Ahoj nastávající maminky, jsem v 37tt a už začínám plašit. Kromě toho, že nemám ješte ani sbaleno do porodnice mě děsí i fakt, jaký to bude až to přijde a jak to poznám. Mám ale dotaz - jak jet do porodnice? Auto nemáme a přítel dělá na odpolední a noční takže víceméně není moc často doma. Porodnici mám sice 3 zastávky autobusem ale jestli to přijde v noci tak to nevím. Zavolat si taxi, sanitku nebo jak? Je mi jasný, že v dnešní době má auto snad každý a bude vám tahle otázka znít divně ale my ne a navíc budu s nejvetší pravděpodobností sama doma až to přijde. On navíc dělá hodinu jízdy mhd od domu takže to bude taky oříšek zda to stihne. 😖
Taky bych zvolila sanitku, myslím, že na to máš právo 🙂
@kopretinkaa183 sanitka jen počítej s tim, ze automaticky odvazi do nejbližší což je ale u Tebe dle příspěvku ok
Ale balit uz vazne radši začni bez otaleni.. 🙂
@terezapetrova Sbalit se da ve chvili, kdy to prijde, on clovek zas tech veci moc nepotrebuje.
Urco sanitku 😉 ikdyz to mas tak blizko a nastala by nedejboze nejaka akutni komplikace, chudak taxikar by si s ni asi neporadil...v sanitce se budes citit v bezpeci a cestu mas hrazenou pojistovnou, taxi by ti myslim neproplatili 😉
@j.a.n.i ja mam jinej názor a respektuju ten Tvuj 🙂 Samozrejmne se da balit az to prijde coz u me by ale znamenalo v bolestech a ve stresu tak když se toho mohu vyvarovat udelam to 🙂 Troufnu si rici, ze většina si bali drive nez to prijde 🙂
Já bych určitě taky radši sbalila dřív, aspoň takové to nejnutnější a jasné...
Když mě docvaklo, že už je to fakt ono, byla jsem ráda, že jsem dostala vany, pak se oblíkla a sedla do auta... samozřejmě každý to má jinak, ale nač si zbytečně předělávat starosti...
@kopretinkaa183 Zavolala bych sanitku. A sbalila bych si určitě ještě před tím, než se porod rozjede, aby to bylo víc v klidu.
Děkuji vám moc za rady 🙂 snad to přijde v době, kdy nebudu doma sama a nebude půlnoc, ale bohužel to neovlivnim. Tu tašku začnu chystat už dnes - i když úplně nevím co. Každý mi radí něco jiného a je to tak na tři kufry. Ani na měsíční dovolenou bych toho tolik netáhla 😀
Já šla třeba pěšky, ale sousedka si na stejnou vzdálenost zavolala sanitku 😀 na nemocnici vidím z okna, vzdálena cca 500 m. V tvém případě bych volila sanitku.
@kopretinkaa183 Zkus mrknout třeba na Youtube, je tam spousta videí, kdy holky radí nejen co zabalit, ale třebas i to co táhli úplně zbytečně a co jim naopak chybělo 🙂
každá porodnice má svůj seznam, co od nich dostaneš 😉
@terezapetrova Asi jo, ale třeba já nějak neměla co předem balit, tedy jo, ty divné síťované kalhotky a plíny pro mimino, jinak nějak nebylo co... neb vložky, košile a oblečení pro mimina dávala porodnice, svoje hygienické potřeby nemám spešl cestovní, župan mám taky jen jeden a používám ho i doma a telefon a noťas jsem taky potřebovala v provozu 😀 tedy vlastně jo, ještě ručník a pantofle, to šlo taky předem, ale víc jak půlku jsem stejně musela dobalovat, když přišlo na věc.
@j.a.n.i tak to ja si klidne x věci dokoupila ještě jednou abych je mela 2 x a mohla je dat do tasky do porodky 🙂 ale mozna jsem to u 2. ditka resila vic nez u prvního to mozna jo. I když ne o tolik, jsem hodne resici typ 🙂 U 2. jsem si ještě 3x predelavala seznam co do tasky dobalit před odjezdem 🙂 a nakonec mozna je nejdulezitejsi je mit seznam a mit ty věci doma. 🙂
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
@terezapetrova Se seznamem souhlas, já to balila po paměti ve 4 ráno 😀 ale skore celkem slušné, zapomněla jsem akorát klíč na pracovní program (ano, fakt jsem se v porodnici natolik nudila, že jsem chtěla pracovat). Ale je fakt, že já jsem salámista.
@j.a.n.i salámista? 🙂
@terezapetrova Jasně, seznamy nevedu, nic moc neřeším a pak všechno honím na poslední chvíli 😀
jezis ted koukam jak jsem to předtím poslala uf. Nu jo tak to vypada když synek pomaha 😀
@terezapetrova Jojo, tím si mě dostala, jsem na to koukala a měla pocit, že se mi sekl počítač a nenačetla stránka... mě zas takhle občas pomáhají kočky, nevím čím je ta klávesnice tak lákavá.
@j.a.n.i aha 😵
@j.a.n.i je to hruz ten muj mladsi uz umi vic nez bych chtěla 🙂 Mohu se zeptat kolik mas deti a jak stare?
Určitě bych volala sanitku. Nikdy nevíš, jak rychle to bude postupovat. Někdo by objel tramvají celou Prahu a druhá nedojde ani na tu zastávku. vím, o holce, která chtěla dojít pěšky, byl to kousek a v půlce zůstala na zastávce a musela pro ni dojet sanitka. A taxikář taky není dobrý nápad, rodit s cizím chlapem v taxíku bych nechtěla a oni prý někteří ani rodící ženu vízt nechtějí. Takže si radši nachystej telefon na sanitku, ať ho pak nehledáš.
Tašku bych si sbalila dopředu, hodně záleží na porodnici. Někde většinu věcí dávají, někde ne. Já třeba vezla balík plenek, poporodních vložek, poporodní kalhotky, zvlášť tašku na porodní sál.
Já jsem byla ráda třeba za fén - sušila jsem si tím stehy 🙂 jinak v kostce: síťované kalhotky, vložek tam bylo habaděj, takže ty jsem pak vezla zase domů, rozhodně se mi hodila gumička do vlasů, protože jsme měli na pokojích přetopeno kvůli kojencům a otevírat okna mohly jen sestřičky. Pak taky propiska - na ty jejich "výpočty" při kojení...
Doporučuji kuch\ńské utěrky, zní to možná zajímavě, ale po sprše na otření a nešpiní se ručník🙂)
@terezapetrova 2, 6 a 4 😉
Ten fén jste používaly místo utírání ručníkem? Už jsem ho v pár doporučených vybavách viděla a nepochopila jsem k čemu tam je 🙂 a prý se ješte u porodu chodí do sprchy, tzn. že se budu co chvilku vyslíkat a chodit do sprchy? Vím že je to hloupá otázka ale sbíram indicie k průběhu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zavolala bycj sanitku 😊 porod poznas to se neboj 😊