Četla jsem, že nejvíce porodů proběhne mezi 38. a 42. týdnem. Zajímalo by mne, zda skutečně tolik žen přenáší a jestli se doktoři v odhadu správného dne nějak zlepšili. Já poprvé rodila 39+0, takže 7 dní před termínem.
38tt vyvolavany skrz teh.cukrovku o 14dni
druhe 39+3 a o 5dni drive
Ja rodila 39+1
41+3, vyvolávanej porod :D Jinak by tam byla snad ještě teďka :D
41+0 a ještě ho museli vyhnat násilím 😀
Porod ve 42 tt spontánně. Termín dle MS jsem měla 9.6, podle UZ 14.6. Narodil se až 21.6 🙂
první porod 42+0 vyvolávaný, druhý 41+2, takže u mě se moc netrefili 🙂
ja 38+2 podle TP podle UTZ....
40+0 😉
v den termínu ve 3:00 začátek stahů porod druhý den v 8:11 takže 40+1
porodila jsem ve 42tt (myslím, že 41+1), ale když jsem se pak dívala zpětně do svých těhu záznamů, tak jsem porodila přesně na termín, který mi stanovila jedna ze sester u gyndr., sice nevím podle čeho, bže i podle MS to vycházelo jinak, asi měla tucha 🙂)) rodila jsem tedy císařem, jinak by to asi ještě pár dnů trvalo, než by se prckovi chtělo z vlastní vůle na svět....
39+2 císařem
já obě děti přesně na termín!
Oba 38 + par dni 😀
40+0
39+5
38+2 (TP byl jak podle UZ tak i podle MS stejný)
první 39+4 spontánně, druhý 40+1 spontánně
39+4 spontánně a rychle 😀
41+1, 40+1
První 40+2 a druhý 40+3 🙂 Oba spontánně a hodně rychle 🙂
první jsem rodila v ukončeném 38tt, vyvolávaný kvůli velikosti plodu.
druhý porod - plánovaný císař v 35tt, opět kvůli velikosti plodů, dvojčátek
Obě děti se narodily 3dny po TP První praskla voda a druhý začal kontrakcemi
39+5tt spontánně
Jak se můžou v tomto odhadu lékaři,, zlepšit",když se termín porodu vypočítává podle dne poslední menstruace???Orientačně dle UTZ.
Já mám dve děti po IVF,takže naprosto přesně věděla,kdy jsem otěhotněla a stejně se jedna narodila týden před termínem a druhá 12 dní před termínem 😕
40+6tt, a opravdu mi uniká, jak by doktoři mohli za to, že se prcek narodí jindy než v termínu...
40+3 a 38+1,. Ale fakt nevim, jak by doktoři mohli poznat, jak dlouho si prcek v břiše pobyde. Segře si malá prokopla plodovku, to přeci nejde ovlivnit 😉 A jestli ty holky opravdu přenáší? nejspíš jo, když se jim pak naodí 4kilové miminko...
presne v den terminu 😵
39+6 a 40+3 - oba spontánně 😵
oba kluci 41+0 dle UTZ, spontánně
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
40+6