Jednovaječná dvojčata. Máte zkušenost s přirozeným porodem?

agataa6
25. črc 2022

Ahojky, jsem 31+1tt.. vím, že mi těhotenství musí skončit do 36+6tt.. ale oba kluci jsou už hlavičkou dole a já se začínám bát, že budu muset rodit přirozeně. Všude na internetu je doporučeno, že jednovajky se rodí plánovaným císařem bez ohledu na polohy plodů. Mně ale doktorka na Obilnem trhu v Brně řekla, že můžu rodit přirozeně.. mam strach, aby to druhé dítě zvládlo.. máte zkušenosti s přirozeným porodem u jednovajek? Děkuji.

lentilkah
25. črc 2022

Ja mela zazite, ze jednovajecna se rodi vzdy cisarem 🤔
Viz treba: Těhotenství jednovaječných dvojčat (pouze jedna placenta), která mají dva vaky plodových obalů (bichoriální a biamniální), se vždy ukončují dříve a císařským řezem, okolo 36. týdne. Těhotenství jednovaječných dvojčat, která jsou uložena pouze v jednom vaku plodových obalů (monochoriální a monoamniální), se musí ukončit vždy císařským řezem ještě o zhruba týden až dva dříve.

hezz17
25. črc 2022

@agataa6 a nezazdila ze jsou jednovajecna?

agataa6
autor
25. črc 2022

@lentilkah právě to jsem si taky našla.. I všechna rizika přirozeného porodu.. takže to nechápu..

agataa6
autor
25. črc 2022

@hezz17 nene, říkala jsem ji i o tom riziku skrz rozšířené cévy a možnost vykrvaceni toho druhého.. a říkala, že se to dá v dnešní době podchytit.. což teda pochybuji.. myslíš, že si můžu sama říct, jak chci rodit?

lobella
25. črc 2022

@agataa6 zkusenost primo nemam,ale moje babicka mela jednovajecna a rodila prirozene,je to tedy samozrejme cca 45 let zpet

lentilkah
25. črc 2022

Myslim, ze se bude dat domluvit. Je to proste vetsi riziko a pochybuju, ze si to nekdo vezme na triko.

guliii
25. črc 2022

Myslím, že si v tomhle případě můžeš říct jak bys chtěla rodit. Zkus si promluvit s jiným doktorem pokud se ti odpověď doktorky nezdá.

agataa6
autor
25. črc 2022

@guliii zkusím to s ní probrat na další kontrole.. ale určitě si budu stát za svým

agataa6
autor
25. črc 2022

@lentilkah ja si to také myslím.. nejlepší by bylo, kdyby se kluci otočili a vlastně to vyřešili za mě

europa00
25. črc 2022

@agataa6 ano můžeš nebudou té nutit rodit přirozené takže se vůbec neboj… určitě pujdes císařem, jiný doktor by na tom měl i jiný názor. Nestresuj se k tomu té nikdo nemůže donutit rodit přirozené jednovsjedna dvojčata

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru