Jaké máte prosím zkušenosti s použitím čekankového sirupu do dortu? Ovlivňuje výrazně konzistenci korpusu? Zatím jsem zkoušela jen do beránka a kromě tmavší barvy a delšího pečení jsem si ničeho nevšimla 🙂
Hlavně cekankovy sirup je na pečení zbytečný a po tepelné úpravě se chová jako obyčejný cukr.
@mollyweasley Jako to funguje? Měla jsem za to, že prostě je to sladké, ale bez kalorií.
@veru181 Pokud tam není nějaký zásadní důvod, tak bych dort sladila například medem.
@mollyweasley Díky!
Nedávala bych. Lidi co na to nejsou zvyklí by se mohli pěkně pos*at 🤣. Když jsem si ho dala poprvé do čaje, nestíhala jsem běhat na záchod
Ve větším množství působí projimave co vím...
koukněte na tohle video https://www.facebook.com/watch/?v=562750857873044
@adelka951 @novamamina @veruuu_kubesovic Aha, děkuji za upozornění, to jsem netušila 😀 Beránek nám kupodivu nic neudělal a to byl můj první pokus 😀
@mollyweasley @merope Chtěla bych prave jen něco zdravějšího, než je klasický cukr. Malému budou dva roky (a kousek dortu s cukrem by mu určitě nic neudělal, vím, přesto se chci pokusit o zdravější verzi 🙂)
@koudyl Děkuji, podívám se. Máte na mysli nějakou konkrétní část, nebo spíš abych si ujasnila rozdíly mezi cukry? 🙂
@veru181 Já právě tyhle náhražky cukru za zdravější moc nepovažuju. Med jako jediný.
@veru181
Dcera je diabetička, tak to právě vím z dia skupinky, že když se někdo ptá na cekankovy sirup, že z něj mají děti i zdravé prujem, když jej mají hodně...
A co třeba poslední dobou leti takové ty mechove dorty? Snad to píšu správně 😉
@veruuu_kubesovic Ten se právě chystám dělat 🙂 Akorát je i tam docela dost cukru, i když možná se to v tom množství ztratí 🙂
@veru181 Já synovi (3 roky) dávám věci s čekankovým sirupem na zácpu 🙂.
S cukrem je problém spíše to, že se děti zvykají na sladkou chuť než cukr sám o sobě - určitě než čekankový je mnohem lepší a zdravější med. Já případně sladím kokosovým cukrem. A alternativně ti věci dost osladí například banány.
Já bych s ním byla opatrná, a nedávala bych ho nikam, co budu nabízet např. návštěvě nebo rodině. Hodně lidí po něm má zažívací potíže (plynatost), tak aby potom nebyli naštvaní.