Ahoj,
asi mám úplně hloupý dotaz, ale vybírám košilku do porodnice. A černá je prostě praktická. Ale nechci si kupovat něco, co pak nechci dál nosit. Jak jste to řešily vy? Mám počítat s tím, že se mi v porodnici ta košile zničí?
Ahojky ja jsem si koupila tedy dve sede :/ bohuzel az pote jsem si uvedomila ze to asi neni moc prakticke,ale uz se stalo 🙂 ale myslim si ze v porodnici nemaji nejake pozadavky na barvu kosile akorat by jsi mela pocitat s tim ze se ti muze znicit coz ja jsem si moc neuvedomila a ted se s tim smiruju ze to tak mozna bude :D ale doufam ze vse se da vyprat takze to nehrotim 🙂
@jjasmina A mate pravdu i to je varianta 🙂 koukam ze vy uz mate porod za dvermi :D 🙂)))
Můžeš mít na sobě cokoliv, ale opravdu doporučuju jejich košile, měnila jsem je i 5x za den a furt jsem byla v čistém. Měla jsem dvě svoje hezké, že si je vezmu jak budou návštěvy, no nakonec jsem měla úplně jiné starosti, tak jsem byla celou dobu v erárních.
@barcachejn jj a doufám, že malá tam nějaký ten den ještě vydrží, protože mě skolila viroza :(
@tautau ahoj já jsem košile vůbec neměla zabalila jsem si sebou klasické pižamo( kratasi a tílko) na 3 dny jsem měla vše 6x. V porodnici bylo stejně strašně přetopeno tak mi.bylo fajn.
@jjasmina Ajaj :/ tak snad se z toho brzy dostanete :/ bohuzel je to neco co se moc ovlivnit neda...
@katkapavlik na barvě nezáleželo 😁
@barcachejn To teda ne, takže ležím a kurýruju se. No včera mi bylo daleko huř, tak doufám, že se to nějak zvládne. No včera jsem si říkala, že nevim jak bych ten porod dala a dnes si už říkám, že by to snad šlo 😅 Navíc mám tak šikovneho manžela, že je sice v práci, ale navařil kuřecího vyvaru, mám nějake homeopatiku na rýmu , krk a kašel, tak se to snad poddá 🙂
@jjasmina Tak jeste ze nejste na vsechno sama 🙂 to je dulezite... Preji vam brzke uzdraveni a hladky porod 🍀
@barcachejn No když to kolikrát slyším z každe strany je super mit po boku partnera, který se umí postarat 🙂 děkuji snad to bude rychlé, ale zatim mi nepřijde , že by se něco chystalo 🙂
@jjasmina Ano v tom naprostou souhlasim 🙂 take mam manzela ktery se o me postara a kdyz nechci nemusim delat vubec nic 🙂 ale tak me ani netvrdne brisko a nemam zadne komplikace tak se snazim normalne fungovat 🙂 me spis trapi cele tehotenstvi silena ale silena unava :D takze spise kvuli tomu mam nekdy problem fungovat :D.... No ono muzete i prenaset kort pokud jste prvorodicka 🙂
@barcachejn jj no já nebyla ani včera schopná ničeho, tak manžel lítal s vysavačem a mopem, rano mě odvezl k dr , zašel do lekarny, navařil a ještě k večeři nam udělal krupici. No v dnešní době si toho važme, je to opravdu velká podpora 🙂jj asi přenášet budu, uvidime v pátek jsem byla otevřená na prst, tak uvidíme co tenhle pátek, jestli se to nějak hnulo dál. Ono mam nějake bolesti jen když zahajim prochazkovaní 🙂
Ja mela ruzovou 😃 a kazdymu to bylo uplne fuk 🙂
Barva je fakt jedno, hlavně ať se ti v ní dobře kojí a chodí na WC (do sprchy).
Já nakonec ty svoje dvě použila jen při návštěvách a když jsem šla s miminkem na vyšetření. A doma jsem pak spala v manželově košili.
Měla jsem jednu s kočičkama a každému by to bylo úplně jedno, ale stejně jsem používala ty nemocniční. Nejsou sice hezké, ale je super, že nemusíš řešit když se zašpiní. 🙂
Jinak po prvním porodu jsem nosila jen košile, po druhém bych zvládla asi i triko a kalhoty, jen je to nepraktické - ale záleží na tom jestli si poraněná, jak moc a jak silně se čistíš. Moje "spolubydlící" v obou případech spotřebovaly sotva dvě balení poporodních vložek zatím co já tak osm.. :D
Tip: nez zacnes spolehat na erarni kosile, jak holky radi, tak se ujisti, ze "tvoje" porodnice tuhle sluzbu nabizi. Neni to tak vsude.
Ja som mala jednu dokonca bielu a jednu ruzovu a nezaspinila som ich.. ked som videla jak vyzeraju tie erarne tak som bola rada ze mam svoje
Měla jsem své košile a žádná nebyla špinavá, natož zničená a to jsem rodila hodně dlouho . Erarni velikosti xxl byla šílená, ve své jsem se cítila nejlíp.
Ano, bez černé košile tě nenechají porodit. 🤣 Nepřestane mě udivovat, nad čím vším jsou lidi schopní přemýšlet. 🤷♀️ Z vlastní zkušenosti bych raději byla 2,5 dne za méně elegantní v jejich košilích. Protože to poslední co se ti bude po návratu z porodnice chtít řešit je kufr zakrvácených a poblinkaných zaschlých košil. 😉
Jak už tu někdo psal, ne všude ty erární poskytují. V Krči třeba na šestinedělí nic takového nenabízeli, jen jednu přímo k porodu. A v takovém případě je fajn jich mít víc, aspoň tři, aby se člověk mohl převléct, i když se ta košile třeba nijak nezašpiní, tak člověk se zpotí a je fajn být v čistém.
Já měla dvě krásné košilky, které se stihly zašpinit ještě v den porodu a sláva za ty erární, protože ani nepočítám, kolik jsem jich za ten pobyt v porodnici využila, takže za mě snad netřeba žádnou vlastní.
Ja měla první dva dny jejich erární na to nejhorší a pak jsem si vzala na sebe svoji a stačila mi bohatě jedna a ta se mi ani nezašpinila (měla jsem růžovou) 😀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nezničí. Proč by se ničila? S nejvyšší pravděpodobností se zašpiní, ale to vyřeší pračka. Počítejte s tím, že určitě budete potřebovat více než jednu.