Ahoj maminky, potřebovala bych poradit, ohledně Kindergeld, který nám byl zamítnut. Přítel řádně odvádí daně.
Přítel má trvalý pobyt jinde než já a dítě, ale bydlíme ve společné domácnosti na přítelovo adrese. Narodila se nám dcera 13.11.2014 a žádali jsme o Kindergeld 17.7.2014,
Přišlo nám zamítnutí Kindergeld, skoro po roce a půl.
Můžeme se někde odvolat?
Děkuji za všechny informace 🙂
Můžu se zeptat, co to je ten Kindergeld? Díky 🙂)
a kde bydlíte smím li se zeptat? me Teda udivuje, že to trvá tak dlouho -rok.
už jsem mluvila s poradnou a dá se prý odvolat, děkuji všem za rady
@pandabox prosim tě, toto vůbec není pravda!
@radyym daně s Kindergeldem nesouvisí, ale se sociálním pojištěním. Jestli ho přítel/zaměstnavatel řádně platí, tak na KG nárok mít máte... bez ohledu na to, kde kdo bydlí a kde je kdo hlášený. Pendleři ho dostávají a na druhou stranu i ty děti (v ČR), se kterými otec nebydlí (pracující v Německu). Napiš odvolání, na e-miminu je diskuze Německý Kindergeld, tam si holky píšou i kontakty na FK, kde se dají žádosti urgovat atp.
@pandabox a já píšu, že například pendleři - v Německu pracující, v Česku žijící, na Kindergeld nárok mají, pokud platí sociální pojištění.
Může být klidně i rodina, která v Německu pracuje a žije celá, ale je to pro českého zaměstnavatele a KG jim žádný nevyplatí.
pro
@radyym tady je odkaz, v bodu 11. jsou informace ke KG i pro přeshraniční pracovníky (příručky FK v češtině). V žádosti se uvádí bydliště (nikoli trvalé!) a stav "žijící v partnerství" a to je u vás jasné. Jestli už máte to číslo KG řešte to odvolání.
Děkuji všem, už jsme napsali odvolání 😉
muzu se zeptat jaka poradna to byla ? A jak vam to dopadlo zrovna resime uplne stejny problem dekuji
@falas velice nám pomohla paní Hošková
http://www.pomocsnemeckymiurady.cz/ napsala nám odvolání.
Náš problém ještě není dořešen, včera přišel další formulář na přídavky 😉 snad vše dotáhneme ke zdárnému konci.
A zkoušeli jste se odvolávat ?