Jaký byl druhý porod?

pavlinakm
15. bře 2018

Ahoj všem, vim ze je to dost individuální.. ale i tak by me to zajímalo. Hlavne ty které mely porod vaginální, přirozený. Je druhy porod o tolik rychlejší? Bolestivost stejna nebo menší? A jaké bylo zavinovani dělohy? U dcery jsem o tom skoro nevěděla, ale byla se mnou na pokoji druhomaminka a tu to hodně bolelo. A kdy jste vyrazili do porodnice? Nekde jsem četla ze vicerodicky uz při 15ti a méně minutovych konstrukcích... Díky za odpovědi

kata267
15. bře 2018

@pavlinakm bolesti ve finale srovnatelne s prvim porodem ale porod byl vyrazne kratsi a ty velke bolesti jen ke konci (prvni cca 12hodin, druhy cca 4 hodky), do porodnice jsem jela s 3min kontrakcema az po prasknuti vody, samotny porod na 3 zatlaceni bylo hotovo bez nastrihu a uplne v pohode, druhy den jsem byla uplne ok I jsem si v pohode sedla oproti prvnimu porodu 😀...strasny bylo zavinovani delohy, ten den po porodu to bylo katastrofalni srovnatelne s porodnima bolestma, I jsem prosila o prasky proti bolesti fakt desny u prvniho to tak hrozny nebylo...ale ja rodila podruhe po 18 mesicich od prvniho porodu tak mi vsichni doktori rikali ze to pujde jak po masle takhle brzo 😉

market1512
15. bře 2018

@pavlinakm Ahoj, ja ho mela skutecne rychly. Nastesti mi v noci praskla voda, pak jsem 6 hodin lezela v porodnici a lustila krizovky, nic se nedelo. A potom z niceho nic zacalo bolet v krizi, tlak na konecnik, rekli ze mam zavolat manzelovi (12:47), ze do vecera porodim a sla jsem na pripravu k porodnim salum do sprchy... PA byla skvela, dost jsme se spolu nasmaly, hlavne kdyz me ve 13:09 prosila, abych si pohnula a z te sprchy rychle vylezla a dosla si na porodni sal, nebo to nestihnu.. ja ji neverila, nicmene dosla jsem tam, 3x zatlacila a mala byla venku. Na sale tedy 8minut a celkem porod pul hodiny. Jenze ja mam deti po 16mesicich. Po pul hodine me odvezli ze salu a po porodnici se sirilo, ze jsem odesla po svych a ze odchazim na revers domu, coz mi hned mezi dverima rekla sestricka 🙂

kuliseks
15. bře 2018

Ve ctyri rano jsem se vzbudila a mela pocit, ze musim na zachod(bolest bricha), ale nic extra za bolest to nebylo. Mela jsem tak nejak trochu prujem do dopoledne a krece semtam, ale az v poledne to zacalo byt pravidelne a napadlo me, ze zacinam rodit. Radsi jsme jeli do porodnice a zhruba od dvou do tri to byly velke bolesti, pak mi dali epidural, takze dalsi hodinku jsem nic necitila 🙂 a pak se maly narodil v pul pate. Takze za me to slo o dost lip a bezbolestneji

kuliseks
15. bře 2018

Vodu mi pichali az v porodnici, zavinovani bylo v pohode. Do porodnice jsme jeli pri 5 minutovych kontrakcich

kata267
15. bře 2018

@pavlinakm ty delky porodu uvadim komplet od prvniho boleni bricha...u druheho ty opravdu velke porodni.bolesti trvaly tak asi hodku nevim presne nemela sem moc pojem o case

kata267
15. bře 2018

Kazdy to.ma asi jinak, ale ten druhy porod jsem.brala vic s nadhledem a v pohode kdyz uz clovek vi co ho vicemene ceka, proto to.mozna bylo vsechno tak bezproblemu...potom mi prislo hrozne mile sledovat ty nervozni a nejiste prvorodicky na oddeleni sestinedeli 😀😀 (to nemyslim samozrejme nijak ve zlem)

pavlinakm
autor
15. bře 2018

@kata267
@market1512 holky ja budu rodit s rozdilem 19mesicu. Jaky to ma vliv na druhy porod? Jako ze je to rychlejsi?

