Mám takovou pitomou otázku, ale snad mi někdo odpoví. Chci se zeptat, jak rychlý bývá druhý porod ? Všude čtu, že ten druhý je fofr, u prvního jsem ani nevěděla, že rodím :D šla jsem na první kontrolu do porodnice ve 37tt a už si mě tam nechali...
Tak doufám, že ten druhý poznám a stihnu tam dojet včas 🙂 teď to není aktuální, ale koukám na malé lásky a vzpomínám na první porod 🙂
to se nedá takhle předem říct...
poprvé když jsem jela do porodnice s pravidelnými kontrakcemi, myslela jsem kdo ví jak dlouho budu rodit??? když mi dole na příjmu v 6h ráno bylo řečeno, že do 3h porodím, nechápavě jsem koukala na paní doktorku...jsem si jen tak v sobotu ráno, 14dnů před TP odskočila do porodnice s pravidelnými kontrakcemi, otevřená na 5cm...nakonec jsem porodila za 2,5h 🙂
podruhé jsem musela odležet poslední trimestr, hrozil i předčasný porod, proto byl můj "cíl" rodit jakkoliv dlouho hlavně ne doma, nakonec jsem to stihla dojet do porodnice, otevřená na 7-8cm, podle nich jsem však vůbec nevypadala, že rodím, porod trval 55min...
oba porody začali naprosto stejně, pravidelnými kontrakcemi, u dcery co 5min (první porod), u syna co 6min (druhý porod), vždy záleželo na tom, až mi prdli plodovku, vždy s minimálním poraněním a to jsem dceru rodila s ručičkou napřed jak "Spiderman"...
Od první kontrakce jsem porodila za 36 hodin a při příjmu jsem měla 5cm nález. Proto doufám že druhý bude rychlejší
U mě to bohužel neplatilo, druhý porod byl delší než první.
To se absolutne neda odhadnout. Bohuzel..
Ja rodila prvni 8h vyvolavany porod ale od zacatku to bylo dost zvostra. Druhou asi 22h ale asi rikam proto protoze ani ja ani lekari nevedeli kdy z posliku co jsem mela, se stal porod. Kdybych ale odhadla tak reknu ze asi taky to bylo 8h cca jen to bylo ultra pozvolny a ja poradne kontrakce mela az tak 3h pred porodem. 🙂
První tak 4,5 hodiny, druhý 40 minut možná míň...
@malymax Každý to má jinak. Já první porod 8 hodin od prvního náznaku lehké kontrakce - netušila jsem,že je to ono,ale vzbudilo mě to. Druhý porod za 3 hodiny od prasknutí vody 🤷🏼♀️
Prvni porod zacal prasknutim vody a mala od odtoku vody byla za 2 hod a 50 min na svete, druhy porod zacal kontrakcemi a mala se narodila za 6 hod a 35 minut😃
Ja prvni porod po odtoku plodovky nic 24h, tak vyvolani. Ihned kontrakce co 3minuty, porod 2h, ale porad jsem cekala, kdy prijdou ty halooo bolesti. Druhy porod po Hamiltonu 5h nebolestivych kontrakci, jen simrani v podbrisku, interval 3minuty. Z porodnice me vratili, ze se nic nedeje. Ze sice 3cm, ale monitor a ja jsem v poho, bez bolesti neporodim, tak at to zaspim. Za 1h prijem - 6 cm, kontra po 1minute, bolesti uz hrozny, po dirupci vody za 10minut maly na svete. Ale blba rotace. Takze zaver - tlaceni neslo. Ale bolestivost taky jen ty 2h pred porodem. Doufam ted ve 3. porod, ze bude ke mne schovivany a taky ne dlouhy. Mam rodit v nasledujicich dnech.
Prvni porod prijezd v 3:15 do porodnice, v 5:13 mala na svete a druhy v 18:30 v porodnici a v 20:15 bylo hotovo 🙂
První porod 36+6, odtok plodové vody v 1.20, příjezd do porodnice, otevřená na 4-5 cm, za 4 hodiny byl syn venku. Měla jsem strach z druhého porodu, abych dojela do porodnice...a právem... Měla jsem poslíčky, teplá voda pomáhala, bolesti snesitelne... Ale pro jistotu jsem jela, na ambulanci v 17.30, v 17.45 na porodní box otevřená na 6 cm, v 18.01 byla malá venku, nesnesitelné bolesti 5-10 min, když mi praskla voda, do té doby jsem byla fakt v pohodě... A upozorňují, jsem posera, nezvládám bolesti a všeho se bojím...
Obecně bývá druhý porod rychlejší než první, ale spolehnout se na to nedá, je hodně výjimek. Můj druhý porod byl delší než první, třetí pak byl poměrně krátký a nejdelší byl čtvrtý, ačkoli mi tvrdili všichni včetně doktora, že to bude určitě fofr a že pšíknu a holka bude venku...🙂)
Já měla teda druhý rychlý, za 5 hod jsem porodila, teda moc jsem do porodnice nechvatala, uspala jsem večer dceru a pak jsem jeli, no hodinu a půl po příjezdu do porodnice se mala narodila😀
Rychlovka, druhe se narodilo hodku potom, co jsem prisla do porodnice, ale ja vzdycky jedu az kdyz je to na spadnuti 😄 ted u tretiho se bojim ze nedojedem, snad se nam podari vyrazit driv. Prvni se narodil po 2,5 hodine
Ja první porod začal odtékání vody od toho momentu až po narození to bylo 10 hod . Ale jen 3 hodiny kontrakcí.... A druhý porod za 6 let..... od prasknutí vody za cca30 min. Byl malý venku Kontrakce začly až po tom prasknutí vody takže sakum prdum 30 min takže za mě je druhý porod rychlejší jsem zvědavá na 3. 🤔
Prvni porod byl skoro pred 4 lety a od nejvetsi bolesti a kontrakci kolem 2 rano az do pul 9 rano a ted s malou vloni to jsem mela vyvolavany a za necele 3,5hodiny byla venku ale za to byl o dost bolestivejsi nez prvni a vic me brali zada v krizi a tak
U obou od prvni kontrakce cca 3,5 hodiny. U druheho mi dokonce rekli ve ctvrt na 12, ze nerodim (otevrena na prst a pry nepravidelne kontrakce). Nastesti jsem nejela domu, za ani ne hodinu a pul byl syn na svete. Oba porody jsem mela pekny,ale musim rict, ze druhy porod byl mene bolestivy,samotnou me to prekvapilo, ze to nedoslo k zadne velke bolesti 🙂
Obecně se říká, že druhý porod trvá polovinu času prvního...já to tak zhruba měla - první 30 hodin, druhý 12.
1. 8 hodin vyvolávany porod, ostrý. 2. Také tak.
První porod: ve 2:30h ráno praskla voda, odjezd do porodnice, otevřená na 1cm,bez kontrakcí. Kontrola v 7h,nález stále stejný. Další kontrola v 10:30h dohodli jsme se s lékařskou, že zavede čtvrt tabletky aby se rozhýbali porodní cesty, stále jsem byla na 1cm. V 11:40h přišla silná vlna bolestí bez přestávky v jednom kuse. Podle PA byl na vše čas a řekla že přijde za hodinu a uděláme přípravu a zavolá se tatínek aby dorazil k porodu, že se to pomalu rozjíždí. Na moje argumenty, že ty bolesti jsou opravdu silné i se sílící tlakem, řekla že to je tou tsbletkou ať jsem v klidu, že jako prvorodicce to bude trvat nejméně další 6-8hodin. Odešla jsem do sprchy kde tlak zesílil a tělo si začalo dělat co chce. V 11:55h jsem si ve sprše nahmatal hlavičku a už jsem běžela za PA že jsem měla pravdu a rodím. Malá na svět vystřelila ve 12:08h že ji PA málem nechytla 😃☺️
Druhý porod: v 5:25h ráno praskla voda a přišli rovnou kontrakce po 3 minutách. Zavolána sanitka.
Na příjmu natočený rychlí monitor, prohlídka a otevřená na 7cm s kontrakcemi po necelých 2 minutách. Odchod na porodní sál, nahánění lékařky a já bojovala opět s vlastním tělem aby ještě netlačilo. Než se PA dovolala lékařce, tak synovi už koukala hlavičku, kterou jsem se snažila držet protože PA si chtěla rychle alespoň natáhnout rukavice 😃 lékařka dorazila když už byl na světě v 6:47h a byla platná akorát k tomu aby mě zašila.
Ja mela oba priblizne nastejno. Prvni cca 16h a druhy kratsi... o 2 h asi😅
První trvání 9 hod, napřed kontrakce, stupňování, hodinu před vyloděním si pustila vodu. Druhý si v 1 v noci napřed vypustil bazének, potom si dal do tří hodin voraz, potom rovnou mega kontrakce a narodil se v 6 ráno... takže každý porod jiný.
@daasqua ano každý je jiný. Mě jen mrzí, že jsem vlastně nevěděla, že rodím, šla jsem na kontrolu a už mě holky hnali na porodní, trvalo to dlouho, tak doufám, že u druhého mi prdne voda doma, a já si v klidu ty první hodiny protrpím doma, a po odtoku pojedu do porodnice a ne být ve stresu v porodnici, kde se vám nikdo nevěnuje několik hodin a vlastně nevíte na čem jste
První: vyvolání v 42tt, celkem 24h hrůzy. Druhej: ráno po Hamiltonu od 13h občasné kontrakce, od 18h pravidelné , příjezd do porodnice 21:15 a malá venku 21:48. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Muj druhy pprod 2 dny vyvolavali a nakonec cisar. Muj 1. Porod 3 dny z toho 23 hod. Na por sale