Ahoj holky. Chci se zeptat jestli jste některá řešila problémy s různými trvalými bydlišti Vaše a dítěte a otce. V současné době mám nahlášené trvalé bydliště i s dcerou u rodičů, partner v obecním bytě kde fakticky bydlíme. Bohužel jsem se nepohodla se svojí mamčou a ona teď chce, abych si odhlásila trvalé bydliště. Dceru mi tam prý klidně nechá. K partnerovi se nahlásit nechci protože to mezi námi není zrovna růžové a bohužel to vypadá, že půjdeme od sebe. Nahlásit se na městský úřad nechci a asi by to ani nešlo, když při šetření u našich bude prokázané, že jsme se tam zdržovali (přece jen jsme tam do téhlé doby chodily dost často s malou na návštěvy). Ale potřebuji mít někde trvalé bydliště do chvíle než se to všechno vyřeší. Našla jsem na netu dokonce i firmu, která umožňuje nahlásit si k nim trvl. bydl. - máte s tím některá zkušenost? Ale pořád se bojím, že budou problémy, když budu mít s malou různé trvalé bydliště a třeba ještě dokonce každá v jiném městě...děkuju holky za každou odpověď 🙂
Sama se na úřad nahlásit ani nemůžeš. To by jedině vaši museli podat návrh na zrušení tvého trvalého bydliště u nich. Firma u které se může kdokoliv přihlásit k trvalému bydlišti- to se mi zdá samo o sobě pofidérní. To snad radši k tomu příteli, nevím, čemu by vadilo kdyby jste se rozešli a ty tam měla bydliště? Kdyby k tomu došlo, tak až by si si našla jiné bydlení, přehlasila by sis i trvalák😉
@mkacka @petaov pokud se to jmenovitě nahlásí, tak dítě samozřejmě může mít jiné trvalé bydliště než matka (rodič). Bráchova rodina je v tomhle úplný extrém - Brácha má trv. bydliště u naší mamky, jeho partnerka na úřadě, jejich společná dcerka má trv. bydliště u své babičky (matky bráchovy přítelkyně) a syn bráchovy přítelkyně, který s nima bydlí má trv.bydl. u svého otce a k tomu všemu bydlí v podnájmu v bytě, ve kterém nemá trv. bydliště ani jeden z nich. Když to vysvětlovali při zápisu holky do ZŠ tak to byla docela komedie.
@petrajurinova my máme podobnou komedii,trvalou mám stejnou jen já se synem shodnou,jinak ještě uvádím společnou kontaktní a už dva roky i adresu reálného bydlištěpředěláváme barák v zahrádkářské kolonii,tak tu nemáme ulice nic
U nás je též divočina, já a syn máme shodné trv.bydliště v ulici kde jsem bydlela do 18.ti,dcera má psané bydliště v ulici,kde jsme v době narození bydleli,muž má jinou ulici. Dcery trvalá je zároven společnou kontakní,jelikož tam máme všichni hlášenou i úřední poštu. Vše naštěstí stejné město. No a skoro dva roky máme reálnou adresu v jiném městě,kde si předěláváme chatu-barák v lokalitě vede. jako zahr. kolonie.Bohužel díky lenosti tchýně jsme se doted nedostali k tomu,aby jsme měli všichni všechny adresy shodné,potřebujeme od ní pár papírů.
tak my to mame taky jinak.. ja ma TP v SR, PP v CR na novej adrese, manzel ma asi mesic TP na novej adrese, inak mel na stary adrese a maly ma na MU, protoze jsem cizinka a tak mu dali TP podle toho, kde jsem rodila 😀 😀 a manzel se zatim nedopracoval k tomu, aby ho prehlasil, ja pry nemuzu.. a problem zatim zadny, vsade pisu, ze ma TP tam, kde ja PP.. 😀
@benjik @alisek @petrajurinova že má dítě trvalé bydliště u jednoho z rodičů to chápu, ale proč by ho mělo mít u babičky? Jmenovitě to asi jde, ale většinou ho automaticky přiřazují k matce, případně k otci (tak mi to řekli tehdy na úřadě).
@petaov dceramá v pdostatě taky u babičky,páč jsme bydleli ve vícegeneračním domě. prostě mu napíšou adresu reálného bydliště a je jim jedno,jaké mají rodiče v občance -náš případ. A pokud někdo dítě nahlásí schválně k babičce,tak to třeba je kvůli budoucí školce atd.to mi říkala sousedka,co je učitělka v mateřince,že běžně děti ykvaůli školce mají trv.bydliště hlášené třeba u tetiček nebo kamarádů,pokud nečjsou přímo z města,kde ta školka je.
@petaov ta malá má TB u babičky, protože když se narodila, tak tam měla TB i její matka - automaticky tam tedy úřad napsal i dítě. Matce její matka (babička) TB ve svém bytě zrušila (tím se matka dostala k tomu, že má TB na úřadě), ale malé tam to TB nechala.
Dobry den kdyz mam trvale bydliste na urade v bele pod bezdezem,a ted jsme v podnajmu v mnichove hradisti ,tak jak to bude mit muj drobecek az se narodi okud se nam do te doby nepodari koupi bytu ci jakehokoli zarizeni jineho bydliste? jde mi jen o to jestli muze byt dite vedene take na urade jako ja kdyby se nahodou nic nepovedlo.diky za odpoved.P. - jo a rodit budu v mlade oleslavy =)
🙂
Ahoj, dítě má trvalé bydliště tam, kde Ty, je to automaticky, nemůže ho mít jinde. Pokud ho tedy změníš, změní se dceři taky. Já jsem měnila občanku už dvakrát a pokaždé se automaticky změnilo bydliště i synovi. Nevím, teda jak je dcera stará, ale pokud nemá ještě občanku, tak by to tak mělo být i u vás. Jinak s tou firmou zkušenost nemám, to Ti neporadím.