Zamítnutý Kindergeld, můžeme se někde odvolat?

radyym
16. čer 2016

Ahoj maminky, potřebovala bych poradit, ohledně Kindergeld, který nám byl zamítnut. Přítel řádně odvádí daně.
Přítel má trvalý pobyt jinde než já a dítě, ale bydlíme ve společné domácnosti na přítelovo adrese. Narodila se nám dcera 13.11.2014 a žádali jsme o Kindergeld 17.7.2014,
Přišlo nám zamítnutí Kindergeld, skoro po roce a půl.
Můžeme se někde odvolat?
Děkuji za všechny informace 🙂

hani1234
16. čer 2016

A zkoušeli jste se odvolávat ?

rainbow_x
16. čer 2016

Můžu se zeptat, co to je ten Kindergeld? Díky 🙂)

hani1234
16. čer 2016

@rainbow_x přídavek pro děti

rainbow_x
16. čer 2016

@hani1234 Děkuju🙂

radyym
autor
16. čer 2016

@hani1234 chceme, ale nevíme vůbec kam 😒 je nějaký formulář?

pandabox
16. čer 2016

a kde bydlíte smím li se zeptat? me Teda udivuje, že to trvá tak dlouho -rok.

hani1234
16. čer 2016

@radyym A kde bydlíte, Nemecku ? Musíte se informovat přímo na úřadě , kde jste žádost podávali

radyym
autor
16. čer 2016

@hani1234 aha, bydlíme v ČR , volali jsme do Familienkasse . prý musíme mít společnou trvalou adresu, proto nám zamítají žádost. Dneska budu volat na poradnu, jestli existuje nějaké odvolání.
Nevěděli jsme, že musíme mít stejnou trvalou adresu na formuláři

hani1234
16. čer 2016

@radyym Trvalou adresu musíte uvádět dle občanského průkazu .. To je jasný. Tak pokud je to jejich podmínka , tak to zamítli no

pandabox
16. čer 2016

@radyym no to je právě to, vy musíte žit na území Německa..mit tam registraci (Anmeldung) na místní Rathaus.. ji ak nemate šanci

@hani1234 ja mám taky adresu na občance v ČR, ale . registrována jsem na radnici a to štaci.

abys dostala Kindergeld tak musíte žit v Německu a mit na to papír.

radyym
autor
16. čer 2016

už jsem mluvila s poradnou a dá se prý odvolat, děkuji všem za rady

berynka
16. čer 2016

@pandabox prosim tě, toto vůbec není pravda!

@radyym daně s Kindergeldem nesouvisí, ale se sociálním pojištěním. Jestli ho přítel/zaměstnavatel řádně platí, tak na KG nárok mít máte... bez ohledu na to, kde kdo bydlí a kde je kdo hlášený. Pendleři ho dostávají a na druhou stranu i ty děti (v ČR), se kterými otec nebydlí (pracující v Německu). Napiš odvolání, na e-miminu je diskuze Německý Kindergeld, tam si holky píšou i kontakty na FK, kde se dají žádosti urgovat atp.

pandabox
16. čer 2016

@berynka no me no teds n's famille Planung zentre řečeno že musím prokázat ze to bydlíme..Ted se nám to ale není Tim ze se budeme brát- přítel je Němec... takže me to bylo řečeno takto...ze když jsem hlášena v Německu a platil tu Daně tak žádný problém..

berynka
16. čer 2016

@pandabox a já píšu, že například pendleři - v Německu pracující, v Česku žijící, na Kindergeld nárok mají, pokud platí sociální pojištění.
Může být klidně i rodina, která v Německu pracuje a žije celá, ale je to pro českého zaměstnavatele a KG jim žádný nevyplatí.

pro
@radyym tady je odkaz, v bodu 11. jsou informace ke KG i pro přeshraniční pracovníky (příručky FK v češtině). V žádosti se uvádí bydliště (nikoli trvalé!) a stav "žijící v partnerství" a to je u vás jasné. Jestli už máte to číslo KG řešte to odvolání.

https://portal.mpsv.cz/eures/podminky/nemecko/#o11

radyym
autor
16. čer 2016

Děkuji všem, už jsme napsali odvolání 😉

falas
1. srp 2016

muzu se zeptat jaka poradna to byla ? A jak vam to dopadlo zrovna resime uplne stejny problem dekuji

radyym
autor
2. srp 2016

@falas velice nám pomohla paní Hošková
http://www.pomocsnemeckymiurady.cz/ napsala nám odvolání.
Náš problém ještě není dořešen, včera přišel další formulář na přídavky 😉 snad vše dotáhneme ke zdárnému konci.

kopatschkagroup
Odpověď byla odstraněná
Zobraz