Ahoj, jdu si pro doporuceni pekne knizky na leto pro 9 letou.
Trochu tapu, je toho moc a nechci aby cetla vylozene brak, ale zase aby ji pribeh nalezite pohltil 🙂 Tematicky ala Potter nebo pribehy devcat s fantazy prvkem. Co se libi u vas a deti se domahaly dalsiho dilu? :D
Když píšeš o Rowlingové, tak mě napadlo Vánoční prasátko..jo a není to o Vánocích 🙂
Pokud projedes antikvariáty, tak jsou pro holky hezké knížky witch, ale už nevychází, daji se sehnat jen na bazarech. Pak třeba Emily Strange, knížky roalda dahla.
@tereza0111 Já si vždycky nechám poradit v knihovně, jsou tam odborníci. A když chci jistotu, vezmu Březinovou, má různá témata.
@tereza0111 zábavná je i Paní Láry od Betty MacDonald. Spíš jde o to, co dcerku baví. Má dcera měla také oblíbené různé příběhy o zachráněných zvířátkách, případně o baletkách a koních. Myslím že i Petronela, jabloňová čarodějka byla fajn. A z těch poučný byla hezká kniha "Slyšíš, jak mluví stromy?".
Dcera ma 9 a cte dost: ma rada knihy o zviratkach - Dusty (ma nekolik dilu), konici, pribehy se stastnym koncem, Ema a kouzelna zoo, pak jsem ji poridila Sesterstvo - to ji taky bavilo (5 dilu), Klementynka (taky nekolik dilu), Lili vetroplaska, mame i Lindgrenovou - takze ji dam dalsi jeji knihy......
Dceru v tomto věku bavila Alea dívka moře a také Serafina 🙂
@tereza0111 Anna ze Zeleného domu
Dekuji vsem za tipy 🙂
@tereza0111 sesterstvo, pak knihy od Fina, agnes a kouzelny dum
Knihy o Sáře od Esther a Jerryho Hicksových, knihy o Luně od Báry Englischové, mám v plánu pořídit knihy o Agnes od Veroniky Hurdové. No a na listování se chytila Moje první knížka o sexu.