Ahoj všem, vim ze je to dost individuální.. ale i tak by me to zajímalo. Hlavne ty které mely porod vaginální, přirozený. Je druhy porod o tolik rychlejší? Bolestivost stejna nebo menší? A jaké bylo zavinovani dělohy? U dcery jsem o tom skoro nevěděla, ale byla se mnou na pokoji druhomaminka a tu to hodně bolelo. A kdy jste vyrazili do porodnice? Nekde jsem četla ze vicerodicky uz při 15ti a méně minutovych konstrukcích... Díky za odpovědi
@pavlinakm Ahoj, ja ho mela skutecne rychly. Nastesti mi v noci praskla voda, pak jsem 6 hodin lezela v porodnici a lustila krizovky, nic se nedelo. A potom z niceho nic zacalo bolet v krizi, tlak na konecnik, rekli ze mam zavolat manzelovi (12:47), ze do vecera porodim a sla jsem na pripravu k porodnim salum do sprchy... PA byla skvela, dost jsme se spolu nasmaly, hlavne kdyz me ve 13:09 prosila, abych si pohnula a z te sprchy rychle vylezla a dosla si na porodni sal, nebo to nestihnu.. ja ji neverila, nicmene dosla jsem tam, 3x zatlacila a mala byla venku. Na sale tedy 8minut a celkem porod pul hodiny. Jenze ja mam deti po 16mesicich. Po pul hodine me odvezli ze salu a po porodnici se sirilo, ze jsem odesla po svych a ze odchazim na revers domu, coz mi hned mezi dverima rekla sestricka 🙂
Ve ctyri rano jsem se vzbudila a mela pocit, ze musim na zachod(bolest bricha), ale nic extra za bolest to nebylo. Mela jsem tak nejak trochu prujem do dopoledne a krece semtam, ale az v poledne to zacalo byt pravidelne a napadlo me, ze zacinam rodit. Radsi jsme jeli do porodnice a zhruba od dvou do tri to byly velke bolesti, pak mi dali epidural, takze dalsi hodinku jsem nic necitila 🙂 a pak se maly narodil v pul pate. Takze za me to slo o dost lip a bezbolestneji
Vodu mi pichali az v porodnici, zavinovani bylo v pohode. Do porodnice jsme jeli pri 5 minutovych kontrakcich
Kazdy to.ma asi jinak, ale ten druhy porod jsem.brala vic s nadhledem a v pohode kdyz uz clovek vi co ho vicemene ceka, proto to.mozna bylo vsechno tak bezproblemu...potom mi prislo hrozne mile sledovat ty nervozni a nejiste prvorodicky na oddeleni sestinedeli 😀😀 (to nemyslim samozrejme nijak ve zlem)
@kata267
@market1512 holky ja budu rodit s rozdilem 19mesicu. Jaky to ma vliv na druhy porod? Jako ze je to rychlejsi?
@pavlinakm
Ahoj,
- první porod - začal prasknutím vody, celková doba porodu 7 hod. (od první kontrakce 4,5 hod.)
- druhý porod - začal kontrakcemi po cca 2-3 min. (neměla jsem čas sledovat hodiny), porodila jsem za 1,5 hod. od první kontrakce (do porodnice jsme jeli co nejdříve po začátku kontrakcí - počkali jsme, než přijede babička hlídat straší dítě)
Zavinování dělohy bylo horší u 1. porodu, po 2. porodu jsem o zavinování ani nevěděla.
Prvni porod 4 hodiny, druhy s odstupem 21 mesicu trval 58 minut 🙂, z cehoz v porodnici bylo asi tak 20 (a to mi jeste PA na prijmu rika: "a tohle byla jako kontrakce? nejaky kratky, ne?"), byvali bychom jeli trosku driv, ale cekali jsme asi 20 minut na prarodice, aby pohlidali starsiho. Co se tyce bolesti, v podstate to ani nestihlo zacit poradne bolet 😀. Zavinovani delohy bylo fuj, ale taky se to dalo prezit.
@pavlinakm To je právě hrozně těžké odpovědět, je to vážně individuální. Známá po 2 letech a druhý porod 26 hodin (jenže vyvolávaný protože to doktoři tak chtěli, ale holčička ještě "nebyla připravená jít ven"). Já být tebou, raději se připravím na rychlý porod, s odjezdem do porodnice vážně neotálím. Jedna sousedka tady rodila po 3 letech a taky půl hodiny, druhá po 19 měsících a rodila doma v ložnici, záchranáři ji prosili, že ji odvezou do porodnice, ale věděla, že to nestihne. U mě nebýt té prasklé vody a že si mě už museli nechat tím pádem v porodnici, taky jsem rodila doma nebo v autě... A rovnou mi řekli, že kdybych měla 3, tak nemám šanci a rodím doma (ovšem už dost maminek mi říkalo, že 3 právě měly delší). Jsi na začátku, do porodu daleko, zatím bych se tím vůbec netrápila 🙂
Ja rodila po 22 měsících a druhý porod jsem měla o 2 hodiny delší. Kontrakce byly u druhého porodu snesitelnejsi (do porodnice jsem jela s 5 minutovymi pravidelnymi kontrakcemi) ale samotné tlačeni pro me bylo horší (nenastrihli me jako u prvního porodu). Zavinovani dělohy vcelku bolelo , ale přežít se to da ☺.
