Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit zda s tím máte zkušenosti. Bydlíme s přítelem a čekáme v červnu mimi, byt je jeho a já mám trvalé bydliště u rodičů v jiném městě. Mimi a i do papírů uvádím adresu kde bydlíme s přítelem. Je v tom nějaký problém, nebo mm to nějak řešit a taky si trvalé přepsat ať to máme všichni stejně? Děkuju
Na adresu mimi se tě nikdo ptát nebude, automaticky dají tvůj trvalý pobyt. Muselo by se to změnit až dodatečně. Já bych v tomhle případě asi radši změnila trvalák i sobě, bylo by to jednodušší i kvůli úřadům.
A teď se zeptám asi blbě, ale je problém, kdyby jsme já a mimi měli bydliště na trvalé adrese v jiném městě a pobývali u přítele jak žijeme? V čem všem by nám to mohlo udělat problém?
Mám to samé, prcek z porodnice měl trvalé bydliště jako já a za týden po zanešení do matriky přítel šel na úřad přihlásit prcka sem do Prahy. bylo zapotřebí jen vlastnický list od domu a rodný list prcka.
@soleilll nevim jak kde,ale tady na Praze 10 byli moc ochotni,nejdriv jsem tam volala,zda je to mozne vyridit u nich a svete div se,ono to slo...takze kdyby nejaky urenik tvrdil ,ze to nejde,tak jde. Je to o lidech a nastesti ja natrefila na slusne uredniky. Takze opravdu zadny problem nenastal 😉
mimčo má automaticky TP po Tobě, já to budu teď řešit, protože chci samozřejmě podat přihlášku v místě, kde bydlíme a ne kde má TP po mně .o)