Aniball. Máte zkušenost?

dajinac
3. črc 2017

Dobry den,

Chtela jsem se zeptat, zda nektera z Vas nemate zkusennosti s Aniballem?
Popripade, zda se tato investice vyplatila.

Dekuji moc.
Dajina

cachenka
3. črc 2017

Ano. S aniballem jsem zvladla porodit dve deti bez poraneni 3660 g a hlava 34 cm a 4120 g a hlava 36 cm. Urcite doporucuji!

lassii
3. črc 2017

@cachenka Tak to je super!! Mám doma a hodlám cvičit, ale hodně holek to nedoporučuje, tak jsem na vážkách 🙂

yerry
3. črc 2017

@dajinac s anibalem jsem cvičila.... Ale dostala jsem se jmenuje na nějakých 25 cm.... Rodila jsem dříve i 3 týdny takže jsem více nestíhla ý😋
A navíc jsem pak mela akutní císař, takže ani vím jestli mi to byli co platné... Ale musím říct že mi cvičení s anibalem dalo jakousi jistotu že to prostě zvládnu a snížil se můj strach z porodu... Takže to určitě nebyly vyhozené peníze...

pucmelinka
3. črc 2017

Ja ho pouzivala dva dny,treti den jsem porodila,tri tydny pred TP.
Naucila jsem se spravne dychat,to mi teda naucila i PA na cviceni pro tehotny...Porod jsem mela rychlej,od prasknuti vody do vytlaceni 4 a ctvrt hodiny a mela jsem jen kosmeticky siticko...
Za me aniball ano,dodalo mi to klid....

bbubble
3. črc 2017

ja som si pred porodom poridila aniball, ked ho vsetci tak chvalili, no zistila som ze to neni nic pre mna.. Cele tehotenstvo ma trapili mykozy, takze sliznica bola dost oslabena a pri prvom a jedinom cviceni s nim som zacala dost krvacat, dost ma to vydesilo, tak som radsej prestala. Viem ze v navode sa pise ze je to ok, ale ja som sa ok necitila. Ani psychicky mi to teda nepomohlo, naopak - dovtedy som bola v pohode a tesila sa, toto ma vystresovalo.. Takze som sa na to vykaslala. Nakoniec mal syn 4100g a hlavu 39cm, ja som sa trochu natrhla (tusim na 4 stehy). Myslim si ale, ze vacsi vplyv nez aniball ma poloha, v ktorej rodis. Ja som rodila v drepe, a myslim ze vzhladom na okolnosti (mykozy a necvicenie) to mohlo dopadnut aj horsie, keby som rodila na chrbte.. takze kto vie, mozno by mi to aj pomohlo, ale viac ma to stresovalo, takze tak..

dajinac
autor
3. črc 2017

Dekuji moc vsem😊

pucmelinka
3. črc 2017

@bbubble ja trpela taky hodne na mykozy a rodila jsem klasicky na zadech,mne to tak vyhovovalo...
Podle me je to spis individualni,zalezi,jake ma kdo dispozice...dle meho dr.(kamarad) je to placebo 😀 a stejne jsem ho poridila...

zlobr
3. črc 2017

Já jsem si ho pořídila taky, první cvičení mě teda nenadchlo. Teď jsem na 24cm(cvičila jsem zatím asi 6x-8x) a mám týden do termínu (ale zatím se nic nechystá). Nechci honit nějaká čísla a rekordy, mám to spíš pro dobrý pocit. A musím říct, že je fajn, že vytlačím 24cm bez nějakých problémů. A taky to tlačení je jiný, než jsem si myslela.
Ráda bych se během týdne posunula na 27-28cm, a pokud se to povede, budu max. spokojená. Cvičím v leže na zádech, mám na posteli zvednutý rošt,abych byla v polosedě. Je mi to příjemné, že jsem uvolněná. V dřepu je mi to velmi nepříjemné a jsem ztuhá.

verca156
3. črc 2017

taky ho jen vychvaluji,, bylo mi také líto peněz ale naučila jsem se jak správně tlačit a to bylo zásadní, dítě mělo kolem krku pupeční šňůru a několikrát zajelo zpátky .... ani jsem netušila, že to jde. Bylo to luxusní na porod moc ráda vzpomínám nádhernej zážitek a hlavně aniball dodal sebevědomí. U porodu mě moc chválili za tlačení, fakt jsem si říkala jak důležitý je natrénovat rozměry.... ale to tlačení je priorita.

pucmelinka
3. črc 2017

@verca156 presne tak,taky mi za tlaceni moc chvalili,pry kdyby takove byly vsechny 😀...a to jsem trenovala jen dva dny s malym prumerem...a teorii jsem mela z toho cviceni pro tehotny...

verca156
3. črc 2017

@pucmelinka tak u mě cvičení pro těhotný nemělo význam dobře se mi dýchalo tak jak chci a nikoli nádech nosem a výdech pusou tak to jsem řekla sestři mám zacpanej nos ... zalhala jsem abych si dýchala jak chci já 😀 takže rada u porodu to dělejte jak to cítíte a myslete na hlášku z aniballu LIDSKÉ TĚLO JE NATOLIK SILNÉ ABY PORODILO SAMO ZDRAVÉ DÍTĚ 😀

pucmelinka
3. črc 2017

@verca156 hele,ale ja ani nevim,jestli jsem dychala pusou,nebo nosem 😀 za to vim moc dobre,ze jsem kecala do tech par kosmetickejch stehu (rodil me kamarad) 😀

alishka111
3. črc 2017

Za mě super, první dcerka 3.5 kg, hlava 36 cm, bez škrábnutí.
Placebo, no nevím, já na začátku horko těžko dala 18 cm, za tři týdny 30 v pohodě - to je prostě znát ;)

pucmelinka
4. črc 2017

@alishka111 placebo byl nazor gynekologa-chlapa,to jsem brala s rezervou a stejne si ho koupila 😀 a prvni jeho otazka,kdyz jsem se doplazila na porodni box,byla,jestli jsem trenovala 😀

cachenka
14. črc 2017

@lassii
Ja urcite doporucuju. Zadny vedlejsi ucinek necitim. Nic se nevytahlo ani nejsem inkontinentni jak se nekde pise😀.

lassii
14. črc 2017

@cachenka Ono to bude asi dost individuální 🙂

alishka111
14. črc 2017

@lassii já jsem taky teda žádný negativní účinek u sebe nezaznamenala a to ani 3 roky po porodu, ani žádná z mých cvičících kamarádek. Teď začínám cvičit znova, dokonce jsem příjemně překvapená, že v obou porodnicích, kde jsem registrovaná aniball nejen znají, ale doporučují, konečně ;)

barchen
14. črc 2017

@dajinac
Poridila jsem si ho ale mela jsem problemy ho zavest,nafouknuty, vyfouknuty, s lubrikantem i bez neho. Mam pevne tkane a vaziva (neudelala se mi ani jedina strie). A take jsem par let po konizaci a v letaku stoji,ze se nema pouzivat. Nakonec jsem prenasela, mala se narodila spontanne, rychle, 3,8 kg a 35 cm hlavicka a mela jsem par stehu.Tlacit jsem umela,slo to samo. Pred porodem jsem ale cvicila a posilovala svaly panevniho dna, to jsem delala uz v prubehu celeho tehotenstvi, tak asi fungovalo to. K aniballu a podobnym pomuckam jsem cetla jeden zahranicni clanek, kde lekar urolog rikal, ze sice u porodu to pomuze ale v starsim veku si tim zeny zadelavaji na inkontinenci, protoze pak ty svaly povoluji mnohem rychleji a vetsina zen pak uz panevni dno neposiluje a kasle na to. Osobne se k tomu sama trochu taky priklanim ale ja cvicim a posiluji i to panevni dno. Kdovi, to ukaze az cas. Kdyz to ale pomaha, proc to nezkusit.

zlobr
14. črc 2017

Ahoj holky,nacviceno jsem mela jen 26,5 ale dnes jsem porodila bez nastrihu,jen se 2 kosmetickymi stehy (teda podle doktorky.) netroufám si rict,ze je to zasluhou annibalu,ten jsem tlacila jinak nez pak u porodu,ale myslim ze hraz.mohla byt diky tomu pruznejsi a vydrzela. Tem co cekaji na porod preju hodne stesti a rychlovku na sale. Ja jsem si pockala 28h od samovolneho prasknuti vody,ale nemela jsem dlouho kontrakce.

olivoill
20. zář 2017

Ahojky, přidám svou zkušenost s Aniballem. Cvičila jsem od začátku února a rodila jsem na konci března. První cvičení bylo hrozné :D sotva 10 cm a pak sem celý den nemohla normálně sedět :D. 100% jsem měla nacvičeno 29cm a občas se mi podařilo 30 a jednou i 31cm. Před porodem jsem zvládla jenom těch 30cm a to jsem skoro brečela že to už víc nedokážu a že už ani nemám čas (skoro 2 týdny po termínu) to jsem cvičila večer a v noci jsem začala rodit. Když šel malý ven ani trochu to nebylo srovnatelný s cvičením s balonkem, Měla sem pocit že praskám, ale byl to jen pocit. Malej měl naštěstí hlavičku jak špendlíček (33cm) tak jsem z porodu vyšla bez zranění, což se nedá říct o malým, nadvakrát se mu zlomila klíční kost, dokonce jsem to cítila když procházeli ramínka. Po porodu to bylo úplně super. Měla sem ji trošičku oteklou ale vůbec mi to nebránilo sedět. Cítila sem se dost divně když sem viděla ostatní maminky, zubožené, ztrhané těžkým porodem, nemohoucí sedět..... a mě už po dvou hodinách bylo jako kdybych nerodila, mohla jsem si naplno užívat miminko. Poctivě jsem cvičila Kegelovy cviky, téměř pořád. A když jsme na to s přítelem po šestinedělí huply, řekl mi že to je jako do panny :D Nemám potíže s udržením moči (v těhotenství jsem měla) ani stolice. Aniball rozhodně doporučuji a jestli můžu poradit, před porodem se vyhýbejte sladkostem jak to jen půjde, sladké totiž narušuje a zeslabuje sliznice, tak by při porodu mohla být hráz křehká a praskla by, naopak zařaďte kysané mléčné výrobky, nebo laktobacily v pilulkách a taky moc doporučuji čajík z maliníku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru