zralosti. Buď je ve třídě nejstarsi nebo nejmladší. A podzimní a zimní miminko zas může být víc nachlazení. U jarního miminka může být problém dostatecne velký kocarek, aby se do něj vydalo i v zimě ve fusaku, protože vozit ještě relativne male dite v zime ve sporťáku neni nic moc. Čím víc mám děti, tím vic zjišťují, že je vlastně jedno, kdy se narodí, všechno má své výhody i nevýhody.

popelka1984
9. pro 2016

@eva118 jako bych to psala ja, taky mám kvetňátko
@arny100 zimní bundu jsem kupovala novou, do stare by se mi břicháček nevešel a stejne jsem potrebovala novou, ted je mi trošku větší ale nosim ji dal

tulikiss
9. pro 2016

mam jedno dite v zari a jedno v lednu... to lednove byl des v tom ze nevolnosti byly pres leto a jak prisla zima a kluzko tak uz radsi clovek nechodil ven protoze sotva lezl.. navic clovek musi koupit zimni hadry... s malou to bylo fajn ze nevolnosti byly najare, ale zase ten nejvetsi buben ma clovek v lete a to je vazne peklo. za me bylo lepsi to lednovy tehu.

apacheee
AMBASADORKA
9. pro 2016

Rodila jsem v srpnu a uplne mi to vyhovovalo.Prijde mi to jedno a asi bych takhle vubec neplanovala,moc sanci,ze ti to vyjde,bych tomu stejne nedavala 🙂

adji
9. pro 2016

Taky jsme plánovali i roční období. V zimě jsem se koulet nechtěla, v létě ve vedrech jsem si to břicho a porod nedokázala představit. Brali jsme v úvahu i nástup na základku, takže ani podzim jsme nechtěli 😀 takže čekáme druhé dubnatko a za me ideální měsíc 🙂 každopádně nejdůležitější jsou zdravé deti, at se narodí kdykoli 🙂

g_m
9. pro 2016

Rodila jsem v listopadu a byla jsem strašně ráda, že nejsem těhotná během zimy kvůli všemožným nemocem a taky oblečení, které bych musela nakoupit. V létě jsem to odchodila v sukýnkách a tílku a podzim jsem zvládla ve staré bundě a koupila jsem akorát jedny kalhoty. Nevýhodou je, že musím miminko teď hodně oblékat do kočárku...

takyjedna
9. pro 2016

Chces-li panaboha pobavit, sdel mu sve plany 😀 Taky jsem si kdysi malovala, jak bych chtela letni miminko, tak se zacneme snazit na podzim... Heh, otehotnela jsem po trech letech snazeni v lete a cekam ditko na brezen 🙂 Ale samozrejme ti preju, aby ti to vyslo, jak si prejes ;) Mam ted sedmimesicni pupek a nemam absolutne co na sebe, svoji zimni bundu nezapnu a bojim se nekam moc chodit, kdyz je namrzlo. Kazde obdobi ma neco. To si nevyberes.

dora13
9. pro 2016

@takyjedna asi tak, ja planovala dve zimni miminka, a tak mam dve letni😃 Prvni nejakou dobu trval, takze plan nevysel a u druheho jsem si dala rezervu, protoze jsem pocitala, ze to bude zase trvat, tak to klaplo skoro hned😃 planovani je super vec, ale v tomto pripade to moc nejde...

littleluu9
9. pro 2016

Já rodila teď v říjnu a jediný co je blbý, že nám trvá hodinu než se někam vypravíme. Než to křehký mimčo navleču do všech vrstev tak jsem zpocená až na zadku 😅 Ale zas v létě ty vedra pro mimčo jsou asi taky nic moc. Ono je to asi nastejno 🙂

littleluu9
9. pro 2016

@g_m Jo, to je fakt - to se mi taky líbilo. Nemusela jsem shánět těhotenský bundy a kabáty. Odchodila jsem to všechno ve svých volných šatech a v sukních 🙂

drzticka81
9. pro 2016

ja mam vsechny deti na jaro -za me nejlepsi- muzes jit hned ven, nemusis tolik oblekat jako v zime 🙂)) a venku ti to tak nejak lip utece-hlavne, kdyz mas druhe mimino-prvorozene muze litat po venku s kamarady a neprudi se doma 🙂))

babanci
9. pro 2016

Všechny tři mám na jaře, těhotním na dovolené. 🙂A je to fajn, přes zimu jsem nosila bundu a byla zakuklená a na jaře jsme mohli hned korzovat a v létě už to bylo úplně príma a byli jsem venku celé dny.

terka_85
9. pro 2016

Já to beru hlavně podle sebe 🙂 Je pravda, že druhý syn, který je v červnu, přes léto hlavně ležel a spal. Já ale byla celé léto zalezlá doma, protože jsem s kily navíc nechtěla nikam chodit 🙂
Po prvním synkovi, který je v lednu, jsem do léta vše shodila 🙂 Navíc nabraná kila jsem schovávala v zimě pod bundou 🙂 Takže za mě určitě v zimě 🙂

astyna
9. pro 2016

Já mám teda syna listopadového a byla to hrůza pro prvorodičku toho malého bezbranného tvora rychle obléči a přenést z vyhřáté ordinace do studéného kočáru. Blbé to taky bylo s kojením venku, to jsem pořád musela běhat někam se schovávat, protože v té zimě bych asi umrzla polonahá 😀

nyní čekám v srpnu, takže ubydou problémy se zapínáním a zavazováním kozaček, s vrstvením oblečení a kojením v zimě 🙂

terinda
9. pro 2016

Tož pokud si to můžete až takhle naplánovat, tak nejlepší je duben - květen. Jinak je vedro či zima 😉

karlajasmine
9. pro 2016

@astyna Jee ty mas stejne stare dite jako ja a ja bych taky nejradeji cekala druhe pristi rok v srpnu :D ale jeste si musim par dni pockat, jestli dorazi MS :D doufam ze ne.

astyna
9. pro 2016

@karlajasmine

já jsem se upřímně úplně zděsila - protože doma máme štíra, že, a přibude lev??? 😀 spíš bych brala v září pannu, jako je manžel, ale bohužel, nebo bohudík, uvidíme..

leki
9. pro 2016

Necetla jsem rady ostatnich. Za me urco konec zimy/jaro. S uplne malinkym asi moc vychazkovat nebudes, ale jak mu bude mesic a vic, uz se bude delat hezky. V lete uz bude vetsi a hic zvladne. Malej se narodil v unoru a bylo to idealni, mozna bych brala vic brezen 😉 nejhorsi je podle me cervenec/srpen, obzvlast pokud jsi v panelaku bez klimatizace.

wejinka01
9. pro 2016

Ahoj holky, tak ja nakonec plánovala na květen a zatim to vypadá na konec června 😂 Uvidime, jak budu kynout, mam v planu cvičeni a jógu 👍

dokument
9. pro 2016

@arny100 na jare. Duben, kveten. Vsechno rozkveta, je vic slunce, to musi byt jak balzam. Pro vozeni kocarku idealni. Taky to dite tak nenavlikas (teda zjara asi jeste jo, ale neni to tak hrozne jak v zime), v lete hodis do kocaru a jdes, vsude je krasne... Rodila jsem v listopadu. Tehdy byl krasny podzim, ale jak jsem porodila bylo sychravo a hnusne az do jara 😀 Ted vsichni chrchlali, vsude virozy, decko mi nakazili.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru