Dobrý den, syn přes 2,5roku má problémy ve vývoji - nerozumí řeči, nemluví, problému je víc.. vše řešíme s odborníky, vyšetření atd, zatím podezření na smíšenou vývojovou dysfázii.. ted mě ale zarazilo toto - na foniatrii samozrejme nevysetritelný, tak si paní doktorka vyžádala zprávu o novorozenci po porodu a tam má napsáno - stav novorozence i pres laboratorní známky hypoxie dobrý, může to mít souvislost s jeho problémem ve vývoji? že mě na to po porodu nikdo neupozornil, a detska lekarka zprávu ani nečetla a kluka nekontrolovala i když je pozadu už delší dobu, to je věc jiná a s tím už nic neudělám :/
@klea81 Já vím, tak opozdění je jasné, když kluk nerozumí řeči, jen nevím jestli to může být následkem hypoxie viz výše.. můj kluk s čepičkou určitě nevydrží, věřte mi 🙂 nenechá si sáhnout na vlasy, na nehty, uši, natož mit na hlavě čepičku s hadičkama.. to uznala sama neuroložka.. bohužel :/
Muze ti byt ten duvod a taky nemusi. Jaky byl apgar skore?
@neomenia to měl hezké 8, 10, 10 .. ale zkazena plodova voda a zasekla raminka, 3 dny vyvolavaný porod s kontrakcemi.. ta hypoxie podle vseho az z labo. vysledků z pupečníkové krve.. já vím, že je to jen možnost, jsem s vývojem syna smířená, at je to jak je to, pracujeme s ním a vše se teprve uvidí 🙂 jen na mě dneska po 2,5letech vyskocila tahle zpráva a věc o které jsem něměla tušení, že po porodu byla
@klea81 autismus nám klinická psycholožka vyvrátila.. samozřejmě pořád to je v řešení atd, ale syn je šikovný, kromě toho porozumění a nespolupráce u vyšetření s autismem nema nic.. ani já si to teda nemyslím, myslela jsem si.. ted už ne.. s dysfázii a adhd asi budeme mit v budoucnu asi co říct
@knoflikarka ano, to si myslím taky.. je škoda, že mi to nekdo z dr nerekl driv, at kluka pozoruju a pracuju s nim od malicka
@knoflikarka souhlasím že na definitivní diagnózu je brzy
My byli v roce take na EEG a malej mi natvrdo usnul. Tak ho nataceli spiciho a pak ho na zaver na chvilku vzbudili. Slo to bez problemu. Nevzbudil se ani kdyz mu nasazovali tu cepicku a obepinali pasem.
@ilussion byla jsem na EEG se synem 2x,poprvé v půl roce a pak ještě v 7 měsících. Nasazování čepičky se mu samozřejmě nelíbilo - brečel. Uklidnili jsme ho, zpívala jsem mu-líbí se mu to, takže vydržel, ručičky jsem mu lehce pridrzela, aby si čepičku nestrhával. Myslím, že se u toho dá i kojit, sestřička říkala, že to taky jse. My to zvládli tím zpíváním,a to náš syn je pořádný divoch a dokáže neskutečně vyvádět
@ilussion tak zrovna treba atypicky autismus se bohuzel tak brzy poznat nemusi. To jsem cetla s diplomek. Je to tak ze treba atypicky autsimus deti odlisuje, nemuseji mit nektera spektra spatna. Nemuseji treba spatne komunikovat nebo nemusi byt nekontaktni nebo nemusi nemluvit a jine. To jsou jen priklady protoze zrovna AS toho ma hodne a kazde dite s AS muze mit tu neposkozenou cast jinou. Ale tezko rici jen pisi ze jako clovek ktery ma doma atypickeho autistu bratra proste vim ze neni typicky a tezko by se ve veku 2 a pul let zjistilo ze ten autismus vubec nejaky ma.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
No tak rozhodně se mohl poškodit mozek, když neměl dost kyslíku...běžte na neurologii a nechte mu udělat EEG