kata267
15. bře 2018

@pavlinakm me rikali ze diky tomu ze je to tak rychle po sobe tak je to.vsechno jeste jakoby povolenejsi takze to.jde rychle a v pohode a meli pravdu 🙂 taky jsem mela co delat abych prebehla ze sprchy na kozu a mimco mi "nevypadlo" 😀😀😀....jen to zavinovani bylo.fakt humus

maminkaha
15. bře 2018

@pavlinakm
Ahoj,
- první porod - začal prasknutím vody, celková doba porodu 7 hod. (od první kontrakce 4,5 hod.)
- druhý porod - začal kontrakcemi po cca 2-3 min. (neměla jsem čas sledovat hodiny), porodila jsem za 1,5 hod. od první kontrakce (do porodnice jsme jeli co nejdříve po začátku kontrakcí - počkali jsme, než přijede babička hlídat straší dítě)

Zavinování dělohy bylo horší u 1. porodu, po 2. porodu jsem o zavinování ani nevěděla.

maminkaha
15. bře 2018

@pavlinakm
Jo a mezi porody uplynulo 29 měsíců.

monaluza
15. bře 2018

Prvni porod 4 hodiny, druhy s odstupem 21 mesicu trval 58 minut 🙂, z cehoz v porodnici bylo asi tak 20 (a to mi jeste PA na prijmu rika: "a tohle byla jako kontrakce? nejaky kratky, ne?"), byvali bychom jeli trosku driv, ale cekali jsme asi 20 minut na prarodice, aby pohlidali starsiho. Co se tyce bolesti, v podstate to ani nestihlo zacit poradne bolet 😀. Zavinovani delohy bylo fuj, ale taky se to dalo prezit.

market1512
15. bře 2018

@pavlinakm To je právě hrozně těžké odpovědět, je to vážně individuální. Známá po 2 letech a druhý porod 26 hodin (jenže vyvolávaný protože to doktoři tak chtěli, ale holčička ještě "nebyla připravená jít ven"). Já být tebou, raději se připravím na rychlý porod, s odjezdem do porodnice vážně neotálím. Jedna sousedka tady rodila po 3 letech a taky půl hodiny, druhá po 19 měsících a rodila doma v ložnici, záchranáři ji prosili, že ji odvezou do porodnice, ale věděla, že to nestihne. U mě nebýt té prasklé vody a že si mě už museli nechat tím pádem v porodnici, taky jsem rodila doma nebo v autě... A rovnou mi řekli, že kdybych měla 3, tak nemám šanci a rodím doma (ovšem už dost maminek mi říkalo, že 3 právě měly delší). Jsi na začátku, do porodu daleko, zatím bych se tím vůbec netrápila 🙂

jesica11
15. bře 2018

Ja rodila po 22 měsících a druhý porod jsem měla o 2 hodiny delší. Kontrakce byly u druhého porodu snesitelnejsi (do porodnice jsem jela s 5 minutovymi pravidelnymi kontrakcemi) ale samotné tlačeni pro me bylo horší (nenastrihli me jako u prvního porodu). Zavinovani dělohy vcelku bolelo , ale přežít se to da ☺.

almara2
15. bře 2018

Určitě je to individuální. Můj druhý porod byl naprosto šílený, ale jistě to bylo spojeno s hmotností syna, měl 5180g. První syn měl jen 4000g. Nerada na to vzpomínám. Třetí porod byl nejlepší, syn měl 5160g.

misicka1988
15. bře 2018

První porod před 18 ti lety - 9 hodin od prasknutí vody- bolelo to jako děs - ale to jsem ještě nevěděla že může být i hůře 😃 Zavinování dělohy mě vcelku bolelo dost.