Určitě je to individuální. Můj druhý porod byl naprosto šílený, ale jistě to bylo spojeno s hmotností syna, měl 5180g. První syn měl jen 4000g. Nerada na to vzpomínám. Třetí porod byl nejlepší, syn měl 5160g.
První porod před 18 ti lety - 9 hodin od prasknutí vody- bolelo to jako děs - ale to jsem ještě nevěděla že může být i hůře 😃 Zavinování dělohy mě vcelku bolelo dost.
Druhý porod před 13 ti lety - 32 hodin od prvních menších stahů - bolelo více jak první- opět jsem myslela že už nemůže být hůře ( byla jsem ale po nemoci , tak je ale možné že to vše ovlivnilo ) Zavinování dělohy bylo docela v pohodě.
Třetí porod před 17ti a půl měsíci - 7,5 hodin od prvních jemných kontrakcí - ale poslední 3 hodiny jsem myslela že tohle je to pravé peklo - nejhorší bolest co jsem kdy zažila. Takže poměrně krátká doba , ale zato intenzivní. Zavinování dělohy jsem tentokrát vůbec necítila , i když se mi zavinula dobře.
Takže první porod byl za mě nejsnesitelnější...
Další porod už nechystám 😃
Porody v rozestupu 3let. Určitě druhý byl rychlejší cca o polovinu času od kontrakci po 5minutách. Navíc u druhého porodu intuitivně cítíš, že to přichází, což je příjemné, můžeš se psychicky připravit. Do porodnice jsme jeli při kontrakcích po 5minutách a bylo to akorát. A zavinování dělohy bolí v prvních dnech, je to jako při silné menstruaci. Teď 10měsíců po porodu už si tu bolest vybavím jen letmo.
Prvni porod trval 14 hodin, druhy porod (po 13 mesicich) 6 hodin. U druheho mi zacaly kontrakce rovnou po 5 minutach, takze jsem se hned sbalila a jeli jsme do porodnice. Bolesti asi stejne, ale u prvniho mi bylo celkove zle a zvracela jsem, u druheho jsem byla docela v pohode. Druha doba porodni byla o dost kratsi a hlavne snazsi (coz teda mohlo byt i tim, ze sel mrnous zadeckem napred). Po prvnim porodu jsem se dost dlouho davala dohromady fyzicky i psychicky, po druhem porodu jsem na tom byla mnohem lip.
@pavlinakm já první porod vyvolávány 9 dní po termínu... Bolesti veliké, měla jsem epidurál, oxitocin, něco na zpomalování kontrakci, pichnutou vodu.. prostě do mě naprali vše co měli :( říkala jsem si že druhý takový nechci a domlouvaly druhému dítěti už do břicha ať je to tentokrát přirozeně... A dva dny po termínu se malá narodila. Porod krásný, rychlý, bez jakýchkoli medikamentů... Od přijmu v porodnici byla do dvou hodin venku🙂 kontrakce jsem měla dohromady asi 3 hodiny a nebyly nijak extra bolestivé a na třetí tlačení byla venku.
Ale je to hodně individualni
Jo a kontrakce mi hned naskočila po třech minutách pravidelně a do porodnice jsem jela zhruba po hodině a třechhorkych sprchách🙂 přijela jsem otevřená na 5 cm
@pavlinakm druhý porod byl rychlejší. Blbé je, že už víš do čeho jdeš, takže víš, že to bude bolet 🙂
První kontrakce mi začaly okolo 4 ráno, tak jsem si šla dát sprchu, v klidu jsem posbírala prádlo ze sušáku. Nikam jsem nechtěla ještě jet, ale manžel už panikařil, tak jsme zavolali k 17-ti měsíční dceři babičku a v 6 hod jeli do porodnice. Natočili mi monitor, pak se na mě podíval doktor a jen řekl - maminko, vy rodíte, do porodnice se jezdí dříve 🙂 Karolínka se narodila v 7:15 😀
Nenastřihli mě (ale asi měli), protože mě Kája potrhala. Ale tím, že jsem ani u první nestihla epidural, tak pro mě nejhorší zážitek z celého porodu je vždycky šití.
Druhý porod delší a bolestivejsi.Oba porody spontánní po odtoku plodove vody 🙂
Druhý porod - kontrakce začaly ve 22 h po 10 min. Zhruba ve 23:15 h jsme byli v porodnici, otevřená na 4 cm. Kolem půlnoci se kontrakce zkrátily na 5 min., za chvíli asi i na méně, v 0:20 h se dcera narodila. Volala jsem na PA ze sprchy, že už musím tlačit. Byl rychlejší a kontrakce intenzivnější.
U me o dost rychlejsi, ovsem bolest intenzivnejsi, pro me prvni prirozeny porod bez leku, u prvniho syna jaem byla nadopovana, na pristrojich, bez sprchy a pod..rodila jsem brzy..ted to bylo vse jednodussi a ,, normalni,,..jen mi pichalu vodu, drzela mrska , konec byl fofr, manzel prijel jen tak tak...minco hned na me....nadhera..
Zavinovani delohy mazec, hodne jsem krvacela, prsa jako sutr , odstrikavala jsem hodne mleka , mela jsem dva dny horecku, davalu mi injekce..deloha se mi zavinovala moc rychle a mela jsem silene ataky kreci..byla jsem stastna za nadstandartni pokoj a..sprchu a zachod sama pro sebe
1. porod celkem 36 hodin, bolesti cca 16 - 17 hodin, 2. po 2,5 letech celkem 7 hodin, bolesti 3 hodiny. Oba porody začaly prasknutím vody a dál se nic nedělo, rozeběhlo se to až pak v porodnici. Zavinování dělohy bez větších bolestí u obou porodů
první porod 2013 - praskla voda před půlnocí, kolem 4-5hod odchod hlenové zátky, kolem 8-9hod začaly kontrakce, kolem 12hod začaly bolestivé kontrakce, malý se narodil před 17hod - první doba porodní super, druhá katastrofa - nucená poloha na zádech, oxytocin, KE, vex, velký nástřih, zavinování si nepamatuju, takže asi dobrý..syn měl 3050g
druhý porod 2018 - praskla voda před půlnocí, kolem 2 hod v porodnici, pořád pohodička, ve 4hod už to pohodička nebyla a syn se narodil v 5:31..poloha na boku, bez nástřihu a chemie, 3 stehy - ruptura 1.stupně...syn měl 4060g
za mě druhý porod super...rychlejší, sic bolestivější, ale pro mě porod za odměnu 🙂
Oba stejne dlouhe , 6,5h. Oba kontrakce rovnou po 3min. Oba stejne bolestivé. Zavinovani delohy u obou bez bolesti. Ani u jednoho se mi neodloucila placenta. U obou mi Dr.predpovidali,ze budu rodit rychle... 🙂 Obe deti byly velke.
Já měla oba stejně dlouhé, ale druhý byl horší. Syn měl 4180 a nemohla jsem ho vytlačit😒 Nespoléhejte se na nic.
Jej, jak to tady ctu,zacinam chytat nerva. Prvni porod jsem prijela na pohodicku v 2:30 do porodnice, po monitoru rovnou na sal. v 7:40 jsem mela dceru v naruci. Ted jsme se prestehovali, do porodnice to mam 45min.To jsem zvedava, zda vubec dojedem,kdyby to melo byt rychlejsi.
U nás byl 🙂
1.dcera - 20.1.od 7h mi nebylo nejlépe.Ve 22.45h mi praskla voda.Bolesti asi v půl jedné ráno.Na svět přišla 4.35h
2 syn - 32tt.Od 3h nepravidelné stahy.Ale silné.V 6h krev na toal.pap.V 7.40h sál a 8.02 byl venku😄
U mě byl lepší než první. Teda určitě rychlejší. Jako při prvním mě otekla voda a za 6 hodin byla dcera na světě. Zavinování dělohy mě podruhé opravdu bolelo, u prvního jsem si toho ani nevšimla. Opravdu napínavý porod byl až ten třetí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@pavlinakm bolesti ve finale srovnatelne s prvim porodem ale porod byl vyrazne kratsi a ty velke bolesti jen ke konci (prvni cca 12hodin, druhy cca 4 hodky), do porodnice jsem jela s 3min kontrakcema az po prasknuti vody, samotny porod na 3 zatlaceni bylo hotovo bez nastrihu a uplne v pohode, druhy den jsem byla uplne ok I jsem si v pohode sedla oproti prvnimu porodu 😀...strasny bylo zavinovani delohy, ten den po porodu to bylo katastrofalni srovnatelne s porodnima bolestma, I jsem prosila o prasky proti bolesti fakt desny u prvniho to tak hrozny nebylo...ale ja rodila podruhe po 18 mesicich od prvniho porodu tak mi vsichni doktori rikali ze to pujde jak po masle takhle brzo 😉