Ukončení OČR. Jak to je?

heliante
26. říj 2022

Prosím, jak je to s ukončením OČR, jde to ukončit v pondělí a zároveň už jít do práce, dítě do školky? Nebo to musí být ukončeno předem? Nemůžu se dovolat k doktorce, byl tam zástup a teď to nikdo nebere a ani nemají žádné info na stránkách. Chtěla jsem to ukončit ve čtvrtek, když je v pátek státní svátek. Když se nedovolám, tak nevím, jak to udělat. Díky.

jaja01k
26. říj 2022

@heliante Zrovna jsem poprvé v životě na OČR. Přesně na tuhle situaci jsem se ptala a prý není problém, jde to ukončit zpětně.

heliante
autor
26. říj 2022

@jaja01k No ale myslím jen nějaký počet dní zpětně, takže nevím, když je tam ten státní svátek...? Potřebuji už v pondělí do práce, jsme už doma druhý týden. Ach jo.

betelgeuzz
26. říj 2022

@heliante nevím, jestli jde ukončit zpětně, ale klidně ji může ukončit v úterý a do papírů napíšeš, že v pondělí jsi byla v práci. Při OčR se může chodit do práce, akorát za ty dne nedostaneš dávku.

2hanah
26. říj 2022

@heliante no jasně, v pondělí klidně dítě do školy, Vy cestou do práce k dětské doktorce a ukončí Vám to nedělí.

jipe
26. říj 2022

@heliante ukončí ti to v pondělí a ty si tam vypíšeš, že v pondělí už jsi byla v práci, je tam něco ve smyslu, že jsi pečovala ve dnech... tak tam napíšeš od do (klidně do neděle). Jednou jsem to taky takto měla, že jsem šla kdr. pro papíra pak rovnou do práce