Druhý porod před 13 ti lety - 32 hodin od prvních menších stahů - bolelo více jak první- opět jsem myslela že už nemůže být hůře ( byla jsem ale po nemoci , tak je ale možné že to vše ovlivnilo ) Zavinování dělohy bylo docela v pohodě.

Třetí porod před 17ti a půl měsíci - 7,5 hodin od prvních jemných kontrakcí - ale poslední 3 hodiny jsem myslela že tohle je to pravé peklo - nejhorší bolest co jsem kdy zažila. Takže poměrně krátká doba , ale zato intenzivní. Zavinování dělohy jsem tentokrát vůbec necítila , i když se mi zavinula dobře.

Takže první porod byl za mě nejsnesitelnější...
Další porod už nechystám 😃

iulia
15. bře 2018

Porody v rozestupu 3let. Určitě druhý byl rychlejší cca o polovinu času od kontrakci po 5minutách. Navíc u druhého porodu intuitivně cítíš, že to přichází, což je příjemné, můžeš se psychicky připravit. Do porodnice jsme jeli při kontrakcích po 5minutách a bylo to akorát. A zavinování dělohy bolí v prvních dnech, je to jako při silné menstruaci. Teď 10měsíců po porodu už si tu bolest vybavím jen letmo.

jaja01k
16. bře 2018

Prvni porod trval 14 hodin, druhy porod (po 13 mesicich) 6 hodin. U druheho mi zacaly kontrakce rovnou po 5 minutach, takze jsem se hned sbalila a jeli jsme do porodnice. Bolesti asi stejne, ale u prvniho mi bylo celkove zle a zvracela jsem, u druheho jsem byla docela v pohode. Druha doba porodni byla o dost kratsi a hlavne snazsi (coz teda mohlo byt i tim, ze sel mrnous zadeckem napred). Po prvnim porodu jsem se dost dlouho davala dohromady fyzicky i psychicky, po druhem porodu jsem na tom byla mnohem lip.

mia255
16. bře 2018

@pavlinakm já první porod vyvolávány 9 dní po termínu... Bolesti veliké, měla jsem epidurál, oxitocin, něco na zpomalování kontrakci, pichnutou vodu.. prostě do mě naprali vše co měli :( říkala jsem si že druhý takový nechci a domlouvaly druhému dítěti už do břicha ať je to tentokrát přirozeně... A dva dny po termínu se malá narodila. Porod krásný, rychlý, bez jakýchkoli medikamentů... Od přijmu v porodnici byla do dvou hodin venku🙂 kontrakce jsem měla dohromady asi 3 hodiny a nebyly nijak extra bolestivé a na třetí tlačení byla venku.
Ale je to hodně individualni

mia255
16. bře 2018

Jo a kontrakce mi hned naskočila po třech minutách pravidelně a do porodnice jsem jela zhruba po hodině a třechhorkych sprchách🙂 přijela jsem otevřená na 5 cm

baris
16. bře 2018

@pavlinakm druhý porod byl rychlejší. Blbé je, že už víš do čeho jdeš, takže víš, že to bude bolet 🙂

První kontrakce mi začaly okolo 4 ráno, tak jsem si šla dát sprchu, v klidu jsem posbírala prádlo ze sušáku. Nikam jsem nechtěla ještě jet, ale manžel už panikařil, tak jsme zavolali k 17-ti měsíční dceři babičku a v 6 hod jeli do porodnice. Natočili mi monitor, pak se na mě podíval doktor a jen řekl - maminko, vy rodíte, do porodnice se jezdí dříve 🙂 Karolínka se narodila v 7:15 😀

Nenastřihli mě (ale asi měli), protože mě Kája potrhala. Ale tím, že jsem ani u první nestihla epidural, tak pro mě nejhorší zážitek z celého porodu je vždycky šití.

podestatka
16. bře 2018

Druhý porod delší a bolestivejsi.Oba porody spontánní po odtoku plodove vody 🙂

bonulinka
16. bře 2018

Druhý porod - kontrakce začaly ve 22 h po 10 min. Zhruba ve 23:15 h jsme byli v porodnici, otevřená na 4 cm. Kolem půlnoci se kontrakce zkrátily na 5 min., za chvíli asi i na méně, v 0:20 h se dcera narodila. Volala jsem na PA ze sprchy, že už musím tlačit. Byl rychlejší a kontrakce intenzivnější.

marketa11112
16. bře 2018

U me o dost rychlejsi, ovsem bolest intenzivnejsi, pro me prvni prirozeny porod bez leku, u prvniho syna jaem byla nadopovana, na pristrojich, bez sprchy a pod..rodila jsem brzy..ted to bylo vse jednodussi a ,, normalni,,..jen mi pichalu vodu, drzela mrska , konec byl fofr, manzel prijel jen tak tak...minco hned na me....nadhera..
Zavinovani delohy mazec, hodne jsem krvacela, prsa jako sutr , odstrikavala jsem hodne mleka , mela jsem dva dny horecku, davalu mi injekce..deloha se mi zavinovala moc rychle a mela jsem silene ataky kreci..byla jsem stastna za nadstandartni pokoj a..sprchu a zachod sama pro sebe

jipe
16. bře 2018

1. porod celkem 36 hodin, bolesti cca 16 - 17 hodin, 2. po 2,5 letech celkem 7 hodin, bolesti 3 hodiny. Oba porody začaly prasknutím vody a dál se nic nedělo, rozeběhlo se to až pak v porodnici. Zavinování dělohy bez větších bolestí u obou porodů

monenta
16. bře 2018

první porod 2013 - praskla voda před půlnocí, kolem 4-5hod odchod hlenové zátky, kolem 8-9hod začaly kontrakce, kolem 12hod začaly bolestivé kontrakce, malý se narodil před 17hod - první doba porodní super, druhá katastrofa - nucená poloha na zádech, oxytocin, KE, vex, velký nástřih, zavinování si nepamatuju, takže asi dobrý..syn měl 3050g
druhý porod 2018 - praskla voda před půlnocí, kolem 2 hod v porodnici, pořád pohodička, ve 4hod už to pohodička nebyla a syn se narodil v 5:31..poloha na boku, bez nástřihu a chemie, 3 stehy - ruptura 1.stupně...syn měl 4060g

za mě druhý porod super...rychlejší, sic bolestivější, ale pro mě porod za odměnu 🙂

wenduliks
16. bře 2018

Oba stejne dlouhe , 6,5h. Oba kontrakce rovnou po 3min. Oba stejne bolestivé. Zavinovani delohy u obou bez bolesti. Ani u jednoho se mi neodloucila placenta. U obou mi Dr.predpovidali,ze budu rodit rychle... 🙂 Obe deti byly velke.

kalutedi
16. bře 2018

Já měla oba stejně dlouhé, ale druhý byl horší. Syn měl 4180 a nemohla jsem ho vytlačit😒 Nespoléhejte se na nic.

ssandy
16. bře 2018

Jej, jak to tady ctu,zacinam chytat nerva. Prvni porod jsem prijela na pohodicku v 2:30 do porodnice, po monitoru rovnou na sal. v 7:40 jsem mela dceru v naruci. Ted jsme se prestehovali, do porodnice to mam 45min.To jsem zvedava, zda vubec dojedem,kdyby to melo byt rychlejsi.

veronikanel
16. bře 2018

U nás byl 🙂
1.dcera - 20.1.od 7h mi nebylo nejlépe.Ve 22.45h mi praskla voda.Bolesti asi v půl jedné ráno.Na svět přišla 4.35h
2 syn - 32tt.Od 3h nepravidelné stahy.Ale silné.V 6h krev na toal.pap.V 7.40h sál a 8.02 byl venku😄

babanci
16. bře 2018

U mě byl lepší než první. Teda určitě rychlejší. Jako při prvním mě otekla voda a za 6 hodin byla dcera na světě. Zavinování dělohy mě podruhé opravdu bolelo, u prvního jsem si toho ani nevšimla. Opravdu napínavý porod byl až ten třetí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru