Jaké plenky pro miminko?

terka2018
2. únor 2018

Zdravím maminky,

chtěla jsem se zeptat, jaký typ plenek doporučujete pro miminka a které naopak ne? 🙂 A dále např. u plenek Pempers, jestli kupovat nejdříve 1 (nejmenší), a pak až 2, nebo začít od 2 (3-6kg).

Děkuji

ladyhacek
2. únor 2018

Syn se narodil a měl 2,74kg takže do porodnice bych vzala 1 mě nakonec mamka přivezla DM xs že menší nenašla 🙂. Koukni na Bella happy slyšela jsem, že mají vykrojení na pupíček. Pamperskama si už nepamatuji. Vzala bych balík 1 a pak 2. Ale co vím hodně lidí 2 přeskočilo rovnou na 3 🙂.

ddanik1
2. únor 2018

Určitě doporučuji koupit i jedničky, malý měl 3,2 kg a spotřebovali jsme jedno velké a jedno malé balení Pampersek. Ale určitě bychom zvládli minimálně ještě jedno velké. U dvojek jsme pomalu začali s látkováním, tak se spotřeba papírových dramaticky snížila.
Honzíkovi vyhovovali plenky od Pampers bílé (některé se lepí na zadeček, ale my měli asi dobrou várku) i zelené, mají takový žlutý proužek, takže když se miminko počůrá , tak to člověk pozná. Výborné jsou i sovičky z Tesca, Happy nebo Baby Charm. Malý je naštěstí asi imunní proti opruzeninám, takže od začátku nemusíme natírat.
S dalšími značkami neporadím, papírovky máme jen na noc nebo když jsme pryč.

fykyska
2. únor 2018

To neni o plenkach 🙂 ale o diteti, nektere deti jsou po ruznych plenkach osypane... takove normalni mrne 3,5kg se s prehledem vejde do plen vel.1. Koupila bych BALIK do zacatku na zkousku... Vic baliku nema smysl, kdyby melo dite vyrazku koupit se daji kdekoliv dneska 🙂

Prijemne pleny a cenove prijatelne jsou za me : tesco sovickove v akci i za 157kc, albert pleny basic 160kc , bella
Happy, Panda i dm plenky jsou prijemne 🙂
Pampers nesedi kazdemu, ale kdyz sednou a sezenou se v akci tak dobre sajou , jsou dobre na noc ....

misa1106
2. únor 2018

Náš prcek měl 3,83 kg a jedno velke balení 1 jsme využili, pak už dvojky. Přijde mi, že DM ma plenky o trochu mensi, takze treba kdyz mu byly jeste jine plenky vel. 2 velke, tak DM pasovaly. Pouzivame tuto znacku doted, vyhovuje nam. Pampersky mi hrozne smrdí. Jinak to vykrojeni na pupik mi prijde zbytecne, proste ohnes plenku nahore a je to.

beruda
2. únor 2018

Koupila bych bella happy 1, nebo dada, obojí by měly mít vykrojení na pupík. Pampers velmi nedoporučuji. Příjemné jsou i jak píše @fykyska tesco a albert pleny.

outeq
2. únor 2018

Vel. 1 jsem davala i nasim 4kilovym. Do trojek davam bile pampers, pak zelene a vetsi pak mix s lidl plenkama.

dc2015
2. únor 2018

My jsme měli happy bella, hodně dlouho. Bohužel ale nedělají kalhotkové pro batolata. Takže jsme přešli na Pampers, teď sem ale začali dovážet verzi pro východní trh. Nekvalitní, děsně smrdí... takže opět změna a nyní jsme na DM. Ještě mi přišel vzorek MonPeri, také vypadají dobře.

maretavan
2. únor 2018

@dc2015 Že jo? My jsme tedy na látkovkach, ale v nouzi jsek taky sáhla po Pampers, že vzdycky byly nejlepší, ale ten smrad je strašný a dokonce ani ty dražší bílé (Premium) prý nic moc . Takže východní trh říkáte... no to je teda výborný

zirawka
2. únor 2018

Malý měl při narození 3320g, měli jsme pampers premium 1 a v 6 týdnech (měl 4 kg) jsme přešli na pampers zelené 2. V porodnici jsem ještě měla balení 1 z Tesca, nedoporučuji, malý byl opruzený, plínky byly silnější a tak nedýchaly...

dc2015
2. únor 2018

@maretavan Jj, na obalu jsou nápisy v azbuce :( Za mě Pampers už ne... :(

gnozka
2. únor 2018

Používáme pampers premium . Do porodnice jak uz bylo řečeno bych vzala 1 . Ale vyzkoušela jsem i dada plenky a taky dobry . Je to česky výrobek ale pro polsky trh . Ale kazde mimi je jiné . Někomu vyhovuje to a někomu tamto . Takže bych nedelala železné zásoby a uvidíte .

lucie01
2. únor 2018

Velikost 1 jsem kupovala pampers premium care ( bílé ) a pak jsme přešli na Tesco loves baby ( zelené sovičky ) a ty používáme do teď ... za nás velká spokojenost za rozumnou cenu 🙂

myjusiatko
2. únor 2018

Ja pouzivala DM a jsem jim porad verna. Pred porodem jsem koupila jedno baleni vel. 1. A pak jsme uz dokupovali dle aktualni potreby. 🙂 Mam nastesti drogerii kousek.

luckapol
2. únor 2018

Já kupovala Pampers (bílé, zelené, oranžové). A vzala jsem i balík jedniček. Zkoušela jsem i plenky Tesco, Babylove, Toujours, ale dceři moc neseděly teda.

janawaes
2. únor 2018

@terka2018 Asi zalezi jaky budes mit odhad vahy miminka, ale na maleho co mej asi 3,5 kg jsem rovnou kupovala plenky 2, kupovali jsme pampers premium care a klasicke zelene, ted kupujeme dada plenky a se vsemi jsme byli spokojeni, se kterymi jsem spokojena nebyla byly oranzove plenky pampers a neco mezi byly sovicky z tesca, jako nouzovka byly dobre, ale ze bych je primo vyhledavala to ani ne. 🙂

gabrolo
2. únor 2018

@terka2018 Já teprve čekám, ale pomalu si dělám zásoby, každý měsíc koupím něco 🙂, koupila jsem si pár balíků pampers premium a pár klasických zelených pamper. Nechci si dělat moc zásoby, ať mi pak nezůstane moc malých plenek, ale kupuji je od čísla 2, jedny i 3 jsem už koupila, to využijeme 🙂

verik87
2. únor 2018

Od narozeni pouzivame plinky Dada..pri narozeni jsme od znamych dostali ruzne značky jako Pampers,tesco,happy a muzu rict,ze za nas Dada nejlepsi.

maarkeetkaaa
2. únor 2018

My jsme ze zacatku meli pampers premium care. Jednicek nam stacil jeden valik maly mel 3850g, dvojek jsme meli 2 baliky a pak hned trojky. Postupne jsme vyzkouseli zelene a jeste dada. Vse ok. Nakonec jsem zakotvili u sovickovych z alberta kdyz je akce vezmu i 4 baliky vychazi nejlevneji. Nikdy jsme s nima nemeli problem. Maly se oprudil jedine kdyz jsem se ze sovicek vratila k zelenym pamperskam.

tynka9
2. únor 2018

Já si do porodnice koupila malé balení pampers prémium 1 a domů velké balení 2. Počítala jsem, že prtě bude kolem 3,5kg. Poslední odhad byl něco málo pod 3 kg, tak jsem vzala ještě 1 velké balení jedniček. Nakonec měl těch 3,5kg a spotřebovali jsme vše 😉 dál už podle růstu malého, má 2 měsíce a 6,25 kg a jsme na trojkách 😁 stejně jako naše o půl roku starší sestřenka 😁

bacika
3. únor 2018

@terka2018 Děti měli u porodu do čtyř kil, takže jsem rovnou kupovala plenky dvojky a ze začátku jsem kupovala pampers a pak jsme přešli na DADA, jsem s nimi spokojená, srovnala bych je s těmi pampers. Šmoulí plenky z alberta byly taky dobré, ale už nejsou ☹.

petrajiranova
9. únor 2018

Ahoj my u prvního dítka měli vel 1 Pempers a pak Dada2,3,4 jelikož se Dada osvědčili u druhého dítka budem používat Dada, jsme s nima moc spokojený a dcera je snášela suprově

klaraslavickova
9. únor 2018

U nás jediné pampers premium care(bílé) v pozdejsim věku ty levnější (zelené) syn se narodil a měl 3800 a využily jsme 2baliky po 88kusech velikosti 1

ag76nes
9. únor 2018

U nas se osvedcily taky Dady, dale plenky z Lidlu. Pampers nedoporucuju. Meli jsme na ne velkou alergickou reakci. Az po 14 dnech se z toho dostali☺ Kupovala jsem vel 1 a spotrebovala jsem asi 4 baliky.

vanea
9. únor 2018

Nám se malý strašně opruzoval po všech plenách, kromě pampers premium care... (zkoušela jsem toho moc, zelené pampersky, dada, tesco, albert, toujours z lidlu, pleny z dmka, nějaké ty colorky a ještě asi dvoje..). Jediné v čem mu fakt prcka zůstane suchá jsou ty pampersky..takže od narození využíváme (až na ty moje pokusy) ty🙂 nakupovala jsem od 1, ale malý se narodil dřív a celý měsíc jsem pak kupovala 0.

terka2018
autor
9. únor 2018

Děkuji moc všem za odpověď 🙂 <3

cokoholka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru